Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Contributieverhoging per 1-1-2015
11 dec
2014

Wegens forse verhoging van de bondscontributie in zowel 2015 als 2016 is in de ALV van 10 december 2014 besloten om de clubcontributie vanaf 1 januari 2015 te verhogen.

Heeft u een doorlopende machtiging bij de bank, wilt u deze dan tijdig aanpassen ?

Met algemene stemmen werd eveneens besloten om de kantineprijzen voorlopig NIET te verhogen.

De nieuwe bedragen per 1 januari a.s. zijn:

Jeugd
€ 25
per kwartaal
liefst mét automatische machtiging
Senioren
€ 30
per kwartaal liefst mét automatische machtiging
Donateurs € 25
per jaar liefst mét automatische machtiging

De contributie is inclusief een verplichte bijdrage aan de NTTB.

De contributie dient vooraf te worden voldaan op:

IBANnummer NL86 INGB 0003 3906 59
t.n.v. TTV Papendrecht
te Papendrecht.

e-mail: penningmeesterttvpapendrecht@telfort.nl

Gerrit Leeuwis wint laatste klaverjasdrive, Hanno beste klaverjasser 2014
10 dec
2014

Voor de laatste keer klaverjassen in 2014 had organisator Gijs Ton toch maar weer de maximale bezetting van 28 spelers bij elkaar getroggeld. Meteen na de Algemene Ledenvergadering waarin de Begroting 2015 werd vastgesteld (wel contributieverhoging, nog even geen verhoging van de consumptieprijzen),  werden de kaarten geschud en begon enerzijds het weeklagen, anderzijds werd  luidkeels de euforie verkondigd.

1e ronde
Vader Piet en zoon Simon van Sintmaartensdijk troffen Gerrit Leeuwis en Nico van Meeteren als tegenstander. Halverwege was het 1e koppel al tweemaal natgegaan en was de tussenstand incl. roem 501-1015. Op één potje na, waarin Gerrit en Nico slechts 5 punten scoorden (105 voor de insiders), liep het voor hen verder volledig voor de wind, hetgeen resulteerde in een eindstand van 955-2087, een slecht/goed begin dus, het ligt er aan voor wie je supporter bent.
Veel spannender was de partij van Hanno van Sintmaartensdijk met Jan Boon tegen Ada van Meeteren die met Piet den Dikken een koppel vormde. Er werden geen pitten gespeeld en beide koppels gingen slechts één maal nat en aan het eind was het verschil miniem, slechts 46 punten (1548-1594) in het voordeel van Piet en Ada.

2e ronde
Veel beter ging het met Jan Boon in de 2e ronde, maar ja, toen speelde hij dan ook samen met Maarten Stehouwer. Samen behaalden zij 2013 punten tegen Herman Erkelens die samen met Simone Wolf speelde.  Het laatste koppel ging driemaal nat en moest liefst tweemaal een pitje van de tegenstanders ondergaan. Logisch dat Herman en Simone bleven steken op 1059 punten.
Ada, die net in de 1e ronde nog nipt had gewonnen,  speelde samen met Ron Keereweer opnieuw een spannende partij. Redouane el Haddad en Peter Kloos wonnen uiteindelijk met slechts 4 punten verschil (1523-1519), hoofdzakelijk door dat ene pitje en het eenmaal natspelen van de tegenstanders.
Lees meer...

Bekertoernooi zoals het hoort: vol met verrassingen !
03 dec
2014

Op dinsdag 2 december startte een primeur voor onze vereniging : het eerste officiële bekertoernooi. Dus dit keer geen gedoe en gereken met poulewedstrijden, kruisfinales enzovoorts. Maar gewoon knock-out : winnen of eruit liggen.

Omdat we 17 deelnemers hadden, moest er 1 voorronde-partij worden gespeeld. De loting had daarvoor Kees Jongkind aangewezen, die het mocht opnemen tegen Annika Mars. Deze laatste kende geen mededogen met Kees en ging via een driepitter door naar de eerste ronde.
In deze eerste ronde stonden al direct een paar pittige partijen op het programma. Wat te denken van Lieron die het verdedigingsbolwerk Jan Riske mocht zien te slopen. Jan nam tot 2x toe brutaal de leiding via 11-8, 6-11 en 11-8, maar het laatste woord was toch aan Lieron. Het was echter de vraag of hij ook niet zichzelf gesloopt had. Ook Annika kreeg te maken met een heel ander speltype dan wat ze zelf speelt. Johan Deumer beet zich vast, spartelde na de eerste game heftig tegen maar moest toch Annika feliciteren. Nóg zo'n speler met licht onorthodox spel (Jan Tillemans dus) had de taak om Michelle van der Spek van haar gewone spel af te houden. Met 12-10, 4-11 en 11-5 leek Jan daarin te gaan slagen. Ook hier was het echter de achtervolger die toesloeg in de laatste 2 games. Op voorhand had Jan van Dalen zijn opponent Piet den Dikken proberen te imponeren met gekruide taal. En Piet wist al dat het geen makkie zou worden, temeer omdat Jan in elke game met 2-0 voorsprong mocht beginnen. Game 1 was duidelijk voor Piet, maar we kennen Jan als een bijter en dat zag je terug in de gamestanden : met 11-7, 13-11, 12-14 en 16-14 was het nipte winst voor Piet. In zijn partij tegen Laurens Langeveld dacht Ron Keereweer lange tijd een goed kans te maken. Immers, de eerste ging met 13-11 naar Laurens ,maar game 2 was duidelijk voor Ron. Ook in game 3 was het verschil niet groot, daarna echter wel en exit Ron. Maarten Stehouwer had beloofd om het zijn tegenstander Drago Bikarevic heel moeilijk te maken. En hij hield woord door de eerste games te pakken met 11-7 en 11-9. Een bloedstollend spannend potje ontrolde zich, waar Drago zich maar net kon ontworstelen aan de wurggreep van Maarten's spel. Het overleven van een matchpoint hoorde bij die ontsnapping via 11-9, 12-10 en 11-8. De loting had ook teamgenoten Ina Wiekart en Gerda Deumer tegenover elkaar gezet. Van tevoren was daar geen favoriet aan te wijzen en beide dames bleken behoorlijk aan elkaar gewaagd. Gerda was op de beslissende momenten net iets vaster en kon na 11-9, 11-5, 10-12 en 11-8 zich gaan opmaken voor een 2e ronde tegen Colin. Dacht ze...want de eerste echte verrassing kwam als klap- en sluitstuk van de eerste ronde. Colin Baldé had in Rian van den Tempel een tegenstander getroffen die graag en had slaat en Colin liet hem daartoe ook de ruimte. Een hele serie boeiende ralleys volgden en Rian pakte de kansen met beide handen aan. Na 17-15, 8-11 en 8-11 stelde Colin orde op zaken in game 4. Rian ging onverstoorbaar verder met hard en goed meppen, nam een 6-1 voorsprong en toen stokte het ineens. In no-time stond het 6-6 en je hoorde het publiek denken "Nou, daar gaat-ie alsnog". Niets bleek minder waar, Rian herpakte zich en won met 11-8.

Ronde 2 werd ook verspeeld en .....

Lees meer...

Zaterdag weer kampioenen op de slotdag competitie jeugd ?
26 nov
2014

a.s. Zaterdagmiddag spelen de jeugdteams de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie. Het wordt vanaf 13:00 uur weer een gezellige drukke bedoening met 5 teams thuis en vele supporters.

Papendrecht 1 is vorige week in Gorkum tegen de plaatselijke jeugdselectie al kampioen geworden, als het meezit kunnen daar zaterdag nog 3 kampioenen bij komen, een ware luxe voor de TTV Papendrecht.

Kom ook even langs om te supporteren, leuk voor onze jeugdteams, ook leuk voor de zaalwacht, de barkeeper en de jeugdleiding die in hun vrije tijd weer positief bezig zijn.

Overigens worden mogelijke kampioenen extra in het zonnetje gezet tijdens het jeugdkersttoernooi op donderdag 18 december a.s.

Uit de laatste bestuursvergadering
29 okt
2014

Afgelopen maandagavond kroop het voltallig Bestuur bij elkaar om alle perikelen van de TTV Papendrecht weer eens te bespreken, overigens voor de 5e keer al dit jaar. Omdat de vergadering aanzienlijk langer duurde dan gebruikelijk (bijna 4 uur) leverde het besprokene genoeg stof op om daarvan verslag te doen.

Jeugdopleiding en -werving
Onze jeugdtrainer Bas Bisschop was uitgenodigd om aan het begin van de avond verslag te doen over het reilen en zeilen bij de jeugd. Bas is zeer enthousiast over de huidige groep. Bas geeft aan ook op langer termijn verzekerd te willen zijn van genoeg jeugdleden en met zijn bekende passie opperde hij het idee om de komende tijd actief nieuwe jeugdleden te werven bij de Papendrechtse basisscholen. Het Bestuur omarmt zijn enthousiasme en verzocht Bas om een Plan van aanpak te schrijven.

De gebruikelijke onderwerpen
Na een goede 3 kwartier vertrok Bas en kreeg het vergaderavondje weer het bekende ritueel van goedkeuring notulen vorig overleg, werden de actiepunten en de besluitenlijst weer doorgenomen, volgden mededelingen en ingekomen stukken, passeerde de competitie bij de jeugd en de senioren. En passant werd besloten om het komende 70-jarig jubileum in 2016 over te slaan en in 2021 het 75-jarig bestaan van de TTV Papendrecht te vieren.

Dat de huidige bestuursleden veel routine hebben in het behandelen van tal van onderwerpen en zich over het algemeen goed aan de vergaderdiscipline houden is een leerproces voor Kevin Nugteren die als aankomend jeugdleider sinds kort de vergaderingen mag bijwonen. Hij wist niet dat er zóveel afspeelde binnen onze tafeltennisclub.

Financiën
Het onderwerp waar langer dan gebruikelijk bij werd stilgestaan kwam aan het eind van de avond toen de penningmeester aan de hand van vele gedetailleerde spreadsheets aantoonde dat de rek op het gebied van de consumptieprijzen er nu écht wel uit was. Als de conclusies van de laatste overzichten evenredig worden doorgetrokken zal er structureel verlies te zien zijn.
Een tweede zorgpunt is de dreigende –forse- verhoging van de bondscontributie. In komende regionale en landelijke overleggen met de NTTB zal de voorzitter eerst eind van dit kasjaar meer weten, maar onvermijdelijk zal zijn dat naast de consumptieprijzen ook de contributies zullen moeten worden verhoogd. Verhoging van beide kan best een impact hebben voor onze leden en mede daarom besluit het Bestuur om tijdens de financiële ledenvergadering op 10 december a.s. voor te stellen om de begroting 2015 (niet afwijkend van 2014) goed te keuren en d.m.v. interen op het vermogen, de prijzen voor contributies en consumpties vooralsnog ongewijzigd te laten. In de jaarlijkse ALV (begin 2015) kan vervolgens worden bezien of de begroting tussentijds alsnog aanpassing behoeft.

Geslaagd scholierentoernooi 2014
22 okt
2014

Ook dit jaar hebben wij op de woensdag van de herfstvakantie het jaarlijks scholierentoernooi georganiseerd. De deelname was aanmerkelijk minder dan we gewend zijn, dat was voornamelijk te wijten aan een andere manier van inschrijven. Vanaf dit jaar moesten de ouders hun kinderen digitaal aanmelden i.p.v. het vertrouwde briefje meegeven naar school. Niet zo goed bedacht door de Gemeente Papendrecht, helaas....
Hoewel de inschrijving dus wat tegenviel, 5 meisjes en 16 jongens, werd het toch een geslaagd toernooi.

De dagen voor het toernooi werd de organisatie overstelpt door af- en aanmeldingen. Dus de avond voor het toernooi voor de 3e maal een poule indeling gemaakt. En wat bleek bij controle of iedereen aanwezig was, 2 mensen hadden verstek laten gaan zonder iets te melden. Ook dit werd gedecideerd opgepakt door de organisatie. Met het grootste gemak werd voor de meisjes een poule van 4 en voor de jongens 3 poules van 5 personen op het papier gezet.
Na enige uitleg over de spelregels werd er om 10.10 uur gestart met de wedstrijden.

Meisjes
De 4 dames speelden om 3 gewonnen sets per wedstrijd. Ze moesten het allemaal een keer tegen elkaar opnemen. Brooklijn Vroegh begon tegen Jasmijn Steevensz, twee dames uit groep 7. Hoewel het onderling verschil klein was, trok Jasmijn in 4 sets aan het langste eind. De benjamin van het gezelschap, Danisna Schipper uit groep 5, startte tegen Romy van Reede uit groep 8. Dasisna haalde alles uit de kast maar verloor toch in 3 sets. In de 2e ronde wist Danisna in 4 sets van Brooklijn te winnen. Romy speelde geconcentreerd door en won ook haar 2e partij in 3 sets van Romij.
Lees meer...