Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Roberto den Hertog clubkampioen senioren
30 jun
2022

Twee jaar gooide de corona-epidemie roet in het eten, maar dit jaar kon Niek van Westen eindelijk weer de clubkampioenschappen organiseren. En voordat Covid-19 mogelijk weer zou gaan opspelen, werd gekozen voor 3 speeldagen eind juni.

Waar de jeugd hopelijk later dit jaar de degens zal kruisen, begonnen eind juni de senioren al met het over het algemeen zware toernooi met tegenstanders op vergelijkbaar niveau. Niek koos niet voor een logische volgorde, op dinsdag begon de groep die te klein is voor het servet en te groot voor het tafellaken.

2e/3e klassers
Hier gaven 12 spelers acte de présence, een ideaal aantal voor twee poules van 6, twee 5-kampen dus. Rekening houdend met de actuele ratings werd de sterkte over beide poules verdeeld. De no’s 1 en 2 zouden via kruisfinales het ereschavot bepalen.
Poule A
Favoriet in deze poule was Niek zelf, die achtereenvolgens Ben Jacobis (3-1), Rian van den Tempel (3-1), André Voskuijl (3-0), Colin Lodder (3-2) en Jan Riske (3-1) het nakijken gaf. Voor de rest was het spelen om de 2e plaats, die Colin veroverde door zijn andere 4 partijen te winnen. 3e werd Jan met 3 overwinningen, 4e Rian 2 x, 5e Ben met 1 zege en 6e André die met lege handen bleef.
Poule B
Ook hier werd de speler met de hoogste rating, Dirk van Vugt, ongeslagen poulewinnaar, alleen tegen de beide Nugterens diende hij een beslissende 5e game te spelen. Tweede werd verrassend Adino Bosch, net zoals Kevin Nugteren 3 x winst, maar op onderling resultaat (3-2) naar de kruisfinales. Robin Dahlhaus werd 4e door twee overwinningen op Piet den Dikken en Michelle Nugteren. Michelle werd met 1 zege vijfde op onderling resultaat op Piet, die in zijn slotpartij Adino met 3-1 overwon.

Lees meer...

Matthijs van Hoek en Erwin Verhaert Papendrechtse kampioenen bij de ZHK senioren
19 jun
2022

Vandaag 19 juni was het dan zover, de jaarlijkse Zuid-Hollandse Kampioenschappen (ZHK), waaraan Erwin Verhaert en Matthijs van Hoek aan meededen als dubbelkoppel.

De pouleronde kwamen ze relatief makkelijk door. De poule was een klein poultje van 3 koppels. Hier werden zij al snel 1e van de poule met 2x een 3-0 winst! Vervolgens kregen ze na het behaalde resultaat een zogenoemde 'bye' want voor hen betekende dat ze gelijk in de halve finale stonden. Toch was het na de poule ronde even aankijken hoe het met Erwin ging, want bij de laatste partij van de poule schoot het bij Erwin in zijn kuit.

Uiteindelijk was de halve finale aan de beurt. Deze werd door hen afgesloten in 4 games en zo kwamen ze in de finale terecht. De finale speelden zij tegen Ramon Brand (De Treffers) en Elly Luo (TOGB). Dit was een waanzinnige partij die zij wederom in 4 games naar zich toe trokken, namelijk 11-8, 12-10, 10-12 en 11-8. In de 4e game maakte Erwin een waanzinnig mooi punt waardoor zijn kuit nog iets meer begon tegen te werken. Maar uiteindelijk trokken beiden aan het langste eind en hebben ze een 5e set kunnen voorkomen.

Lees meer...

Roberto den Hertog meervoudig Papendrechts kampioen bij ZHK jeugd
18 jun
2022

Het was eindelijk sinds jaren weer tijd voor de ZHK (Zuid Hollandse Kampioenschappen) dat eerst afgelopen januari gehouden zou worden georganiseerd, maar door corona niet doorging.

Op zaterdag was het de beurt aan de jeugd om aan dit toernooi deel te nemen.
Roberto den Hertog en Jelmer Korteland vertegenwoordigden Papendrecht bij de jeugd. Jelmer speelde zijn eerste toernooi. Hij zat in een 4 mans poule, waarbij hij knap 1 wedstrijd won in zijn poule en de andere 2 partijen dicht bij een overwinning zat. Uiteindelijk werd hij 3e is zijn poule waardoor hij naar de troostronde mocht gaan. Hij verloor jammer genoeg in de kwartfinale. Hij mag zeker trots zijn op de prestatie die hij heeft laten zien met zijn spel. En hij is een toernooiervaring rijker.


Lees meer...

Geslaagde jeugddag jubileum
11 jun
2022

De speciale dag die de jubileumcommissie voor ogen had voor de jeugd is prima verlopen.

Hieronder een verslag van Erwin Verhaert

Zaterdag 11 juni was het zover, een leuke dag samen met onze jeugd.
Om 10.00 uur hebben wij ons verzameld bij De Kooy om vervolgens om 10.10 uur weg te rijden.

We zijn naar naar Breda gegaan om lekker te kunnen springen in een prachtig trampolinepark, er waren verschillende parcours waaronder trefbal, basketbal en een hindernisparcours, allemaal met trampolines. Verder was er een groot kussen waar je neer kwam als je een grote sprong durfde te nemen. Iedereen heeft zich lekker uit kunnen leven. Als aandenken kreeg iedereen een paar mooie Street Jump sokken mee.

Om 13.00 uur hebben wij met z’n allen een heerlijk frietje met snack naar keuze gegeten. Bij het weggaan kreeg iedereen ook nog een koele slushpuppi.

Daarna zijn we naar de vereniging gereden om met elkaar een soort van toernooitje te spelen.
Hierbij speelden de meesten met houten plankjes om het allemaal wat moeilijker te maken.

Ada van Meeteren kwam nog langs met een roze verrassing om met de drankjes wederom een lekkere versnapering te presenteren.

Aan het eind van de dag hebben we nog een klein toernooitje geregeld, hierbij bepaalde een spel kaarten de beginstand, we speelden 1 set tot de 15 punten. Daar hoorde natuurlijk een mooie prijs bij. De 1e plaats was voor Joas de Keizer, de 2e prijs was voor Lisanna Borsje en de 3e prijs was voor Karel de Jong.
De andere  leden kregen allemaal een klein presentje en voor iedereen was er een mooie medaille voor het 75 jarig jubileum.

Er zijn veel foto's gemaakt, die kan je zien als je op hier klikt, of anders elders op deze website in de rubriek "Foto's"

Bij deze willen wij Matthijs van Hoek, Roberto den Hertog en Michelle Nugteren ook bedanken voor de begeleiding van onze jeugd.
De jeugleden die aanwezig waren: Timo, Joas, Jesse, Youri, Nanoek, Lisanna, Jo-Enna, Damian en Karel.

Wij denken dat iedereen een hele fijne dag heeft gehad.

De jubileum comissie,

Ada van Meeteren
Hanno Sintmaartensdijk
en Erwin Verhaert

Jan Boon wint 5e klaverjasdrive
01 jun
2022

Een aantal vaste deelnemers genoot van een korte Pinkstervakantie, zodat het aantal klaverjassers deze 5e drive beperkt bleef tot 21. Wel zo rustig voor een keertje en natuurlijk dé kans om met minder concurrentie een prijsje te pakken.

1e ronde
Toch ongebruikelijk, we begonnen met exact 20 kaarters. Toen Moos Markesteijn zich 10 minuten na de aftrap meldde met de mededeling dat hij het was vergeten, mocht hij achter de bar de klaverjassers bedienen. Had hij in ieder geval alvast 1600 punten binnen.

Van hen die wel op tijd waren deden Kees van Blitterswijk en Jan Bonneveld meteen al goede zaken tegen Dennis Dingemans en Adrie Kraaijeveld. In de 1e vier potjes werden de laatstgenoemden al 2 x nat gespeeld, waarna er kort daarna ook nog een pitje volgde. Halverwege stonden Kees en Jan al op 1168 punten tegen 398 voor Dennis en Adrie. Tot en met het 11e potje werd het verschil alleen maar groter, tot het natje in de 12e en de tegenpit in de 13e pot. Uiteindelijk werd deze partij beëindigd met 2012 punten tegen 1090.

Op de tafel er naast deden Patrick van Vooren en Jan Boon eveneens goede zaken. Mede omdat Gerda Deumer en Adrie van Doveren 4x nat gingen (tegen 1x Patrick/Jan) en zij ook nog slechts 40 (!) roem scoorden werd het hier 1966-966, exact 1000 punten verschil.

Een uitgebreid verslag leest u in de rubriek "En dan dit" elders op deze website, of klik hier.

Ook jubileumtoernooi senioren prooi voor Roberto den Hertog
21 mei
2022

Na het jubileumklaverjassen, de receptie en de feestavond (waarvan vele foto's in een fotoboek elders op deze website), stond een vierde evenement in het kader van de viering van ons 75-jarig jubileum, op zaterdagmiddag 21 mei op het programma.

Dit was een tafeltennistoernooi waarvoor de (oud)leden werden uitgenodigd. Dat niet iedereen een 2e achtereenvolgende zaterdag hieraan wilde opofferen was duidelijk aan het aantal deelnemers. We hadden met name wat meer oud-leden verwacht, maar de in totaal 28 spelers konden in ieder geval flink aan de bak. Ze werden naar sterkte in 3 groepen ingedeeld en een wedstrijd werd gewonnen door degene die als eerste de 38 punten had bereikt. Het idee hierachter was dat dan per wedstrijd er maximaal 75 punten konden worden gehaald. Echter dit aantal werd maar in een (1) geval van de in totaal 53 wedstrijden gehaald, nl. in de wedstrijd tussen Niek van Westen en Colin Lodder. Colin won deze wedstrijd met 38-37 en de vraag zal altijd blijven of zij er bewust op hadden gespeeld😉.


Lees meer...