Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Geslaagde jeugddag jubileum
11 jun
2022

De speciale dag die de jubileumcommissie voor ogen had voor de jeugd is prima verlopen.

Hieronder een verslag van Erwin Verhaert

Zaterdag 11 juni was het zover, een leuke dag samen met onze jeugd.
Om 10.00 uur hebben wij ons verzameld bij De Kooy om vervolgens om 10.10 uur weg te rijden.

We zijn naar naar Breda gegaan om lekker te kunnen springen in een prachtig trampolinepark, er waren verschillende parcours waaronder trefbal, basketbal en een hindernisparcours, allemaal met trampolines. Verder was er een groot kussen waar je neer kwam als je een grote sprong durfde te nemen. Iedereen heeft zich lekker uit kunnen leven. Als aandenken kreeg iedereen een paar mooie Street Jump sokken mee.

Om 13.00 uur hebben wij met z’n allen een heerlijk frietje met snack naar keuze gegeten. Bij het weggaan kreeg iedereen ook nog een koele slushpuppi.

Daarna zijn we naar de vereniging gereden om met elkaar een soort van toernooitje te spelen.
Hierbij speelden de meesten met houten plankjes om het allemaal wat moeilijker te maken.

Ada van Meeteren kwam nog langs met een roze verrassing om met de drankjes wederom een lekkere versnapering te presenteren.

Aan het eind van de dag hebben we nog een klein toernooitje geregeld, hierbij bepaalde een spel kaarten de beginstand, we speelden 1 set tot de 15 punten. Daar hoorde natuurlijk een mooie prijs bij. De 1e plaats was voor Joas de Keizer, de 2e prijs was voor Lisanna Borsje en de 3e prijs was voor Karel de Jong.
De andere  leden kregen allemaal een klein presentje en voor iedereen was er een mooie medaille voor het 75 jarig jubileum.

Er zijn veel foto's gemaakt, die kan je zien als je op hier klikt, of anders elders op deze website in de rubriek "Foto's"

Bij deze willen wij Matthijs van Hoek, Roberto den Hertog en Michelle Nugteren ook bedanken voor de begeleiding van onze jeugd.
De jeugleden die aanwezig waren: Timo, Joas, Jesse, Youri, Nanoek, Lisanna, Jo-Enna, Damian en Karel.

Wij denken dat iedereen een hele fijne dag heeft gehad.

De jubileum comissie,

Ada van Meeteren
Hanno Sintmaartensdijk
en Erwin Verhaert

Jan Boon wint 5e klaverjasdrive
01 jun
2022

Een aantal vaste deelnemers genoot van een korte Pinkstervakantie, zodat het aantal klaverjassers deze 5e drive beperkt bleef tot 21. Wel zo rustig voor een keertje en natuurlijk dé kans om met minder concurrentie een prijsje te pakken.

1e ronde
Toch ongebruikelijk, we begonnen met exact 20 kaarters. Toen Moos Markesteijn zich 10 minuten na de aftrap meldde met de mededeling dat hij het was vergeten, mocht hij achter de bar de klaverjassers bedienen. Had hij in ieder geval alvast 1600 punten binnen.

Van hen die wel op tijd waren deden Kees van Blitterswijk en Jan Bonneveld meteen al goede zaken tegen Dennis Dingemans en Adrie Kraaijeveld. In de 1e vier potjes werden de laatstgenoemden al 2 x nat gespeeld, waarna er kort daarna ook nog een pitje volgde. Halverwege stonden Kees en Jan al op 1168 punten tegen 398 voor Dennis en Adrie. Tot en met het 11e potje werd het verschil alleen maar groter, tot het natje in de 12e en de tegenpit in de 13e pot. Uiteindelijk werd deze partij beëindigd met 2012 punten tegen 1090.

Op de tafel er naast deden Patrick van Vooren en Jan Boon eveneens goede zaken. Mede omdat Gerda Deumer en Adrie van Doveren 4x nat gingen (tegen 1x Patrick/Jan) en zij ook nog slechts 40 (!) roem scoorden werd het hier 1966-966, exact 1000 punten verschil.

Een uitgebreid verslag leest u in de rubriek "En dan dit" elders op deze website, of klik hier.

Ook jubileumtoernooi senioren prooi voor Roberto den Hertog
21 mei
2022

Na het jubileumklaverjassen, de receptie en de feestavond (waarvan vele foto's in een fotoboek elders op deze website), stond een vierde evenement in het kader van de viering van ons 75-jarig jubileum, op zaterdagmiddag 21 mei op het programma.

Dit was een tafeltennistoernooi waarvoor de (oud)leden werden uitgenodigd. Dat niet iedereen een 2e achtereenvolgende zaterdag hieraan wilde opofferen was duidelijk aan het aantal deelnemers. We hadden met name wat meer oud-leden verwacht, maar de in totaal 28 spelers konden in ieder geval flink aan de bak. Ze werden naar sterkte in 3 groepen ingedeeld en een wedstrijd werd gewonnen door degene die als eerste de 38 punten had bereikt. Het idee hierachter was dat dan per wedstrijd er maximaal 75 punten konden worden gehaald. Echter dit aantal werd maar in een (1) geval van de in totaal 53 wedstrijden gehaald, nl. in de wedstrijd tussen Niek van Westen en Colin Lodder. Colin won deze wedstrijd met 38-37 en de vraag zal altijd blijven of zij er bewust op hadden gespeeld😉.


Lees meer...

Piet den Dikken winnaar Koning Toto seizoen 2021-2022
19 mei
2022

Nou, dat was het dan. Het eerste seizoen voor Koning Toto zit er op. Géén play-offs, géén promotie-/degradatiewedstrijden. Nee, gewoon afgelopen na 34 rondjes, waarvan de eerste drie gebruikt werden om iedereen vertrouwd te laten raken met de spelregels en ronde 33 om logistieke redenen niet meetelde.

Periode 3 was spannend tot het laatste fluitsignaal. De kansen en plaatsen op het (zeer) voorlopige podium wisselden haast elke speelronde met maar één vaste factor in deze tombola: Harm Hogendoorn. Hij greep vanaf de 1e wedstrijd in deze periode de macht, in eerste instantie vergezeld door Rin Visser. Na 3 weken kwam er bij laatstgenoemde echter de klad in en werd zijn rol als belager overgenomen door Dennis den Boer en Martin Heijkamp. Dennis verspeelde in ronde 29 veel punten, terwijl Martin het tot en met ronde 30 knap volhield. Ronde 31 bleek voor beiden de nekslag, anderen scoorden plotseling goed en driekwart van het veld schoof in elkaar. Rin kwam weer boven dobberen, Piet den Dikken haalde bijna nog iedereen in en eindigde weliswaar óp het podium maar náást de prijzen in deze periode. Harm hield stand tot het einde, maar het verschil met plaats 7 was uiteindelijk een schamele 8 puntjes.

Hoe de resultaten van periode 3 hun invloed hebben gehad op de totaalstand kunnen jullie lezen elders op deze website in de rubriek "En dan dit", of klik hier.

Papendrecht 2 overtuigend kampioen
30 apr
2022

Met een ruim verschil van 11 punten op concurrent Pecos 4 uit Oegstgeest, hebben ook de spelers van Papendrecht 2 een uitroepteken gezet bij het jubileumjaar van de TTV Papendrecht.

Het 75-jarig jubileum werd al luister bijgezet door het kampioenschap van het duo team in de hoofdklasse, vrijdagavond demonstreerde Papendrecht 2 aan de bezoekers uit Overschie door een 8-2 overwinning dat het kampioenschap in de 1e klasse overtuigend was.

Aan het begin van de voorjaarscompetitie werd de samenstelling van de top-teams van de TTV Papendrecht overhoop gegooid om de jongere tafeltennissers een kans te bieden op het hoogste niveau te excelleren, een duw in de rug voor o.a. voor Roberto den Hertog en Matthijs van Hoek. In Papendrecht 2 speelde Roberto dit seizoen het hoogste winstpercentage (93%), de 16-jarige verloor slechts twee partijen. Teamgenoten Lieron Viveen, Matthijs van Hoek en Erwin Verhaert lieten zich niet onbetuigd en leverden eveneens een belangrijke bijdrage aan het dik verdiende kampioenschap.

Papendrecht 1 duo kampioen in de hoofdklasse
27 apr
2022

Gisterenavond togen de duo-spelers naar Gouda voor de return tegen de selectie van Vriendenschaar. Wanneer Papendrecht dit duel met 1-4 zou winnen, zou het zich verzekeren van het kampioenschap en was het niet afhankelijk van de score van concurent Het Centrum.

Wegens de absentie van teamgenoot Eddy van Weelde moest Winnie van Rooij een beroep doen op Roberto den Hertog voor een invalsbeurt. Het vertrouwen in Roberto was groot, gezien de uitstekende resultaten die deze jeugdspeler behaalt zowel als in de reguliere 1e klasse senioren als in de landelijke B competitie bij de jeugd.

Winnie startte met een nipte 10-12 game tegen Marco Zegers en maakte de partij daarna resuluut af met tweemaal 4-11. Ook Roberto begon goed, tegen Terry Legebeke speelde hij 4-11, 10-12 en 6-11. In het dubbel werd het 8-11, daarna verrassend 11-2, maar een 5-11 en een 6-11 waren voldoende voor een 0-3 tussenstand.
Het werd spannend tussen Roberto en Marco. Na een 11-8 verlies won Roberto nipt met 12-14 de 2e game, waarna hij met tweemaal 8-11 het kampioenschap voor het duo-team binnenhaalde. Ook Winnie had vervolgens 4 games nodig om de 0-5 op het wedstrijdformulier te krijgen.

In het jaar dat de TTV Papendrecht het 75-jarig jubileum viert, verhoogt dit kampioenschap de feestvreugde. Op de foto Roberto en Winnie na terugkeer in De Kooy, later volgt de kampioensfoto van Winnie met zijn teammaat Eddy.