Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Piet den Dikken winnaar Koning Toto seizoen 2021-2022
19 mei
2022

Nou, dat was het dan. Het eerste seizoen voor Koning Toto zit er op. Géén play-offs, géén promotie-/degradatiewedstrijden. Nee, gewoon afgelopen na 34 rondjes, waarvan de eerste drie gebruikt werden om iedereen vertrouwd te laten raken met de spelregels en ronde 33 om logistieke redenen niet meetelde.

Periode 3 was spannend tot het laatste fluitsignaal. De kansen en plaatsen op het (zeer) voorlopige podium wisselden haast elke speelronde met maar één vaste factor in deze tombola: Harm Hogendoorn. Hij greep vanaf de 1e wedstrijd in deze periode de macht, in eerste instantie vergezeld door Rin Visser. Na 3 weken kwam er bij laatstgenoemde echter de klad in en werd zijn rol als belager overgenomen door Dennis den Boer en Martin Heijkamp. Dennis verspeelde in ronde 29 veel punten, terwijl Martin het tot en met ronde 30 knap volhield. Ronde 31 bleek voor beiden de nekslag, anderen scoorden plotseling goed en driekwart van het veld schoof in elkaar. Rin kwam weer boven dobberen, Piet den Dikken haalde bijna nog iedereen in en eindigde weliswaar óp het podium maar náást de prijzen in deze periode. Harm hield stand tot het einde, maar het verschil met plaats 7 was uiteindelijk een schamele 8 puntjes.

Hoe de resultaten van periode 3 hun invloed hebben gehad op de totaalstand kunnen jullie lezen elders op deze website in de rubriek "En dan dit", of klik hier.

Papendrecht 2 overtuigend kampioen
30 apr
2022

Met een ruim verschil van 11 punten op concurrent Pecos 4 uit Oegstgeest, hebben ook de spelers van Papendrecht 2 een uitroepteken gezet bij het jubileumjaar van de TTV Papendrecht.

Het 75-jarig jubileum werd al luister bijgezet door het kampioenschap van het duo team in de hoofdklasse, vrijdagavond demonstreerde Papendrecht 2 aan de bezoekers uit Overschie door een 8-2 overwinning dat het kampioenschap in de 1e klasse overtuigend was.

Aan het begin van de voorjaarscompetitie werd de samenstelling van de top-teams van de TTV Papendrecht overhoop gegooid om de jongere tafeltennissers een kans te bieden op het hoogste niveau te excelleren, een duw in de rug voor o.a. voor Roberto den Hertog en Matthijs van Hoek. In Papendrecht 2 speelde Roberto dit seizoen het hoogste winstpercentage (93%), de 16-jarige verloor slechts twee partijen. Teamgenoten Lieron Viveen, Matthijs van Hoek en Erwin Verhaert lieten zich niet onbetuigd en leverden eveneens een belangrijke bijdrage aan het dik verdiende kampioenschap.

Papendrecht 1 duo kampioen in de hoofdklasse
27 apr
2022

Gisterenavond togen de duo-spelers naar Gouda voor de return tegen de selectie van Vriendenschaar. Wanneer Papendrecht dit duel met 1-4 zou winnen, zou het zich verzekeren van het kampioenschap en was het niet afhankelijk van de score van concurent Het Centrum.

Wegens de absentie van teamgenoot Eddy van Weelde moest Winnie van Rooij een beroep doen op Roberto den Hertog voor een invalsbeurt. Het vertrouwen in Roberto was groot, gezien de uitstekende resultaten die deze jeugdspeler behaalt zowel als in de reguliere 1e klasse senioren als in de landelijke B competitie bij de jeugd.

Winnie startte met een nipte 10-12 game tegen Marco Zegers en maakte de partij daarna resuluut af met tweemaal 4-11. Ook Roberto begon goed, tegen Terry Legebeke speelde hij 4-11, 10-12 en 6-11. In het dubbel werd het 8-11, daarna verrassend 11-2, maar een 5-11 en een 6-11 waren voldoende voor een 0-3 tussenstand.
Het werd spannend tussen Roberto en Marco. Na een 11-8 verlies won Roberto nipt met 12-14 de 2e game, waarna hij met tweemaal 8-11 het kampioenschap voor het duo-team binnenhaalde. Ook Winnie had vervolgens 4 games nodig om de 0-5 op het wedstrijdformulier te krijgen.

In het jaar dat de TTV Papendrecht het 75-jarig jubileum viert, verhoogt dit kampioenschap de feestvreugde. Op de foto Roberto en Winnie na terugkeer in De Kooy, later volgt de kampioensfoto van Winnie met zijn teammaat Eddy.

In memoriam: Ina Wiekart-Jager
01 apr
2022

Op donderdag 31 maart is NTTB-Lid van Verdienste Ina Wiekart-Jager na een zeer kort ziekbed op bijna 75-jarige leeftijd overleden.

Ina was zowel in Nederland als in de rest van de wereld sinds 1978 bekend als scheidsrechter.
Voor evenementen in Nederland zoals de Nederlandse kampioenschappen, de Masters, het NK Para, Open Zeeuwse kampioenschappen, competitiewedstrijden, interlands, bekerwedstrijden, de Para Top-12 en de Dutch Open Para werd Ina regelmatig uitgenodigd.
Maar ook voor internationale evenementen zoals Wereldkampioenschappen, Europese kampioenschappen, Europese Jeugdkampioenschappen, EK en WK Veteranen, European Games, Europacupwedstrijden, Open kampioenschappen en vele andere (internationale) wedstrijden viel voor haar regelmatig een uitnodiging op de mat.

Ze was heel regelmatig onderweg voor haar geliefde sport tafeltennis en werd regelmatig gevraagd om op te treden als Referee of Deputy-referee..
Het hoogtepunt in haar carrière waren de Paralympische Spelen in 2016 in Rio de Janeiro.

Kordaat en duidelijk waren woorden die haar in de uitvoering van haar taken als scheidsrechter van het hoogste niveau typeerden.
Dat gold ook voor haar activiteiten als drijvende kracht in de Expertgroep Opleidingen Arbitrage, als opleider en begeleider van beginnende scheidsrechters en als beoordelaar van de meer ervaren scheidsrechters en als medeoprichter van de werkgroep Racketcontrole.

Vanwege haar kennis van de tafeltenniswereld werd zij bij de instelling van de Commissie Onderscheidingen gevraagd om hierin zitting te nemen.
Op 31 mei 2008 ontving zij het NTTB Bondsonderscheidingsteken en op 12 mei 2018 werd zij benoemd tot Lid van Verdienste van de Nederlandse Tafeltennisbond.
Ina was zeer sportief: als lid van De Vriendschap, TTV Papendrecht en TTV TaLaNi speelde zij regelmatig haar potjes achter de tafel. Maar ook buiten tafeltennis was zij actief als tennisster en als gymjuf, maar ook als bestuurder/beoordelaar van een regio van de KNGU.

Voor haar vele nationale en internationale activiteiten en verdiensten werd zij in 2004 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
De tafeltenniswereld heeft in Ina een bijzonder actief en gedreven vrijwilliger, maar vooral een zeer geliefd mens verloren.
Wij wensen haar man, vrienden en kennissen veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

Jan Riske wint 2e klaverjasdrive
30 mrt
2022

Vandaag speelden 25 klaverjassers weer tegen elkaar tijdens de 2e klaverjasavond van dit jaar. Dat hadden er 28 moeten zijn...

Inmiddels weet iedereen het wel: elke 3 weken wordt er op woensdagavond geklaverjast en alle kaarters worden dan opnieuw verwacht. Maar als je er de volgende keer niet bij kunt zijn, moet je je afmelden. Simpel, maar nog niet voor iedereen. Drie vergeetachtigen ontbraken, van een van hen werd verteld dat die moest werken, net zoals een ander die nog even gebeld werd. Toen had het geen zin meer om de 3e ontbrekende te bellen, met elke ronde één kaarter aan de zijlijn werd het toernooitje afgewerkt.

1e ronde
Ada van Meeteren en Helene Witveld troffen het niet, zij lootten tegen Adrie Kraaijeveld en Dennis den Boer, de no's 3 en 4 van het jubileumtoernooi van afgelopen zaterdag. Al in het begin van het potje gingen de dames nat en kregen zij ook een pitje tegen. Weliswaar bleef het daarna beperkt tot nog één natje, maar de gescoorde punten waren wel erg laag. Adrie en Dennis scoorden een mooie 2009 punten, voor Ada en Helene bleef de score het bij 983.
Ook hoog scoorden Hanno van Sintmaartensdijk (laatste zaterdag) samen met Eef Schouten. Wim Tromp en Kees van Blitterswijk gingen slechts eenmaal nat, ondergingen een pitje en scoorden 1314 punten. Hanno en Eef behaalden een 1868 score.

2e ronde

Ada revancheerde zich in de 2e ronde met Ron Witveld tegenover zich. Nu werd de hoogste score (1830) behaald met Jan Boon en (opnieuw) Wim in de slachtofferrol (1290). Het euvel was drie keer nat én een pit tegen.
Eef kreeg nu Gerda Deumer als partner en aan de andere kant van de tafel waren de Jannen Riske en Bonneveld elkaars partner. En hoewel de Jannen 3 x nat gingen wonnen zij dit potje. De hoge roem én hun pitje zorgden voor de eindstand 1538-1814.

3e ronde

Het beviel Jan Riske wel om wederom met een naamgenoot te spelen, Jan Boon in dit geval. Ada en Helene werden opnieuw aan elkaar verbonden, geen succes duo blijkbaar, want de dames kwamen niet verder dan 1322 punten. Geen enkele keer nat, maar wel 3 x een pitje tegen, dat telt natuurlijk behoorlijk mee. De Jannen gaven voor de vorm nog een natje weg, maar de score van 2030-1322 kwam op het formuliertje.
Aan de "heren"-tafel speelde Joop Smit met Peter Kloos tegen Ron en Adrie van Doveren. Dat Peter heel lang niet meer heeft geklaverjast was wel te zien, halverwege was de stand 388-1178... Maar de 2e helft maakte de eindstand toch nog enigszins goed: 1354-1797.

Eindstand
Na een vlotte telling van de uitslagen gaf de laptop de volgende prijswinnaars:
1e Jan Riske

2e Adrie Kraaijeveld
3e Eef Schouten
4e Patrick van Vooren
5e Ron Witveld

De scores en tussenstanden van 2022 zijn te zien elders op onze website in de rubriek "En dan dit" of klik hier.

De volgende klaverjasdrive is op woensdag 20 april a.s., zonder tegenbericht bij Jan Tillemans (0618077376) zijn alle 25 kaarters weer present.

75-jarig jubileum: aftrap met klaverjasdrive
26 mrt
2022

Op deze vroege zaterdagmorgen was de 1e activiteit rondom het 75-jarig jubileum gepland. Twintig deelnemers schudden ieder minimaal 16 keer de kaarten. En aan het eind mocht Jan Tillemans de felicitaties in ontvangst nemen.

Het organisatiecomité van Ada van Meeteren, Erwin Verhaert en Hanno van Sintmaartensdijk had niet zonder enige moeite de groep bij elkaar gekregen. En dat werd beloond door een uitstekende verzorging tijdens dit evenement. Eerst was er uiteraard een warm welkom met koffie en lekkere koeken. Na een kleine speech van voorzitter Niek van Westen werden de eerste kaarten gedeeld. En in tegenstelling tot de traditie waren er dit keer geen pitprijsjes.

Lees meer...