Klaverjassen: krachtige opening van Jan Bonneveld
09 mrt

Eindelijk mochten we weer klaverjassen, na 2 jaar Corona-ellende schudden 28 klaverjassers vandaag weer de kaarten.

Het was dus volle bak in het wijkzaaltje van De Kooy en derhalve "boeren aan de bar". En iedereen was ook nog eens op tijd, zo'n zin hadden de kaarters in een gezellige klaverjasdrive.

Het is inmiddels traditie om als eerste koppel een pitje te annonceren en daarmee een kleine attentie te winnen. Al in het allereerste potje slaagden Nazim Gündem en Jan Tillemans daar in. In de resterende potjes herhaalden beiden dat nog tweemaal, maar de score was uiteindelijk niet bijzonder hoog: 1817, nog wel de beste van deze ronde. Tegenstanders Helene Witveld en Joop van Wolde scoorden nog behoorlijk met 1455 punten.
De laagste score kwam op naam van Hanno van Sintmaartensdijk en Kees Kroon (1213), zij verloren ruim van Adrie van Doveren met zijn zwager Jan Riske.

In deze ronde hadden Edu Saffignani en Jan Bonneveld het reuze naar de zin, wellicht te weinig weerstand van Ron Keereweer en Simon van Sintmaartensdijk. Edu en Jan scoorden het eerste pitje, noteerden 2162 punten en lieten slechts 750 punten aan Ron en Simon, die ook nog eens geen enkele keer roem mochten schrijven.

De 3e ronde was voor Joop Smit en Cees Kroon. Hoewel zij de tegenstanders Helene Witveld en Ron Keereweer slechts twee keer nat speelden, werd hun eindscore 2086 punten tegen 936, de 2e zeer lage score van Ron.
Het eerste pitje deze ronde noteerden opnieuw Nazim Gündem, samen met Moos Markesteijn die een vast plekje als "boer aan de bar" heeft gevonden.

Er waren vanavond, omdat we zo lang niet gespeeld hadden, liefst 5 prijzen, maar de eerste keuze was voor Jan Bonneveld met een score van 5579.

De scores en tussenstanden van 2022 zijn te zien elders op onze website in de rubriek "En dan dit" of klik hier.

De volgende klaverjasdrive is op woensdag 30 maart a.s., zonder tegenbericht bij Jan Tillemans (0618077376) zijn alle 28 kaarters weer present.

Aktiviteiten 75-jarig jubileum: save the dates
08 mrt

De jubileumcommissie bestaande uit Ada van Meeteren, Hanno van Sintmaartensdijk en Erwin Verhaert, heeft een belangrijke knoop doorgehakt.

Deze jubileumcommissie heeft de volgende aktiviteiten gepland rondom ons 75-jarig jubileum:
1. op 26 maart 2022 vanaf 10:00 uur jubileumklaverjassen
2. op 14 mei 2022 's middags receptie
3. op 14 mei 2022 's avonds gezellige avond
4. op 21 mei 2022 vanaf 12:00 uur jubileumtoernooi senioren
5. op 11 juni 2022 gehele dag jubileumtoernooi jeugd + uitje

Dus: save the dates / noteer in je agenda !!!

Verdere details volgen zo spoedig mogelijk.

We gaan weer klaverjassen !!!

Als na vrijdag 25 februari a.s. de 1,5-meter en het CTB (Corona Toegangs Bewijs) worden afgeschaft, is er geen belemmering meer om het klaverjassen bij de TTV Papendrecht te hervatten.

Vanaf woensdag 9 maart kunnen we dus de kaarten weer schudden. In eerste instantie zijn onze donaters en vervolgens onze leden uitgenodigd. Uit die groep is het maximum van 28 personen geselecteerd. Wanneer men een e-mail heeft gekregen is men uitgenodigd voor een eerste klaverjasavond op 9 maart vanaf 20.00 uur (aanwezig 19:55 uur !!!)

Vanaf 9 maart is er in principe elke 3e week daarna weer klaverjassen. De exacte datums kunnen jullie zien op de agenda in onze website www.ttvpapendrecht.nl
(Op 11 mei ligt de aanvangstijd tussen 20:15 en 20:30 uur, dat is na de ledenvergadering, die avond wordt de eindtijd dus ook iets later)

Koning Toto in cijfers

Piet den Dikken organiseert dit voetbalseizoen een soort Koning Toto voor ons.

Er wordt gespeeld om 3 ronden van 10 wedstrijden, de 2e ronde loopt over 2 weken af.

Hoe er gescoord werd door de 12 deelnemers kunt u lezen elders op onze website in de rubriek Ën dan dit", of klik hier.