Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

In memoriam: Ina Wiekart-Jager
01 apr
2022

Op donderdag 31 maart is NTTB-Lid van Verdienste Ina Wiekart-Jager na een zeer kort ziekbed op bijna 75-jarige leeftijd overleden.

Ina was zowel in Nederland als in de rest van de wereld sinds 1978 bekend als scheidsrechter.
Voor evenementen in Nederland zoals de Nederlandse kampioenschappen, de Masters, het NK Para, Open Zeeuwse kampioenschappen, competitiewedstrijden, interlands, bekerwedstrijden, de Para Top-12 en de Dutch Open Para werd Ina regelmatig uitgenodigd.
Maar ook voor internationale evenementen zoals Wereldkampioenschappen, Europese kampioenschappen, Europese Jeugdkampioenschappen, EK en WK Veteranen, European Games, Europacupwedstrijden, Open kampioenschappen en vele andere (internationale) wedstrijden viel voor haar regelmatig een uitnodiging op de mat.

Ze was heel regelmatig onderweg voor haar geliefde sport tafeltennis en werd regelmatig gevraagd om op te treden als Referee of Deputy-referee..
Het hoogtepunt in haar carrière waren de Paralympische Spelen in 2016 in Rio de Janeiro.

Kordaat en duidelijk waren woorden die haar in de uitvoering van haar taken als scheidsrechter van het hoogste niveau typeerden.
Dat gold ook voor haar activiteiten als drijvende kracht in de Expertgroep Opleidingen Arbitrage, als opleider en begeleider van beginnende scheidsrechters en als beoordelaar van de meer ervaren scheidsrechters en als medeoprichter van de werkgroep Racketcontrole.

Vanwege haar kennis van de tafeltenniswereld werd zij bij de instelling van de Commissie Onderscheidingen gevraagd om hierin zitting te nemen.
Op 31 mei 2008 ontving zij het NTTB Bondsonderscheidingsteken en op 12 mei 2018 werd zij benoemd tot Lid van Verdienste van de Nederlandse Tafeltennisbond.
Ina was zeer sportief: als lid van De Vriendschap, TTV Papendrecht en TTV TaLaNi speelde zij regelmatig haar potjes achter de tafel. Maar ook buiten tafeltennis was zij actief als tennisster en als gymjuf, maar ook als bestuurder/beoordelaar van een regio van de KNGU.

Voor haar vele nationale en internationale activiteiten en verdiensten werd zij in 2004 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
De tafeltenniswereld heeft in Ina een bijzonder actief en gedreven vrijwilliger, maar vooral een zeer geliefd mens verloren.
Wij wensen haar man, vrienden en kennissen veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

Jan Riske wint 2e klaverjasdrive
30 mrt
2022

Vandaag speelden 25 klaverjassers weer tegen elkaar tijdens de 2e klaverjasavond van dit jaar. Dat hadden er 28 moeten zijn...

Inmiddels weet iedereen het wel: elke 3 weken wordt er op woensdagavond geklaverjast en alle kaarters worden dan opnieuw verwacht. Maar als je er de volgende keer niet bij kunt zijn, moet je je afmelden. Simpel, maar nog niet voor iedereen. Drie vergeetachtigen ontbraken, van een van hen werd verteld dat die moest werken, net zoals een ander die nog even gebeld werd. Toen had het geen zin meer om de 3e ontbrekende te bellen, met elke ronde één kaarter aan de zijlijn werd het toernooitje afgewerkt.

1e ronde
Ada van Meeteren en Helene Witveld troffen het niet, zij lootten tegen Adrie Kraaijeveld en Dennis den Boer, de no's 3 en 4 van het jubileumtoernooi van afgelopen zaterdag. Al in het begin van het potje gingen de dames nat en kregen zij ook een pitje tegen. Weliswaar bleef het daarna beperkt tot nog één natje, maar de gescoorde punten waren wel erg laag. Adrie en Dennis scoorden een mooie 2009 punten, voor Ada en Helene bleef de score het bij 983.
Ook hoog scoorden Hanno van Sintmaartensdijk (laatste zaterdag) samen met Eef Schouten. Wim Tromp en Kees van Blitterswijk gingen slechts eenmaal nat, ondergingen een pitje en scoorden 1314 punten. Hanno en Eef behaalden een 1868 score.

2e ronde

Ada revancheerde zich in de 2e ronde met Ron Witveld tegenover zich. Nu werd de hoogste score (1830) behaald met Jan Boon en (opnieuw) Wim in de slachtofferrol (1290). Het euvel was drie keer nat én een pit tegen.
Eef kreeg nu Gerda Deumer als partner en aan de andere kant van de tafel waren de Jannen Riske en Bonneveld elkaars partner. En hoewel de Jannen 3 x nat gingen wonnen zij dit potje. De hoge roem én hun pitje zorgden voor de eindstand 1538-1814.

3e ronde

Het beviel Jan Riske wel om wederom met een naamgenoot te spelen, Jan Boon in dit geval. Ada en Helene werden opnieuw aan elkaar verbonden, geen succes duo blijkbaar, want de dames kwamen niet verder dan 1322 punten. Geen enkele keer nat, maar wel 3 x een pitje tegen, dat telt natuurlijk behoorlijk mee. De Jannen gaven voor de vorm nog een natje weg, maar de score van 2030-1322 kwam op het formuliertje.
Aan de "heren"-tafel speelde Joop Smit met Peter Kloos tegen Ron en Adrie van Doveren. Dat Peter heel lang niet meer heeft geklaverjast was wel te zien, halverwege was de stand 388-1178... Maar de 2e helft maakte de eindstand toch nog enigszins goed: 1354-1797.

Eindstand
Na een vlotte telling van de uitslagen gaf de laptop de volgende prijswinnaars:
1e Jan Riske

2e Adrie Kraaijeveld
3e Eef Schouten
4e Patrick van Vooren
5e Ron Witveld

De scores en tussenstanden van 2022 zijn te zien elders op onze website in de rubriek "En dan dit" of klik hier.

De volgende klaverjasdrive is op woensdag 20 april a.s., zonder tegenbericht bij Jan Tillemans (0618077376) zijn alle 25 kaarters weer present.

75-jarig jubileum: aftrap met klaverjasdrive
26 mrt
2022

Op deze vroege zaterdagmorgen was de 1e activiteit rondom het 75-jarig jubileum gepland. Twintig deelnemers schudden ieder minimaal 16 keer de kaarten. En aan het eind mocht Jan Tillemans de felicitaties in ontvangst nemen.

Het organisatiecomité van Ada van Meeteren, Erwin Verhaert en Hanno van Sintmaartensdijk had niet zonder enige moeite de groep bij elkaar gekregen. En dat werd beloond door een uitstekende verzorging tijdens dit evenement. Eerst was er uiteraard een warm welkom met koffie en lekkere koeken. Na een kleine speech van voorzitter Niek van Westen werden de eerste kaarten gedeeld. En in tegenstelling tot de traditie waren er dit keer geen pitprijsjes.

Lees meer...

Klaverjassen: krachtige opening van Jan Bonneveld
09 mrt
2022

Eindelijk mochten we weer klaverjassen, na 2 jaar Corona-ellende schudden 28 klaverjassers vandaag weer de kaarten.

Het was dus volle bak in het wijkzaaltje van De Kooy en derhalve "boeren aan de bar". En iedereen was ook nog eens op tijd, zo'n zin hadden de kaarters in een gezellige klaverjasdrive.

1e ronde
Het is inmiddels traditie om als eerste koppel een pitje te annonceren en daarmee een kleine attentie te winnen. Al in het allereerste potje slaagden Nazim Gündem en Jan Tillemans daar in. In de resterende potjes herhaalden beiden dat nog tweemaal, maar de score was uiteindelijk niet bijzonder hoog: 1817, nog wel de beste van deze ronde. Tegenstanders Helene Witveld en Joop van Wolde scoorden nog behoorlijk met 1455 punten.
De laagste score kwam op naam van Hanno van Sintmaartensdijk en Kees Kroon (1213), zij verloren ruim van Adrie van Doveren met zijn zwager Jan Riske.

2e ronde
In deze ronde hadden Edu Saffignani en Jan Bonneveld het reuze naar de zin, wellicht te weinig weerstand van Ron Keereweer en Simon van Sintmaartensdijk. Edu en Jan scoorden het eerste pitje, noteerden 2162 punten en lieten slechts 750 punten aan Ron en Simon, die ook nog eens geen enkele keer roem mochten schrijven.

3e ronde
De 3e ronde was voor Joop Smit en Cees Kroon. Hoewel zij de tegenstanders Helene Witveld en Ron Keereweer slechts twee keer nat speelden, werd hun eindscore 2086 punten tegen 936, de 2e zeer lage score van Ron.
Het eerste pitje deze ronde noteerden opnieuw Nazim Gündem, samen met Moos Markesteijn die een vast plekje als "boer aan de bar" heeft gevonden.

Er waren vanavond, omdat we zo lang niet gespeeld hadden, liefst 5 prijzen, maar de eerste keuze was voor Jan Bonneveld met een score van 5579.

De scores en tussenstanden van 2022 zijn te zien elders op onze website in de rubriek "En dan dit" of klik hier.

De volgende klaverjasdrive is op woensdag 30 maart a.s., zonder tegenbericht bij Jan Tillemans (0618077376) zijn alle 28 kaarters weer present.

Aktiviteiten 75-jarig jubileum: save the dates
08 mrt
2022

De jubileumcommissie bestaande uit Ada van Meeteren, Hanno van Sintmaartensdijk en Erwin Verhaert, heeft een belangrijke knoop doorgehakt.

Deze jubileumcommissie heeft de volgende aktiviteiten gepland rondom ons 75-jarig jubileum:
1. op 26 maart 2022 vanaf 10:00 uur jubileumklaverjassen
2. op 14 mei 2022 's middags receptie
3. op 14 mei 2022 's avonds gezellige avond
4. op 21 mei 2022 vanaf 12:00 uur jubileumtoernooi senioren
5. op 11 juni 2022 gehele dag jubileumtoernooi jeugd + uitje

Dus: save the dates / noteer in je agenda !!!

Verdere details volgen zo spoedig mogelijk.

We gaan weer klaverjassen !!!
18 feb
2022

Als na vrijdag 25 februari a.s. de 1,5-meter en het CTB (Corona Toegangs Bewijs) worden afgeschaft, is er geen belemmering meer om het klaverjassen bij de TTV Papendrecht te hervatten.

Vanaf woensdag 9 maart kunnen we dus de kaarten weer schudden. In eerste instantie zijn onze donaters en vervolgens onze leden uitgenodigd. Uit die groep is het maximum van 28 personen geselecteerd. Wanneer men een e-mail heeft gekregen is men uitgenodigd voor een eerste klaverjasavond op 9 maart vanaf 20.00 uur (aanwezig 19:55 uur !!!)

Vanaf 9 maart is er in principe elke 3e week daarna weer klaverjassen. De exacte datums kunnen jullie zien op de agenda in onze website www.ttvpapendrecht.nl
(Op 11 mei ligt de aanvangstijd tussen 20:15 en 20:30 uur, dat is na de ledenvergadering, die avond wordt de eindtijd dus ook iets later)