Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Michelle v.d. Spek trotse clubkampioen bij de 5e klassers
12 mei
2015

Dames krijgen opnieuw voorrang, mede door uitvallen favoriet

Acht deelnemers in deze klasse en dat gaf organisator Piet de luxe om te kunnen kiezen : één achtkamp of twee vierkampen. Rekening houdend met leeftijd en conditie van een aantal deelnemers deed Pieter besluiten om er 2 vierkampen van te maken. En zelfs dat was voor sommigen bijna en voor één deelnemer zelfs helemaal teveel. Twee poules geeft de mogelijkheid om de boel leuk te verdelen en zo zat er in elke poule 1 dame en 1 favoriet uit het dit seizoen zo sterk spelende 11e team.

In poule A had favoriet Jan van Dalen de handen vol aan de prima spelende Moos Markesteijn, maar bleef toch net aan de goede kant van de score. Kitty Devilee steeg vanavond boven zichzelf uit en stond bij vlagen geweldig te meppen. Het meeste was ook nog eens raak en die dadendrang liet Rob van Lambaart helemaal kansloos. Tegen Moos gaf Rob heel wat meer tegenstand, maar het was net niet genoeg om Moos van zijn eerste winst af te houden. Een sensatie hing er in de lucht toen Kitty met 11-2 (!) in de vierde een beslissende game afdwong tegen Jan en het leek er lang op dat ze ook die beslisser naar zich toe zou trekken. Maar bij een 8-6 voorsprong werd Kitty behoudender en dat deed haar juist de das om.
Tegen Rob had Jan geen moeite om zijn 3e winst en daarmee de eerste plaats in de poule te halen. Kitty en Moos speelden dus rechtstreeks voor de 2e plaats in de poule en plaatsing voor de halve finale. Het werd een partij met een hoogst merkwaardig scoreverloop. Na 11-9 voor Moos ramde Kitty er een heuse 11-0 (!!) uit. Tweemaal 11-7 aan weerszijden zorgde ook hier voor een 5e game. En weer moest Kitty de tegenstander feliciteren en leek uitgeschakeld. Echter, de fysieke gesteldheid van Jan van Dalen maakte het voor hem onverantwoord om verder te spelen en door Piet werd besloten om de uitslagen van Jan te schrappen en iedereen een plekje op te laten schuiven.

Poule B kende een spannender verloop. Niet voor Jan Tillemans, die de lijn van het competitieseizoen naadloos doortrok. Goede en spannende partijen spelen en dan toch telkens nét verliezen. Tegen Henk Vermeij ging dat net aan in drieën en tegen Eef Schouten duurde het een game langer.

Lees meer...

Ina Wiekart clubkampioen 6e klasse
08 mei
2015

Eén vrouw is vele mannen te sterk : Ina Wiekart

Een heel oude spreuk van 3000 jaar oud bleek op de eerste avond van de clubkampioenschappen 2015 nog steeds niets van zijn kracht verloren te zijn. Al was dat "vele" in de titel van dit verslag nogal relatief, aangezien het aantal deelnemers (5) eigenlijk in geen verhouding stond met het aantal mensen wat uitgenodigd was om mee te doen. Ongeveer tweederde van de potentiële deelnemers had een reden om niet mee te (kunnen) doen. Het was met dank aan Moos Markesteijn dat we nog met een leuk aantal een vijfkamp konden spelen.

Genoemde Moos stond ingeroosterd voor de eerste partij, maar wilde eerst nog even warmdraaien tegen onze Corine, op vrijdag altijd trouw aanwezig om een uurtje te ballen en heel vaak tegen Moos. En die wilde daar begrijpelijk genoeg niet van afwijken. Daarmee kreeg Erik Koele in de eerste ronde meteen Rob van den Bos tegenover zich. Rob was nog vol goede moed en hoewel Erik zijn uiterste best deed kwam hij toch tekort tegen Rob. Dat een organisator de beslissende partijen op het eind wil hebben, is bekend. Maar soms gaan dingen in een meerkamp anders dan verwacht en blijkt de beslissing al in een vroeg stadium gevallen te zijn.


Lees meer...

Drie kampioenen op de laatste speeldag
25 apr
2015

De topteams van de TTV Papendrecht hadden de spanning in de voorjaarscompetitie voortreffelijk opgebouwd. Precies op de slotavond wisten de seniorenteams 2, 3 en 4 het seizoen met het kampioenschap te bekronen.

Vrijdagavond speelden Papendrecht 2 en 3 een thuiswedstrijd. Team 2 ontving de in de degradatiezone verkerende selectie van Play Fair uit Leimuiden. De gastheren van Papendrecht kenden echter geen mededogen: Colin Baldé en Lieron Viveen speelden gedecideerd wederom een hattrick en beiden tekenden voor het gewonnen dubbel. Bas van Oers won tweemaal en liet het puntje voor de eer toekomen aan Marc Captein. Met deze 9-1 zege promoveert Papendrecht 2 naar de hoofdklasse van de NTTB-West en komt dan op gelijk niveau als Papendrecht 1  (zie ook de tekst hieronder na Papendrecht 4).

Papendrecht 3 ontving op de tafel er naast VVV 5 uit Leidschendam en had nog 3 punten nodig voor het kampioenschap in de 2e klasse B.


Lees meer...

project Hart voor Sport afgerond
15 apr
2015

Vanmiddag is het project "Hart voor Sport" afgerond. Op vijf achtereenvolgende woensdagmiddagen hebben 2 groepen basisscholieren kunnen kennismaken met de tafeltennissport.

Diverse senioren en jeugdleden van de TTV Papendrecht hebben de kinderen geleerd wat de spelregels zijn en hoe je het beste het pingpongballetje kan slaan.


Lees meer...

3 uitwedstrijden play-offs seniorenselectie
05 apr
2015

Na de 7 poulewedstrijden is het de senioren van Papendrecht 1 niet gelukt om mee te dingen naar promotiekansen. Het team eindigde als best from the rest en dient nu de play-offs voor behoud hoofdklasse af te werken.

Omdat de seniorenselectie 3 tegenstanders treft waartegen in de poulewedstrijden steeds een thuiswedstrijd is gespeeld, zal het nu de 3 resterende competitiewedstrijden uit moeten spelen.

Allereerst is daar op de door het team verfoeide zaterdag (11/4) een wedstrijd tegen Scyedam 4, waarna tweemaal op vrijdagavond Scylla 5 (17/4) en Salamanders 3 (24/4) als gastheer dienen op te treden.

Volg de resultaten op de competitiepagina van de senioren van Papendrecht 1.

Herman Erkelens onwel naar het ziekenhuis
24 mrt
2015

Tijdens de openingswedstrijd tegen TTVA 3 vanavond in Alblasserdam werd Herman onwel.

Na kordaat optreden van Kees Jongkind en later ambulancepersoneel werd Herman naar het ziekenhuis afgevoerd.

Naar verluidt gaat alles nu goed.