Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Papendrecht 8 de tweede kampioen
17 nov
2015

In navolging van team 7 gisterenavond, heeft nu ook Papendrecht 8 het kampioenschap in de 4e klasse behaald. In het vertrouwde thuishonk De Kooy ontving het team de directe concurrent om de titel, het Alblasserdamse TTVA 3.
Jan Riske, Henk v.d. Bosch en Rin Visser hoefden nog maar 3 punten te scoren voor het kampioenschap en ook nu had het team dat vlot voor elkaar. Henk scoorde 1-0, Rin maakte daar 2-0 van en Jan kreeg de eer voor het hoogtepunt. Ondanks het best lastige spel van zijn tegenstander wist Jan de tussenstand gedecideerd op 3-0 te brengen. Tijd voor bloemen en foto inclusief 4e man André Voskuijl. Seignant detail was nog dat het dubbel onmiddellijk van Jan en Henk daarna als anticlimax werd verloren. Wrang des te meer omdat Papendrecht 8 met de dubbels tot dusver nog ongeslagen was.
Maar ja, de druk was van de ketel hè.

Papendrecht 7 kampioen in de 4e klasse !!!
16 nov
2015

Ze hadden nog 7 punten nodig in de uitwedstrijd tegen de directe concurrent voor de titel: Sliedrecht Sport 4. Niek van Westen en Drago Bikarevic brachten de stand al vlot op 0-2, maar bij Annika Mars stokte het daarna even. Na een 0-2 achterstand in games wist ze toch sterk terug te komen en een beslissende 5e game af te dwingen. Toen ze bij 13-12 achterstand een time-out aankondigde gingen enkele toeschouwers uit hun dak, daar hadden ze nog nooit van gehoord. En meteen na de comotie bracht Annika de partij toch nog op haar naam, tussenstand 0-3.

Daarna ging het vlot, in no time werd het 0-6 en het was daarna aan Drago om het 7e punt te noteren en meteen het kampioenschap met z'n team te vieren. Namens de TTV Papendrecht kon Jan Tillemans op het moment supreme de bloemen uitreiken en de kampioensfoto maken.

Nieuwe opklapbare tafels
14 nov
2015

Er zijn drie nieuwe tafeltennistafels aangeschaft !  In overleg met de deskundigen binnen onze vereniging is dit keer gekozen voor de uitklapbare Joola Rollomat 25.

Nadat de tafels  vrijdagmiddag via een grote truck met oplegger in onderdelen werden afgeleverd en binnengesjouwd moesten worden,  hebben dezelfde 3 leden vandaag op hun vrije zaterdag de tafels gemonteerd. Onze materiaal(vak)man Rob van Lambaart wist zich geassisteerd door Nico van Meeteren en Moos Markesteijn. Gezamenlijk deden ze precies wat Rob voorschreef.

Even leek het er op dat er wat metalen plaatjes als extra gewicht waren meegeleverd, maar uiteindelijk bleken ook deze plaatjes in het geheel te passen. En ja hoor, nu zijn ze gemonteerd en binnen enkele seconden bruikbaar.


Lees meer...

Colin Baldé voegt ook de Gijs Ton Trofee toe aan zijn prijzenkast
10 nov
2015

De tiende van de elfde. Zinderende spanning vulde de speelzaal van TTV Papendrecht. En dat voor slechts 3 potjes tafeltennis. Deze 3 wedstrijden waren bepaald niet van belang ontbloot, het ging immers om de beslissende wedstrijden voor de Gijs Ton Trofee 2015. Niet de minste spelers hadden zich weten te plaatsen voor deze Final Four. De gedroomde invulling van de halve finales kreeg gestalte doordat alle (4) geplaatste spelers zich niet hadden laten verrassen in de voorgaande ronden. En zo stonden er klinkende namen op het affiche: Nick van Leeuwaarden, Colin Baldé, Harm Hogendoorn en Dinh Duc Dao. Waarbij Nick tegen Dao moest spelen en Colin tegen Harm.

Echter, bij TTV Papendrecht loert het onverwachte altijd om de dichtstbijzijnde hoek. In een perfecte imitatie van Gerard Joling meldde Harm om 19.45 aan organisator Piet "dat hij er de kracht niet meer voor had", omdat hij al een uur lang zijn toevlucht moest zoeken bij W.C. Pot en bij deze achtenswaardige heer compleet leegliep. De laatste krachten werden aangesproken om een aanvaardbaar alternatief aan Piet voor te leggen in de persoon van invaller Winnie van Rooij. De vraag werd voorgelegd aan de 3 overgeblevenen en iedereen bleek akkoord.

Lees meer...

Scholierentoernooi 2015
27 okt
2015

Traditiegetrouw wordt er op de woensdag in de herfstvakantie het scholierentoernooi bij de TTV Papendrecht gehouden. Leerlingen uit groep 6, 7 en 8 van de basisscholen uit Papendrecht kunnen zich hiervoor opgegeven. Ondanks de vele aandacht en benadering van de scholen viel de opkomst enigszins tegen. Welgeteld 16 leerlingen hadden zich opgegeven.

(Dit jaar was er wel een bijzonder groot aantal evenementen georganiseerd voor de schooljeugd in de herfstvakantie, met name in en om de nieuwe sporthal, het Cruijffcourt en de PPD-games.
De TTV Papendrecht is niet tevreden met de aandacht die er is voor het traditionele scholierentoernooi tafeltennis en gaat zich bezinnen om dit jaarlijkse evenement te verplaatsen naar de kerst- of de voorjaarsvakantie.)


Om 9.45 uur kwamen de 1e leerlingen binnen en om 10 uur precies kon er aangevangen worden met de wedstrijden. Alle deelnemers die hadden ingeschreven, waren ook aanwezig.   Er werd gestreden in 3 categorieën, meisjes, jongens groep 6-7 en jongen groep 8.

Bij de meisjes  waren er 4 deelnemers en zij gingen strijden om 2 prachtige bekers. Een leerling uit groep 4 had zichzelf opgegeven, Samiya Ibrahim Abdi. Voor aanvang deelde ze even mede dat ze nog nooit getafeltennist had. Na de grondbeginselen te hebben uitgelegd en na enige ballen inspelen ging zij de strijd aan tegen Rhode Schild. De 1e game verloor Samiya met 3-11. In de 2e game wist ze het Rhode lastig te maken en Samiya verloor nipt met 10-12. De 2e wedstrijd werd gespeeld tussen Jasmijn Stevensz en Caroline Schepers. Jasmijn wist in 2 games vrij gemakkelijk te winnen, 11-4 en 11-2. In de tweede ronde waren het dezelfde dames die hun wedstrijd zouden winnen. De laatste ronde zou dus beslissend zijn voor de prijzen.


Lees meer...

Gijs Ton Trofee : Geplaatste spelers nu wél door....met de nodige moeite !
23 okt
2015

Op 13 oktober werden de eerste 2 ronden van de Gijs Ton Trofee verspeeld. Organisator Piet had, met uitermate deskundige hulp van Kevin en Nick, de 19 deelnemers geloot. Vanwege dat aantal waren 3 voorronde-wedstrijden noodzakelijk en die logen er op papier beslist niet om.

Jan Tillemans draait dit seizoen prima in de 5e klasse, maar moest het ruimschoots afleggen tegen recreant Rob van den Bos. De wedstrijd tussen Laurens Langeveld en Drago Bikarevic was op papier al een klapper, in werkelijkheid werd het een thriller. Neem alleen al de eerste game : 19-17 voor Drago. Na 13-11 voor Laurens en vervolgens 11-8 en 7-11 kwam het aan op een beslisser. Opnieuw 11-8, ook hier in het voordeel van de lager ingeschatte speler Drago. Tenslotte mocht tweedeklasser Kevin Nugteren proberen het bolwerk van vierdeklasser Jan Riske te slopen. Dat lukte voor geen meter, het was eerder Jan die Kevin sloopte : 11-7, 11-7, 8-11 en 11-2.

Eerste ronde :
In de eerste ronde waren 4 spelers geplaatst, maar om nou te zeggen dat ze zorgeloos naar de 2e ronde gingen is te veel gezegd. De als eerste geplaatste Nick van Leeuwaarden had het, naar eigen zeggen, niet echt moeilijk. Michelle van der Spek pakte haar games mee, maar Nick liet zich toch niet verrassen. Ron Keereweer trof in Herman Erkelens een taaie tegenstander. Herman verweerde zich prima en in 3 games was er niet veel verschil. Toch voldoende voor Ron. Ina Wiekart en Patrick van Vooren maakten er een gezellig potje van, waarbij soms meer gekletst dan gespeeld werd. Pret genoeg voor beiden, ook voor Ina na de 3-1 nederlaag. De als 2e geplaatste Colin Baldé vreesde 2 dingen : tegenstander André Voskuijl (kreeg immers 4 punten voorsprong in iedere game) en een roemloze aftocht zoals vorig jaar. Daardoor zeer geconcentreerd spelend bleek die vrees in beide gevallen vergeefs, Colin won gemakkelijk.
De tweede shift van partijen uit de eerste ronde gaf meer spanning. Dinh Dao, als 4e geplaatst, had geen enkele moeite om veel beter aan te vallen dan tegenstander Drago. Of had die alle energie al verstookt tegen Laurens ? Met 4, 6 en 9 tegenpunten had Dao niets te vrezen. De als derde geplaatste Harm Hogendoorn kwam daarentegen met de schrik vrij tegen Piet den Dikken. De eerste game ging na 9-9 naar Harm en Piet besefte dat-ie niks te verliezen had. Alle schroom werd afgegooid en 3 knallende games later stond het 2-2. Ook hier een beslisser en Piet had bij 6-3 een mokerslag kunnen uitdelen bij een hoge bal. Hij miste, en Harm nam meteen de regie in handen om alsnog te ontsnappen. Tegen Niek van Westen had Rob wel kans, zo dacht hij zelf. Het moet gezegd : de gamestanden waren verdienstelijk. Maar wel 3x in het voordeel van Niek. Jan Riske trof met Rin Visser zijn eveneens voorzichtig spelende teamgenoot. Jan weet hoe je Rin moet bestrijden en ging volgas van start met 11-4 en 11-6. Bijna was het in drieën beslist, maar Rin vond een uitweg met 11-9. Om daarna nog taaier te blijken dan taai-taai, want wat Jan ook probeerde : hij kwam niet meer van Rin af. Na 11-8 en 11-9 kon Rin glimlachend de felicitaties aanhoren.


Lees meer...