Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

TTV Papendrecht opnieuw in actie voor jeugd
20 mrt
2015

In de maanden maart en april worden door de TTV Papendrecht op 5 achtereenvolgende weken weer 24 kinderen opgeleid via een sportkennismakingscursus.
Alle basisscholieren van de gemeenten Alblasserdam en Papendrecht ontvangen in het kader van het project “Kies voor Hart en Sport” een boekje met een voorlichting over 18 verschillende sporten, waaronder tafeltennis. De jeugd wordt uitgenodigd om een sport te kiezen waarmee ze kennis willen maken. In 2 groepen van max. 12 scholieren proberen enkele bestuursleden, de jeugdtrainer en andere vrijwilligers hen op 5 woensdagmiddagen het plezier van het tafeltennissen over te brengen.
Naast het jaarlijkse Kindertafeltennisfeest voor scholieren is dit een tweede evenement om de jeugd warm te krijgen voor onze tafeltennissport.


Organisator Nico van Meeteren wint 3e klaverjasdrive
04 mrt
2015

Wederom 28 deelnemers voor de 3e klaverjasdrive dit jaar, tenminste… om 8 uur waren er 27, we misten nog Eef Schouten. Een belletje leerde dat Eef op de bank in slaap was gevallen. Enfin, goed uitgerust, maar met een kleine vertraging, mocht ook hij de kaarten schudden.

1e ronde
Eef trof Piet den Dikken als kaartmaat en aan de andere zijden van de tafel zaten Kees van Blitterswijk en Gijs Ton (jawel !) al een tijdje lijdzaam te wachten. Maar zoals gezegd was Eef uitgeslapen en samen met Piet begon hij er mee om Kees en Gijs nat te spelen en vervolgens door te denderen: na 4 potjes was het 704 – 84. Jawel, Gijs was wel weer terug, maar nog niet helemaal ingespeeld. En dat bleef zo, na 16 potten kwamen Gijs en Kees met de hakken over de sloot net boven de 1000 punten-grens, Eef en Piet leunden vergenoegd achterover, logisch na een stand van 2082-1020.
Een tafel verder ondergingen Joop Smit en Loek Coenraads zo’n beetje hetzelfde lot, beiden gingen maar één keertje nat en hoefden maar één pitje te incasseren, maar Nico van Meeteren en Hetty Riet waren meedogenloos, met een dikke 2086-1056 score maakten zij een duidelijk verschil.

Lees meer...

CK Dubbels 2015 : De podiumtijgers vieren weer feest !
20 jan
2015

Een uitgebreid verslag over het clubkampioenschap dubbels voor senioren door organisator Piet den Dikken. Een uitgebreide fotorapportage vindt u elders op deze site in de rubriek "foto's"

Traditioneel is het clubkampioenschap voor dubbels het eerste serieuze werk van het jaar. Na de decemberstop en het oliebollentoernooi mag er, na weken van fanatiek trainen, toch wel eens een keer de maat genomen worden. Omdat een aantal gerenommeerde dubbels ditmaal niet konden of wilden meedoen, bleek het aantal duo’s beperkt te blijven tot 17. Geen uitvallers op het laatste moment en verheugd keken vooral Richard Steenhuisen en Jan Riske naar de lijst met deelnemers. Erwin Verhaert was verhinderd om met organisator Piet den Dikken te spelen en dus hoefden Richard & Jan zich niet druk te maken over hun noodlot (winnen tegen Erwin & Piet en de pot daarna verliezen).

Lees meer...

Volle bak bij de 1e klaverjasdrive
16 jan
2015

Hij had het weer voor elkaar, onze organisator Gijs Ton, afgelopen woensdag. Voor het 1e klaverjastoernooi van 2015 trad het maximum van 32 spelers aan om de kaarten te schudden.
En iedereen was ook nog eens op tijd, de avond kon niet meer stuk !

Vorig jaar lag het gemiddelde per partij (incl. roem) op 1522 punten. Niet zo veel lijkt het, maar daar zaten de losers ook bij. Wil je bij de top komen, dan zal je het gehele jaar, iedere partij, meer dan 1570 punten moeten scoren. Wil je de topscorer verslaan, speel dan meer dan 2044 punten per partij.

1e ronde
Om bovenstaande doelen te halen gaven Joop Smit en Hanno van Sintmaartensdijk vanaf het begin flink gas. In de eerste 2 potten speelden ze Herman Erkelens en Drago Bikarevic nat en herhaalden dit later nòg eens drie keer. Voor de vorm gingen Joop en Hanno ook een keertje nat, maar met 2121 punten stond dit koppel meteen bovenaan de ranglijst. Herman en Drago daarentegen moesten het doen met een schamele 891 punten.
Niet veel minder deden Adrie Kraaijeveld en Piet den Dikken het tegen Hetty Riet en Jan Tillemans. De schrijver dezes was er getuige van dat Hetty liefst 3 maal paste. Jan maar 2x, maar van die andere 2x ging hij wel een keer nat. De tegenstanders hadden het beter naar de zin en met 450 roem scoorden Adrie en Piet exact 2000 punten tegen 1102 voor Jan en Hetty.

Lees meer...

Annika Mars bij de prijswinnaars ZHK 2015
11 jan
2015

Met een ongekend hoog aantal Papendrechtse deelnemers aan de Zuid-Hollandse Kampioenschappen 2015 dit weekend was de TTV Papendrecht weer eens goed vertegenwoordigd.

Zaterdag namen 8 jeugdleden en zondag eveneens 8 seniorleden plaats achter de tafeltennistafels om vlak voor het begin van de voorjaarscompetitie hun krachten te meten met spelers die ze meestal in de competitie niet tegenkomen.

Annika Mars begeleidde zaterdag de jeugd en zondag speelde ze zelf in het dubbeltoernooi, samen met Bianca de Haas van de Treffers (R) behaalde ze de 2e plaats.

Hieronder haar stukje over de ZHK afgelopen zaterdag voor de jeugd:

Zuid-Hollandse kampioenschappen jeugd.
Deelnemers: Mees Boer, Thomas Akerboom, Dirk Imanse, Ruben Singewald, Lennard van Hal, Robin de Korver, Arne Spiering en Colin Lodder.
10 januari, daar stonden we dan 8:30 voor het tafeltennis gebouw TTV Papendrecht om te verzamelen. Sommigen waren nog niet echt wakker en sommigen waren al vol energie. We verdeelden ons onder de auto’s van de vader van Mees, vader van Lennard en Kevin. Natuurlijk was de opa van Ruben ook van de partij en reed met 1 van de auto’s mee. Precies 9:00 kwamen we aan in Schiedam bij de Margriethal (na dat Kevin verkeerd was gereden). Gelukkig was het nog niet zo druk dus de jongens konden allemaal rustig gaan inspelen.


Lees meer...

Competitieprogramma's definitief
09 jan
2015

Vandaag is het definitieve competitieprogramma voor onze 14 senioren- en 4 jeugdteams op deze site gezet.
Kijk in de rubriek 'Competitie'.

Uiteraard krijgen de competitiespelers nog alle benodigde informatie via de e-mail.
Via de rubriek 'Competitie' is het wedstrijdprogramma per team te downloaden voor digitale agenda's (iCalendar ondersteuning).