Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Seniorenselectie begint met nederlaag
16 sep
2012

Afgelopen zaterdag speelden de heren van Papendrecht 1 hun debuutwedstrijd in de 3e divisie uit tegen Hotak'68 uit Hoogerheide. In een mooi complex was het gezellig druk met maar liefst 5 landelijke teams van de thuisvereniging.
Aangezien Bob van Geffen van de thuisspelende ploeg wat eerder weg moest en onze Eddie van Weelde wat later aanschoof, werd er afgeweken van de volgorde van het wedstrijdformulier, wat ook in de 3e divisie in goed overleg gewoon mogelijk is.

Winnie van Rooij startte voortvarend met een 3-1 winst op Peter van Oevelen. Toen Harm Hogendoorn vervolgens met 2-0 voor kwam tegen Bob, leek een sensatie in de maak. Helaas verloor Harm in 5 games en ook de dubbel kende dit verloop, Winnie en Harm kwamen met 2-0 voor maar moesten na 5 games Jacco Schoone en Peter feliciteren. Nadat ook Winnie, na een 2-1 voorsprong, in 5 games van Bob verloor, beseften onze heren dat de tussenstand van 3-1 onnodig was.

Inmiddels was Eddie aangekomen en mocht hij direct aantreden tegen Bob, die al 2 potten in de benen had. Ed kwam eigenlijk niet in de wedstrijd en zijn tegenstander "zat dit al even", zodat de 3-0 winst voor Bob een logisch gevolg was. Vervolgens trad Harm aan tegen Jacco, een speler die jaren in de subtop van Nederland heeft gespeeld. Ondanks dat Jacco alleen nog maar een dubbelspel in de benen had, won hij toch eenvoudig met 3-0 van Harm. Eddie speelde vervolgens tegen Peter, had zeker kansen om deze pot te pakken, maar verloor omdat Ed niet helemaal zijn niveau haalde. Winnie was vastberaden het Jacco lastig te gaan maken al kwam daar de eerste 2 games niet veel van terecht, in de 3e game kwamen er zowaar gamepoints maar Jacco schakelde een tandje bij en won ook deze game gedecideerd.
Lees meer...

Uitstekende competitiestart jeugdteams TTV Papendrecht
15 sep
2012

Zaterdag zijn de eerste competitiewedstrijden van de najaarscompetitie gespeeld. Omdat alle Papendrechtse jeugdteams begonnen met een overwinning kan van een zeer geslaagde seizoensopening gesproken worden.

De jeugdselectie reisde helemaal naar Geleen voor een treffen tegen Kluis 2 in de Landelijke B-competitie. Het Limburgse team bestond uit een meisje uit de landelijke A-klasse en twee jongens uit landelijk C, de Papendrechtse spelers promoveerden na een verdiend kampioenschap in de voorjaarscompetitie.
Papendrechter Lieron Viveen mocht de toon zetten in zijn opening tegen Mike Foppen. Gedecideerd liet Lieron in 3 games zien dat hij niet alleen voor de gezelligheid zolang in de auto had gezeten. Joey Maessen liep vervolgens eveneens in 3 games over zijn tegenstander, Melvin Hoogeboom. Jeremy van der Graaff was daarna de eerste die zijn meerdere moest erkennen in Eline Gelderman. Pas in de dubbelpartij begonnen de zenuwen bij het gepromoveerde Papendrecht 1 op te spelen. Joey en Lieron lieten het na een 2-1 voorsprong  geheel onnodig op een 5e game aankomen die uiteindelijk met 12-10 naar de Limburgers ging. Na de 2-2 tussenstand waren de zenuwen weer in bedwang en resteerde alleen nog een verliespartij van Joey tegen Eline en won de Papendrechtse jeugdselectie alle overige partijen. Ergo: een 3-7 overwinning en een hattrick voor Lieron Viveen.
Lees meer...

Veel kilometers dit najaar voor jeugdselectie
15 aug
2012

De indeling van de landelijke competitie is bekend en aangezien zowel de senioren- als de jeugdselectie gepromoveerd zijn is het de moeite waard om vooraf hun kansen in te schatten. Harm Hogendoorn tekent voor onderstaande bespiegelingen.

Jeugdselectie
Jongens 1 heeft het niet getroffen qua reisafstanden. Als we zien dat Eindhoven de dichtstbijzijnde uitwedstrijd is, zegt dit genoeg over de kilometers die de jongens komend seizoen zullen moeten maken. Uitwedstrijden naar Heerlen, Valkenburg, Geleen en Middelburg staan voor hen op de agenda. Dat wordt vrijdagavond vroeg naar bed jongens….

Op voorhand lijkt Middelburg de favoriet voor de titel. Twee jongens met een aardig winstpercentage in het landelijk A, aangevuld met een nieuwe speler maakt de Zeeuwen favoriet voor de titel.
Ook Falco zal hoge ogen gaan gooien in deze poule. Afgelopen seizoen nog kampioen geworden in het landelijk B, maar helaas geen promotie voor deze jongens. Falco beschikt over een ijzersterke kopman die weinig tegenstanders zal hoeven feliciteren.
Lees meer...

3e prijs Superprestige voor Laurens Langeveld
16 jun
2012

Zaterdag viel geen van de koplopers in de Superprestige in de prijzen bij het BUKO-toernooi in Hardinxveld-Giessendam. Daarom bleef de stand aan kop ongewijzigd.

Eindstand:
1. Leon Schepens (21-UP) - 27 punten
2. Eric Disseldorp (NTTC) - 22 punten
3. Laurens Langeveld (Papendrecht) - 16 punten

(Foto: Piet Bijl - TTV Drivers)

Vriendschapbokaal dit jaar naar Piet den Dikken en Lieron Viveen
10 jun
2012

Op vrijdagavond 8 juni was het weer zover: er kon gestreden worden voor de VRIENDSCHAP bokaal. Een juniorlid kan dan samen met een seniorlid een dubbel vormen. Hoewel op het inschrijfformulier niet meer dan 2 teams waren ingeschreven, leverde een avondje bellen 8 teams op. Na wat puzzelen door de wedstrijdleider (Simon van Sintmaartensdijk - red.) leverde dit 2 poules op met elk 4 teams.

Vooral de jeugd was voor aanvang gespannen. Een enkeling vroeg zich af waarom er twee bekers waren met de tekst “1e prijs”. Toen werd uitgelegd dat elk team uit 2 personen bestond viel het spreekwoordelijk dubbeltje.

In de voorronde werd er gespeeld met een "handicap". Bij de start begin je dan met punten voor of punten tegen, afhankelijk van de speelsterkte werd de beginstand bepaald. Uit de inschrijvingen sprong er 1 team qua sterkte uit. Lieron Viveen met Piet den Dikken waren wat sterkte betreft favoriet. Maar kunnen zij ondanks de handicap de verwachtingen waarmaken?

Wat ook opviel was dat 4 “familieteams” zich hadden ingeschreven: Menno Nugteren, Jari Verhaert en Vincent Kalkman wisten hun vaders; Arie, Erwin en Tom te strikken om een team te vormen. Nander Kroon wist zijn oom Ewout van Lambaart te overtuigen dat zij een droomkoppel zouden vormen. Deze familiaire sfeer was in de voorronde dan ook te merken. Er werd gelachen, gedold, gekletst (het was soms net een kippenhok) maar bovenal werd er ook fanatiek gespeeld.
Lees meer...

4e klaverjasavond op naam van Piet den Dikken
06 jun
2012

Bijna had hij het weer voor elkaar, organisator Gijs Ton, om het maximale aantal van 28 kaarters bijeen te krijgen, maar op het laatste moment waren er helaas een paar afbellers, dus toen terug naar 6 tafels. Omdat een enkeling ervanuit ging dat "toch niet iedereen om 8 uur aanwezig zou zijn", kwamen zij dus óók maar later...

1e ronde:
Aan de "tienen"-tafel schudden Rob van den Bos en Nico Zoutendijk voor de eerste maal elkaar de hand, ze zouden het wel even laten zien aan Herman Erkelens en Jan Bonneveld wat klaverjassen is. Maar Jan en Herman startten onverschrokken met een heuse pit om daarna onmiddellijk nat te gaan. Omgekeerd evenredig speelden Rob en Nico exact hetzelfde. Het 3e potje was de pit voor hen om daarna óók nat te gaan ! Tussenstand na 4 potjes derhalve 324-324 met 120 roem voor beide koppels. Beide partijen waren dus aan elkaar gewaagd, maar in het 8e potje wisten Rob en Nico nóg een pitje te scoren. En dan was nou net het verschil dat ook in de eindstand tot uitdrukking kwam: 1839 tegen 1603.
Ook Adrie Kraaijeveld en Piet den Dikken scoorden een redelijke 1e ronde, maar hun 1801 punten kwamen eigenlijk ook tot stand doordat Gijs Ton en Ed Bijvank zich maar liefst 4 x lieten natspelen en zij slechts een magere 100 roem in totaal konden noteren. Hun score bleef bij 1051 punten.
Lees meer...