Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Rob van Lambaart clubkampioen 2012 licenties G
11 mei
2012

Rob van Lambaart, vorig jaar nog even terugverwezen naar de 2e plaats, is nu weer prominent aanwezig met zijn titel als clubkampioen 2012 licenties G (5e klasse) van de TTV Papendrecht.

Eigenlijk begon het toernooi voor Rob helemaal niet voorspoedig. Na verlies in zijn openingspartij tegen Jan Tillemans zag hij het helemaal somber in, maar in de loop van de avond bleek deze verliespartij zijn enige uitglijder te zijn. In zijn kielzog eindigde voorzitter Jan van Dalen op de tweede plaats en nam Kees van Blitterswijk de prijs voor de 3e plaats in ontvangst.

Op de foto v.l.n.r.: Jan van Dalen (2e), Rob van Lambaart (1e), Kees van Blitterswijk (3e).

Organisator Piet den Dikken schreef over dit kampioenschap alsvolgt:
Lees meer...

Nico van Meeteren 1e clubkampioen
08 mei
2012

Vanavond deden de licenties H spelers de aftrap van de clubkampioenschappen 2012.

In de licenties H (6e klassers) bleek na spannende finalewedstrijden dat Nico van Meeteren na zes spannende partijen uiteindelijk als beste speler de partijen naar zijn hand kon zetten. Tweede werd Kees Kleijn (op de foto links) en als derde eindigde Dick Hoek, op de foto rechts naast de kampioen.

Over het spannende toernooi volgt hieronder een verslag van organisator Piet den Dikken
Lees meer...

Jeugdselectie dendert door naar Landelijk B
21 apr
2012

Zaterdagmiddag reisde de jeugdselectie naar Twello voor het slotakkoord tegen Trias 1. Papendrecht 1, met één puntje voorsprong koploper in poule D van de landelijke C-klasse, was tot het uiterste gedreven om de hoogst haalbare uitslag te scoren, ervan uitgaande dat concurrent TVO 1 ook optimaal zou presteren. Jeugdleider Rob van den Bos was meegereisd naar Gelderland om de toch wel zenuwachtige spelers zo veel mogelijk te coachen.

Jeremy van der Graaff speelde de openingspartij tegen Niek Zegers, kwam op een 0-2 voorsprong in games en verloor vervolgens de 3e en 4e game. Uiteindelijk overwon hij Niek in de 5e game met een 7-11 resultaat = 0-1. Al vlot werd het 0-2 doordat Lieron Viveen vrij gemakkelijk in 3 games won van Robert-Jan Schimmel en schijnbaar met hetzelfde gemak won Joey Maessen daarna van Pim van der Maten (0-3). In het dubbel leverden beide partijen weer eens echte strijd, na twee overtuigende 4-11 games van Lieron en Joey herstelden de gastheren Niek en Pim knap met 11-6 en 11-5, maar daarna eindige de 5e game toch weer met 6-11 in het voordeel van de Papendrechters (0-4).

Een telefoontje naar Oosterhout wees uit dat concurrent TVO 1 een 2-2 tussenstand kende en nu hoefde Papendrecht 1 nog maar 3 van de resterende 6 partijen te winnen.
Lees meer...

Senioren Papendrecht 6 kampioen
19 apr
2012

Slechts één puntje had het viertal van Papendrecht 6 nog nodig om het kampioenschap in de 3e klass B te vieren. Vanavond in Alblasserdam tegen TTVA 2 speelde Matthijs van Hoek de openingspartij en al meteen brak hij de spanning door gedecideerd zijn team op een 0-1 voorsprong te brengen. Tijd voor felicitaties, bloemen en een foto om de promotie naar de 2e klasse te vieren.

Veel netballen, maar waarschijnlijk nog meer door de euforie van het kampioenschap verloor Piet den Dikken daarna van de altijd lastig bespeelbare Rien de Heer. Ook Erwin Verhaert kreeg daarna flink tegenstand, maar kon met winst in de 5e game de tussenstand op 1-2 zetten. Voor het dubbel werd Lieron Viveen van de bank gehaald, samen met Matthijs resulteerde dit in de 8e achtereenvolgend gewonnen dubbelpartij.
Lees meer...

Seniorenselectie kampioen hoofdklasse A
13 apr
2012

Eerder dan verwacht is de seniorenselectie van de TTV Papendrecht te gepromoveerd naar de landelijke 3e divisie. Met een dikke 9-1 zege vrijdagavond thuis in de Kooij tegen Pecos 5 uit Oegstgeest weet Papendrecht 1 dat het team door de concurrenten in de hoofdklasse A niet meer is in te halen.

Eddy van Weelde begon de openingspartij met een gedecideerde 3-games overwinning op Job de Kruijf. Winnie van Rooij had het daarna best lastig tegen Jurgen Massink, maar met 11-7, 15-13, 10-12 en 13-11 was het verschil in punten weliswaar nipt, maar ging het punt naar de thuisploeg. De eerste partij van Colin Baldé eindigde met 11-5, 11-3 en 11-7 overtuigend in het nadeel van Michel van den Oord. Voor het dubbel van Eddy en Colin tegen Job en Michel was weliswaar een beslissende vijfde game nodig, maar ook deze partij ging naar de gastheren (4-0). De Papendrechtse selectiespelers wonnen vervolgens ook hun tweede wedstrijd (7-0) waarna Michel eindelijk voor een tegenpuntje zorgde door Winnie in 4 games te overwinnen, de bizarre cijfers: 11-3, 11-13, 11-13 en 2-11 in het voordeel van Pecos 5 (7-1). Colin en Eddie vonden dit ene puntje voor de eer wel genoeg en completeerden hierna hun hattrick. De 9-1 overwinning bleek precies genoeg om het slotakkoord, de uitwedstrijd vrijdagavond in Hardinxveld-Giessendam tegen Drivers 2 tot een formaliteit te kunnen bestempelen.
Lees meer...

Henk Vermeij beste klaverjasser...
11 apr
2012

Onmiddellijk na de geslaagde Algemene Ledenvergadering werden de tafels en de stoelen verschoven voor 24 klaverjassers die in de 3e ontmoeting dit jaar de kaarten weer wilden schudden. Het lukt organisator Gijs Ton om de bezetting aan de tafels steeds opnieuw te variëren: acht andere spelers dan de vorige keer, vier ervan schoven voor het eerst aan dit jaar.

1e ronde
Niek van Westen en Patrick van Vooren begonnen met een natje tegen Simone Wolf en Hettie Riet, maar onmiddellijk revancheerden zij zich door de dames in zowel het tweede als het derde spelletjes nat te laten gaan. Mede door een derde nat in de 5e partij en ook nog eens een pit aan het eind van de ontmoeting werd het hier 1954 – 1098 in het voordeel van de heren.
Een paar tafels verder was Hanno van Sintmaartensdijk in zijn nopjes met Gijs Ton als partner. Halverwege de 16 spelletjes was de tussenstand al 1039 – 437 in het nadeel van Gerrit Leeuwis en Eef Schouten. De score hand verdubbeld kunnen worden als Hanno en Gijs, met inmiddels een pitje op hun conto, niet in de allerlaatste pot nat gegaan waren. Nu werd het hier 1912 – 1060.
Lees meer...