Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Papendrecht 10 kampioen ondanks nederlaag
13 nov
2012

Vanavond zijn de senioren van Papendrecht 10 kampioen geworden in de 5e klasse C. Ervanuitgaande dat de concurrent diezelfde avond met 10-0 zou winnen, behoefde team 10 slechts 5 punten te scoren voor de bloemenhulde.
Maar die 5 punten zijn er nooit gekomen. Tegenstander MTTV 5 kwam in de sterkste opstelling en het team had de sportieve doelstelling om het de thuisploeg zo lastig mogelijk te maken en zich zo wellicht te kunnen revancheren van een eerder in Meerkerk geleden nederlaag.

De wedstrijd begon als vanouds met een overwinning van Kees van Blitterswijk, maar daarna beten zowel Jan Tillemans als Kitty Devilee in het stof. Niet zonder de grootste moeite probeerden Jan en Kees daarna om voor de negende achtereenvolgende maal het dubbel op het conto van Papendrecht 10 te schrijven. Het was even slikken na 4-11, maar daarop volgde winst met 11-6, duidelijk was dat de opstelling in het dubbel een bepalende factor was. Na 8-11 en 11-7 wisten Kees en Jan met 11-9 zonder dubbelverlies te blijven en was de tussenstand 2-2.
Jan ontmoette daarna een verbeten Truus de Goeij die met 8-11 en 3-11 gedecideerd haar goede wedstrijdinstelling demonstreerde. Jan kwam moeizaam terug met 11-7 en 11-9, maar zag de vijfde game met 6-11 in het voordeel van de Meerkerkse gaan. Zij had haar revanch en de stand was 2-3.


Lees meer...

Dikke nederlaag seniorenselectie
11 nov
2012

Selectiespeler Harm Hogendoorn deed verslag over de wedstrijd van het seniorenteam Papendrecht 1, afgelopen zaterdagmiddag in de Kooij.

Vandaag stond de wedstrijd tegen de no. 2 in onze poule op het programma, VVV 1 uit Leidschendam.  Papendrecht 1 trad aan met Eddie van Weelde, Winnie van Rooij en Harm Hogendoorn.

Harm opende tegen ex-eredivisie speler Werf Thomas. Een goede 1e game ging nipt verloren waarna Werf zijn klasse toonde en Harm er niet aan te pas kwam in de 2e en 3e game. Winnie tegen Rick Bierhuis werd een kraker, welke uiteindelijk met 11-9 in de vijfde game werd beslist in het voordeel van Winnie, waardoor de tussenstand op 1-1 kwam.

Eddy speelde zijn eerste wedstrijd tegen Matthijs van der Heiden. Zowel in de 1e als in de 3e game werd een grote achterstand weggewerkt waardoor Ed op 2-1 kwam. In de 4e game leek Ed dit kunstje weer te flikken maar helaas ging het boven de 10 mis. In de 5e game was Matthijs een maatje te groot voor Ed. (4-11 en dus 1-2 achterstand).
Lees meer...

Seniorenselectie mist strohalm
03 nov
2012

Na 2 goede uitslagen de afgelopen weken tegen de nummers 3 en 4, was een winstpartij tegen nummer 6 Pecos wel de verwachting.

Het begin was veelbelovend. Harm Hogendoorn verloor de openingswedstrijd van de veel te sterke Friso Reitsma, maar Winnie (Winwel) van Rooij en Colin Baldé wonnen gelukkig beiden hun eerste wedstrijd met overtuiging van Ilja Koers resp. Kristijan Plesnik, beide partijen werden in de thuiswedstrijd nog verloren.

Het dubbel bleek ditmaal de ommekeer in negatieve zin, Harm en Winnie waren tegen Ilja en Kristijan 3 games lang prima op dreef maar op het eind ging het steeds mis (11-9, 11-8 en 11-8). Harm verloor vervolgens in 4 games van een sterk spelende Ilja waarna Colin een logische nederlaag boekte tegen Friso, die na een 8-4 achterstand 16 punten op rij maakte voordat Colin weer een puntje maakte (11-8, 11-1 en 16-14).
Lees meer...

Scholierentoernooi 2012
24 okt
2012

Ook dit jaar heeft de TTV Papendrecht weer het scholierentoernooi georganiseerd voor de basisscholen, bij de NTTB beter bekend als "Kindertafeltennisfeest".

Voor woensdag 24 oktober hadden zich 49 leerlingen opgegeven. In de ochtend werd gestreden door de jongens van groep 6 en 7, ’s middags waren de jongens groep 8 en de meisjes van de groepen 6,7 en 8 aan de beurt.
Voor er gestart werd moest de indeling gewijzigd worden, want helaas waren een paar leerlingen niet komen opdagen.

De jongens van de groepen 6 en 7 streden in 4 poules. De nummers 1 en 2 van elke poule gingen door naar de laatste 8. Vanaf nu was het voor de verliezer afgelopen en mocht de winnaar proberen de volgende tegenstander uit het toernooi te spelen. Vooral in deze laatste partijen was de strijdlust erg hoog. Via zogenaamde kruisfinales werden uiteindelijk de prijzen verdeeld.

De laatste 4 die overbleven speelden de halve finales:
Lex Belinfante – Yari v/d Graaf: 3-11, 8-11 en 6-11 = 3-0
Mart v/d Starre – Matthijs Ywema: 10-12, 12-10, 7-11 en 2-11 = 1-3
om de 3e en 4e plaats: Lex Belinfante – Mart vd Starre: 9-11, 11-9, 4-11 en 6-11 = 1-3
de finalewedstrijd: Yari v/d Graaf – Matthijs Ywema: 11-5, 11-4 en 11-8 = 3-0

Resultaat jongens groep 6 en 7:
1e Yari v/d Graaf – Prins Florisschool
2e Matthijs Ywema – Koningin Beatrixschool
3e Lex Belifante – Prins Constantijnschool
4e Mart v/d Starre - Koningin Beatrixschool
Op deze site in de rubriek Foto’s zijn deze kanjers (1 t/m 4 vlnr) met hun prijzen te bewonderen.
Lees meer...

Gelijkspel seniorenselectie
19 okt
2012

Ouderwets werd er eenmalig op vrijdagavond gespeeld. Tegenstander Hotak uit Hoogerheide had aan de heren van Papendrecht 1 gevraagd om de wedstrijd te verzetten en een vrijdagavond bleek de enige optie.

De wedstrijd in Hoogerheide was geëindigd in een 8-2 winst voor Hotak, die het vooralsnog prima doen met een 3e plaats op de ranglijst. Na de winst van vorige week in de thuiswedstrijd tegen het Heerlense FÜRST/LYBRAE 1 durfden de Papendrechters het aan om hun man in vorm, Winnie van Rooij, aan de kant te houden.

Het begin was niet in het voordeel van Papendrecht: Colin Baldé verloor de eerste partij in vijf games van Sjoerd Stoffels, Harm Hogendoorn en Eddie van Weelde verloren achtereenvolgens in vier games van Bob van Geffen en invaller Roald Vos.
Het dubbel was de ommekeer, Eddie en Colin versloegen in vier spannende games Bob en Sjoerd. Harm pakte vervolgens het tweede punt, door in een ware kraker Sjoerd te verslaan: een 7-3 en 10-8 achterstand in de vijfde game werden vakkundig weggewerkt.
Lees meer...

Wederom klaverjastitel voor Henk Wolf
17 okt
2012

Het vijfde klaverjastoernooi dit jaar heeft Henk Wolf maar weer eens gewonnen. Vandaag legden  24 klaverjasliefhebbers de kaarten met het doel een van die schitterende prijzen in de wacht te slepen. Of daar nou veel of weinig roem bij gepaard ging, of er natjes of pitjes te noteren waren, of er misschien iemand verzaakte, het hoort allemaal bij een gezellig avondje klaverjassen. Organisator Gijs Ton was tevreden met de opkomst en blij dat hij zelf ook weer kon meedoen.

1e ronde
Wat je kunt noemen een vlak rondje, zonder uitschieters dus. Het koppel met de minste (1377) punten, Redouan el Haddad en Piet van Sintmaartensdijk, deed niet veel onder ten opzichte van het paar met de hoogste score van 1704, Gijs Ton en Kees van Blitterswijk.

2e ronde
Jeffrey de Bosscher en Henk Wolf noteerden deze ronde, incl. 360 roem, exact 2000 punten, een score waarvan tegenstanders Adrie Kraayeveld en Jan van Dalen de dupe werden, met 1062 noteerden zij de laagste score. Toch stak er nog een koppel  boven uit, Redouan, nu samen met Simone Wolf, scoorde 2076 punten, mede omdat Piet, nu met Maarten Stehouwer, liefst 4 maal nat ging (1086).


Lees meer...