Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Jeugdselectie herovert koppositie
07 apr
2012

In een directe confrontatie met concurrent TVO 1 uit Oosterhout (Gld.) heeft de jeugd van Papendrecht 1 de koppositie in de landelijke C klasse teruggepakt.

Het was even spannend zaterdagmiddag vlak voor aanvang van deze return. Joey Maessen had aan zijn teamgenoten laten weten dat hij wegens een rugblessure niet optimaal zou kunnen spelen wat tegen de sterke tegenstanders een minimum vereiste is. Op het laatste moment werd Davey den Boer gevraagd of hij (toch) het team kon completeren. Nog nazwetend van zijn 12 km. lange fietstocht uit Brandwijk sprak Davey uit zich te willen revancheren voor zijn drie nederlagen in de eerdere uitwedstrijd tegen TVO.

Papendrecht kwam sterk uit de startblokken. Lieron Viveen won in 4 games van Swen Latta, Jeremy van der Graaff had het erg lastig tegen Falco Latta, maar wist tegen de uiteindelijk sterkste opponent met 16-14 in de 5e game te zegevieren en Davey won in 3 games gedecideerd van Tom Derksen. Het nog ongeslagen dubbel van Lieron en Jeremy bleef ook tegen deze bezoekers overeind zodat een riante 4-0 voorsprong ontstond.
Lees meer...

TTV Papendrecht in actie voor het landelijke project “Kies voor hart en sport”
28 mrt
2012

Kies voor Hart en Sport is een landelijk project dat lokaal door de gemeenten Alblasserdam en Papendrecht wordt georganiseerd. Dit jeugdsportstimuleringsproject voor kinderen van groep 6, 7 en 8 van de basisschool (9 t/m 12 jaar) wordt dit schooljaar voor de vijfde keer in deze twee gemeenten georganiseerd. Het project beoogt een samenwerking tussen basisscholen en sportverenigingen. Er was keuze uit zeer veel sporten.

Doel van het project ‘Kies voor hart en sport’:
Jongeren stimuleren een zodanige leefstijl te kiezen dat de kans op het optreden van gezondheidsrisico’s op latere leeftijd afneemt. Een gezonde leefstijl houdt concreet in:
• Een evenwichtig, gevarieerd en vetarm voedingspatroon;
• Voldoende lichaamsbeweging in verhouding tot de voedselopname.
Voor het tafeltennis hebben ca 30 kinderen zich opgegeven voor deelname.

Tafeltennis
Onder leiding van een tweetal ervaren spelers/trainers (Moos Markesteijn en Jan van Dalen) worden de ca. 30 kinderen in twee groepen, vijf weken achtereen op woensdagmiddag, gestimuleerd om de sport te gaan beoefenen.

De foto’s geven een indruk van de bezigheden.

Zowel jeugd- als seniorenselectie koploper
18 mrt
2012

De senioren van Papendrecht 1 hebben dit seizoen, na 6 wedstrijden in de hoofdklasse A, nog geen nederlaag geleden en staan thans met 2 punten voorsprong op de koppositie. Afgelopen vrijdagavond, thuis in de Kooy, pakte het team 8 belangrijke punten van Drivers 2 uit Hardinxveld-Giessendam, die hiermee een achterstand van 10 punten opliep. De Papendrechters gingen overtuigend van start, zowel Eddy van Weelde als Winnie van Rooij en Colin Baldé won de eerste partij, waarna Eddy en Colin met een benauwde 11-8 in de 5e game het dubbel wonnen van Maarten Mans en Peter Heystek. Vervolgens noteerden Eddy en Winnie hun tweede zege (6-0), maar daarna stuitte Colin op Maarten die hem in 3 reguliere games overwon.
Ook Winnie ondervond daarna dat de bezoekers nog niet wensten te capituleren, Peter Heystek had nog wel een 5e game nodig maar kon het resultaat daarvan (2-11) tevreden op het wedstrijdformulier noteren (6-2). In zijn slotpartij ging Colin net niet opnieuw in de fout, de laatste klap in wederom een 5e game betekende een beslissende 11-9 ten koste van Lars Huizinga. Eddy voltooide daarna zijn hattrick door winst op Maarten, die nog wel tegenstribbelde, maar na 7-11 en 13-11 boog hij met 11-4 en 11-1 duidelijk het hoofd.
Lees meer...

2e klaverjasdrive is voor Hanno van Sintmaartensdijk
22 feb
2012

Op deze woensdag vulden maar liefst 28 klaverjassers onze kantine voor de tweede klaverjasavond van dit jaar. Omdat Moos Markesteijn's dochter Lisa achter de bar de drankjes verzorgde werd het extra gezellig, in versterkte mate doordat de omzet van de rode wijn sterk toenam. Voor de beste kaarters had Gijs Ton zoals gebruikelijk weer leuke prijzen bij elkaar geritseld.

1e ronde
Nieuwkomer Tom Tubbing vond al gauw zijn draai in de uiteraard rumoerige ruimte. Met Henk Wolf als maat, de beste kaarter van de vorige keer, speelde hij 1952 punten bij elkaar, mede doordat tegenstanders Simon van Sintmaartensdijk en Gijs Ton al bij de aftrap verzaakten (wie was het?) en daarna nog tweemaal natgingen. Hun puntenaantal stokte dan ook bij 1100.
Niek van Westen en Adrie Kraaijeveld waren blij met het natje in het eerste potje door Nazim Gündem en Nico van Meeteren, maar al snel daarna werden ze geconfronteerd met een pitje van hetzelfde duo en gingen ze nog eens driemaal nat, hetgeen Nazim en Nico tot 2 zepers wisten te beperken. Eindstand hier: 1296 – 1836.
Lees meer...

Winst voor beide selectieteams
29 jan
2012

Zowel de senioren- als de jeugdselectie is het gelukt de competitiestart met een overwinning te openen. Een blik over alle wedstrijden geeft een behoorlijk gunstig beeld al moet worden erkend dat de topteams van Drivers op z'n zachtst gezegd ook niet stilgezeten hebben.


Jeugd: JCV 2 - Papendrecht 1 = 2-8
In Vught begon Jeremy van der Graaf met een 3-games verlies op Tom Verhees die in de slotpartij met de bizarre cijfers 11-2, 11-9, 9-11 en 11-9 ook Joey Maessen een puntje wist af te snoepen en daarmee de enige 2 punten voor JCV wist te scoren. Omdat Lieron Viveen een hattrick deponeerde en hij samen met Joey de eerste dubbelpartij in de Landelijke C-klasse won, kon er een mooie uitslag genoteerd worden.

Jeugd: HBM-Taveri 3 - Papendrecht 2 = 3-7
Een mooi resultaat van Menno Nugteren, Michelle van der Spek en Gideon van Veen die alle drie in Ridderkerk alleen Ruben Verhoev hoefden te feliciteren (Michelle na 13-11 in de 5e game). Menno en Michelle wonnen het dubbel.

Jeugd: Papendrecht 3 - Tavernie 3 = 5-5
Voor Jari Verhaert is het nog even wennen om twee klassen hoger te spelen, met diverse games van 9 punten zat hij er dicht bij, maar bleef hij zaterdag in De Kooy toch met lege handen. Robin de Korver gaf het goede voorbeeld met een verdiende hattrick, Vincent Kalkman verloor alleen van Tim Weeda (8-11, 9-11 en 9-11). Het dubbel van Vincent en Robin eindigde in de 5e game met 9-11. Dat wordt dus een overwinning in de return, toch ?

Jeugd: Papendrecht 4 - Shot '65 = 1-9
In de eerste thuiswedstrijd van het seizen troffen onze pupillen een sterke tegenstander. Tweemaal werd het een vergeefse 5e game en tweemaal werd in 4 games verloren, deze en vijf overige partijen (dubbel Mike Kirchhoff en Lennard van Hal) resulteerden allemaal in een nederlaag. Aram van de Graaf en Lennard bleven met lege handen, Mike wist in de slotpartij met 11-9, 11-7 en 11-8 Quinty Spek een punt af te troggelen.

Senioren: Papendrecht 1 - Combat 1 = 7-3
Colin Baldé, Winnie van Rooy en Harm Hogendoorn wonnen vrijdagavond allen tweemaal, Colin en Harm tekenden voor een gewonnen dubbel (11-4 5e game). Colin miste zijn hattrick door een 10-12 in de 5e game tegen Thijs van Kan, die daarmee zijn enige zege noteerde. Ook Harm verloor eenmaal met 2 verschil in de 5e game, hij van Robin v.d. Els die daarvoor ook van Winnie had gewonnen.

Senioren: Papendrecht 2 - Tavenu 1 = 4-6
Op de tafel naast de seniorenselectie speelde team 2 een zware partij tegen de Numansdorpers, tot ieders verrassing stond het ineens 1-6 in een periode dat alleen Johan Snoep moeizaam een puntje noteerde door een 11-9, 11-6 en 14-12 zege op Wim van Eeren. Het verloren dubbel was van Dinh Duc Dao met Erik van Holten. Toen de ogen van de toeschouwers aan het eind van de avond toch wel nadrukkelijk begonnen te priemen deden de Papendrechters uiteindelijk toch waarvoor ze waren gekomen, allen noteerden nog een overwinning zodat het eindresultaat toch nog meevalt.
Lees meer...

Riske en Steenhuisen dubbelkampioenen 2012
17 jan
2012

Haast traditioneel, op 1 uitstapje na, spelen we in de week voordat de voorjaarscompetitie begint als dubbels tegen elkaar. En dat in een officieel kampioenschap om de titel TTV Papendrecht Dubbelkampioen Senioren 2012. Ondanks deze hele mond vol, waren er toch meer dan genoeg liefhebbers om te strijden voor deze eretitel. Maar liefst 18 koppels hadden zich opgegeven bij organisator Piet. Sommige koppels oogden zeer vertrouwd, terwijl er ook andere, verrassende combinaties te bewonderen waren. Vanwege het aantal werd de boel verdeeld over 3 poules van 6 koppels, waarbij de nummers 1 en 2 en de 2 beste nummers 3 doorgingen naar de kwartfinale.

In poule A was het koppel Marcel Klunder / Simon van Sintmaartensdijk als laagste ingeschat. Dat bleek terecht, want ondanks een aantal handicap-punten voorsprong wisten ze in totaal maar 2 games te winnen en daarmee laatste te worden in deze poule. Heel wat beter deden Maarten Stehouwer / Jan van Dalen het, al was dat aan het eindresultaat niet echt te zien. Slechts 1 winstpartij voor hen, maar verlies in vijven van de 2 hoogstgeplaatste koppels is eervol. Hanno van Sintmaartensdijk / Andre Voskuijl leken zichzelf al in de eerste pot uit te schakelen. Tegen Kevin Nugteren / Jamie de Waardt werd een 2-0 voorsprong verspeeld en toen vervolgens ook het ingespeelde duo Joop Joosten / Dirk van Vugt te sterk was, leek hun rol uitgespeeld. Een daverende 3-0 tegen het favoriete koppel Bas van Oers / Ruud Schoon bracht Hanno en Andre toch op 3 punten. Bas en Ruud bleven heel verrassend ook op 3 steken, omdat youngsters Kevin en Jamie in een zinderende partij met 12-10, 12-14, 11-13 en 2x 11-9 aan het langste eind trokken. Daarmee was de eerste sensatie een feit, want op grond van onderling resultaat eindigden Bas en Ruud slechts als vierde. Hanno en Andre werden de lachende derde. Joop en Dirk wonnen, net als Kevin en Jamie, 4 potjes en werden resp. eerste en tweede.
Lees meer...