Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Eddie van Weelde na jaren weer clubkampioen
01 jun
2012

Eindelijk, na heel veel ereplaatsen, weer eens CLUBKAMPIOEN : Eddy van Weelde !!

Wat de organisatie ook probeerde om een voor een toernooi mooi aantal deelnemers bij elkaar te krijgen : het wilde maar niet lukken ! Negen man had Piet op zijn lijstje en een fors aantal eersteklassers had diverse redenen om niet te kunnen of willen spelen. Totdat één dag voor het toernooi zich een afmelder meldde… Bijzonder jammer voor Patrick van Vooren, maar het gaf Piet de gelegenheid om 2 vierkampen in elkaar te flansen.

Beginnen we voor de verandering maar eens met poule B. Daar streden Hanno van Sintmaartensdijk, Johan Snoep, Winnie van Rooij en Eddy van Weelde voor 2 plaatsen in de halve finale. Zoals verwacht wonnen Eddy en Winnie hun eerste partij redelijk eenvoudig, al moest Winnie Even op gang komen na 9-11 in de eerste. Johan mocht nog een klein beetje hopen op een stunt, nadat hij Hanno had verslagen met de merkwaardige standen 11-7, 2-11 (!), 12-14, 11-8 en 11-3. Die hoop bleef nog even in leven, want na een kansloze 3-11 tegen Eddy volgde 11-9 in de tweede en stond het gewoon gelijk. IJdele hoop, zo bleek, na 11-5 en 11-7 kon Johan verder spelen voor plaats 5. Winnie pakte eerst Hanno in en bleef in een partij zonder betekenis ook Eddy de baas.
Lees meer...

Lieron Viveen overtuigend (2 games verlies) kampioen bij licenties E
29 mei
2012

Een mooie mix van oud en jong, van zeer ervaren tot piepjong kon organisator Piet presenteren aan de wedstrijdleiding van de avond Jan Tillemans. Zoals gebruikelijk in zeer vertrouwde handen als Piet in zijn eigen klasse moet spelen. Zelfs een soort van her-intreder (Robert Hilgeman) kon kennismaken met de groei van een aantal spelers die hij alleen als junior kende. Maar kleintjes worden groot en spelen soms eerder dan je denkt op een volwassen niveau. Omdat Robert graag mee wilde doen, en good-old Jan Schoon bereid was om een niet te groot aantal wedstrijden te spelen, stonden er 10 man aan de start.

Poule A was voor Jan het makkelijkst te tellen. Immers, spelers met resp. 0, 1, 2, 3 en 4 overwinningen zijn niet moeilijk te rangschikken. Daarmee is niet gezegd dat er in die poule geen verrassingen waren te noteren, integendeel ! Het begon heel gewoon, verlies van Laurens Langeveld (als 4e-klasse-kampioen) tegen 2e-klasser Adino Bosch en zeer nipte winst van Matthijs van Hoek op Jan Schoon. Vervolgens liet Laurens echter ook Erwin Verhaert zijn hielen zien, al had het gezien de gamestanden (14-12, 7-11, 11-9, 9-11, 11-8) ook anders kunnen aflopen. Ook Matthijs werd gedecideerd geklopt en daarmee was Laurens dicht bij de kruisfinales.

Erwin speelde tegen Adino opnieuw zijn troefkaart (een vijfsetter) uit, maar opnieuw bleek die niet hoog genoeg en daarmee was Erwin na 2 potjes nagenoeg kansloos. Het moest in wel 3 wedstrijden precies goed vallen om…., maar dat gebeurde dus niet. Laurens stelde tegen Jan Schoon zijn kruisfinaleplaats veilig, en liet daarmee de teamgenoten Erwin en Matthijs het nakijken. Adino won, soms met de nodige moeite, al zijn partijen en daarmee de poule.
Lees meer...

Potentiële EK-ganger thuisgelaten
19 mei
2012

De clubkampioenschappen 2012 voor de jeugd waren nog maar net afgelopen en onmiddellijk werden de tafeltennistafels opgeruimd, hulde voor de bereidwillige handen. Maar de jeugd heeft ook belang bij het vlot opruimen van de zaal, zoals altijd willen de jongeren na afloop stoom afblazen door nog heel even tegen een bal aan te trappen.

Zoals gezegd gebeurde dit ook op deze zaterdagmiddag. Sander, zoon van jeugdcommissielid Simon van Sintmaartensdijk, had al zo lang zijn energie moeten ophouden (met name tijdens de finale tussen Lieron Viveen en Jeremy van der Graaff), dat hij zich nu met extra inspiratie even uitleefde.
Lees meer...

Lieron Viveen Clubkampioen jeugd 2012
19 mei
2012

Op deze zaterdagmiddag stonden de clubkampioenschappen voor de jeugd van de TTV Papendrecht op het programma. Omdat de vakanties tegenwoordig per school verschillen lukte het organisator Simon van Sintmaartensdijk niet om alle jeugdspelers te laten inschrijven, maar de aanmeldingen waren genoeg om twee poules samen te stellen.

Wel diende er dit jaar met handicappunten gespeeld te worden, het verschil tussen de top (spelers op het niveau van landelijk B) en de pas beginnende, al of niet competitiespelende jeugd is best groot. Prettig om te constateren dat potentiële prijswinnaars ook de wedstrijden tegen de nog niet ervaren jeugd serieus spelen, daarbij ter dege rekening houdend met de puntenvoorsprong (handicap) die steeds ingehaald moet worden.
Lees meer...

Laurens Langeveld debuteert met clubtitel lic. F
15 mei
2012

Laurens Langeveld, vorig jaar nog clubkampioen bij de jeugd, heeft zijn eerste jaar bij de senioren kunnen bekronen met het clubkampioenschap bij de licenties F, de 4e klassers.

Tweemaal trof Laurens teammaat Rin Visser als tegenstander, na een nederlaag in een onderling duel in de poule, kwamen beiden elkaar na de gewonnen halve finales opnieuw tegen, nu ging het om de clubtitel. Laurens wist zich uitstekend te revancheren door ditmaal wel te zegevieren en hierdoor de titel in de wacht te slepen.


De strijd om de 3e plaats werd gewonnen door veteraan André Voskuijl.

Onderstaand uitgebreid verslag is van de hand van organisator Piet den Dikken.

Het kampioenschap der vierdeklassers was de eerste (en hopelijk enige) die het dit jaar zonder titelverdediger moe(s)t stellen. Piet den Dikken wilde zijn titel best verdedigen, maar mocht niet. Hij speelt inmiddels 3e klasse en gaat zelfs proberen dat plafond nóg hoger te krijgen, dus het organiseren van deze avond was de enige rol van betekenis voor hem.

Een heus negental had zich aangemeld, en gelukkig bleek Rob van Lambaart als kampioen bij de vijfdeklassers bereid het tiental vol te maken. Daarmee organisator Piet in de luxe positie brengend dat er twee poules met gelijk aantal deelnemers en van gelijke sterkte gemaakt konden worden.

Het ontbreken van Piet gaf aan de achtervolgers van 2011 (Rin, Laurens en Ron) wel alle gelegenheid om de vakante plaats in te nemen. En het moet gezegd : twee van de drie voldeden aan die verwachting. Omdat ook good-old André Voskuijl een klasse was afgedaald en deelnemer was, tekende zich op voorhand een spannende strijd af.
Van die spanning was in poule B, om mee te beginnen, niet zo veel te merken. Een eindstand van resp. 4, 3, 2, 1 en 0 winstpartijen maakte het ook voor de tellers gemakkelijk. Bovendien gingen er van de 10 partijen slechts 2 in vieren, de rest kostte maar 3 games. Rob van Lambaart speelde in zijn openingspartij tegen André Voskuijl veel beter dan in z’n eerste pot bij de vijfdeklassers, maar het verschil bleek toch te groot. Daarna ging het niet beter lopen en zonder gamewinst werd Rob laatste. Een verrassing vonden we toch wel terug op plaats 4 van de poule. Ron Keereweer beleefde zo’n avond “waarop het allemaal net niet loopt”. André wenste zijn favorietenrol waar te maken en bleef ongeslagen. En daardoor kwam het in de laatste ronde aan op een direct gevecht tussen Arie Nugteren en Henk van den Bosch om plaats 2 in de poule en daarmee een plaats in de kruisfinale. Arie dacht kansloos te zijn en stond na zijn 11-3 winst in de openingsgame verbijsterd te kijken. Henk herpakte zich overtuigend en met 11-6, 11-2 en 11-9 was de dans om de prijzen voor hem nog open.

Poule A was een stuk spannender en kon lange tijd alle kanten op. Het begon al in de openingspartij die Kevin Nugteren tegen Bas Hardenberg moest spelen. Kevin, toch favoriet op grond van zijn competitieresultaten, begon als verwacht met 11-8 en 11-5. Bas knokte terug met 11-7, maar kreeg in de vierde game het ene na het andere matchpoint tegen. Omdat Kevin weigerde deze kansen te verzilveren, kwam er een moment dat Bas kon toeslaan. En met 17-15 was dat een feit, waarna Bas het met 11-9 afmaakte. Rin Visser en Laurens Langeveld brachten hem vervolgens terug op aarde, maar winst op Moos Markesteijn liet Bas nog hopen op een kruisfinale-plek. Kevin was daarvoor al behoorlijk kansloos na zijn pot tegen Rin, maar als Rin ook van Laurens zou winnen had Kevin nog een kleine kans.
Daar zag het echter niet naar uit, Rin won de eerste game weliswaar met 11-8 om vervolgens 2x met 11-2 te worden geveegd. “Dan maar verdedigen”, zo liet Rin het publiek weten en dat kan hij als de beste. En Laurens weet nu waarom organisator Piet het in 2011 zo moeilijk had om het winnende punt te scoren. Laurens kwam zover niet en met 11-9 en 13-11 had Rin de kruisfinale-plek binnen. Daarmee gloorde voor Kevin weer wat hoop, winnen met minstens 3-1 van Laurens was nodig. Na 2 games stond het 1-1 en was er nog hoop voor Kevin, maar toen schakelde Laurens een tandje bij en ging hij via 11-2 en 11-6 alsnog door.

Het schijnt dat Rob van Lambaart er in de strijd om plaats 9 tegen Moos zowaar in slaagde om een game te winnen. Sterker nog, na 4 games was de strijd tussen de heren Heineken en Brand nog geheel en al open. Dochter Brand (Moos) won dit keer van eigenaar Heineken (Rob).
Bij Ron bleef het allemaal net niet lopen. Ook tegen Kevin ging het in iedere game gelijk op, maar werd het wel 3-0 voor Kevin die daarmee 7e werd. Voor plaats 5 streden Arie en Bas. Voor laatstgenoemde al zeer verdienstelijk, maar hij wilde meer. Met twee keer 11-5 werd Arie hardhandig wakker geschud. Toen de alarmbellen eenmaal waren uitgeraasd scoorde Arie inderdaad 3 games op rij 11 punten. Jammer genoeg voor hem tikte Bas in game 5 nog 2 punten meer binnen en werd daarmee knap vijfde.

De kruisfinales waren een complete team 7 aangelegenheid. En, teammaat of niet, men wenste elkaar niets cadeau te doen. Rin kwam tegen Henk weer eens met 2-0 achter via 12-10 en 11-8, en zocht noodgedwongen het knopje “Niet Opgeven”. Tot Henks verdriet vond hij het en ging de finaleplaats via 11-6, 11-9, 11-5 alsnog naar Rin.
Laurens en André maakten er ook een mooi spektakel van. De 14-12 en 12-14 beloofden veel spanning, waarna André toesloeg met 11-5. Het laatste woord was echter aan Laurens die met 11-8 en 11-4 André uittelde.

Hoe goed Henk in de poule en in de kruisfinale ook speelde, hij bleef toch weer met lege handen. André had weinig moeite met het toch wat onorthodoxe spel van Henk, al moest hij toch de tweede game afstaan. Maar game 1, 3 en 4 waren overduidelijk voor hem en dus haalde André het podium, zei het op de laagste trede.
Laurens zinde tegen Rin op wraak. Vorig jaar in de poule verloren, dit jaar in de poule verloren en hij had zich heilig voorgenomen dat je best door de verdediging van Rin heen kan slaan. Met 11-4 bewees hij dat dat voornemen klopte en toen hij ook in de tweede game een dikke voorsprong nam leek het snel te gaan. Edoch, Rin krabbelde punt voor punt terug en met 12-10 stond het weer gelijk. Herinneringen aan 2011 kwamen zowel achter (Rin) als naast (Piet) de tafel weer tot leven. En ook de gamestanden leken verdacht veel op een herhaling. Nogmaals 12-10 en daarna nog eens, maar ditmaal beide in het voordeel van Laurens. Daarmee was er alleen voor Rin een deja vu, want net als in 2011 na een spannende strijd 2e. Laurens begon zijn eerste seniorenjaar door in 2011 derde te worden en sloot het in stijl af : kampioen bij de vierdeklassers ! Waar gaat dat eindigen ?

Papendrechtse deelname aan OZK jeugd
12 mei
2012

Het jaarlijkse toernooi bij het Zwijndrechtse Shot '65 werd ook dit jaar weer georganiseerd door onze eigen selectiespeler Harm Hogendoorn, volgens onze jeugd zat het toernooi zoals gebruikelijk goed in elkaar.

Foto's van dit toernooi kunt u zien op onze site in de rubriek "foto's".

Desgevraagd meldde Harm over de Papendrechtse deelname: "Jeremy van der Graaff en Joey Maessen (landelijk) werden na de poule uitgeschakeld, Joey in de hoofdronde, Jeremy in de troostronde. Lieron Viveen (landelijk) was toch wel de verrassing van het toernooi en behaalde de finale van de hoofdronde waarin hij brutaal een 2-0 voorsprong nam tegen een goede landelijke A speler. In de 5e game bleek een ruime voorsprong voor Lieron niet genoeg en verloor hij nipt met 12-10.
Michelle van der Spek kwam in de 4e klas tot aan de kwartfinale".

Lees meer...