Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Oliebollentoernooi 2017
29 dec
2017

29 december 2017 was weer de dag van het oliebollentoernooi, deze keer werd de leiding van het toernooi een keertje overgegeven aan Michelle van der Spek in plaats van Bas Hardenberg.

Met een deelnemersveld van 26, konden er 13 koppels gemaakt worden, dit betekende dat we begonnen met 2 poules van 4 en 1 poule van 5.
De bedoeling was dat we de ene helft zouden gaan dubbelen en de tweede helft van het toernooi zouden gaan enkelen, we begonnen dus met de dubbels en het idee was best of 3 en games tot de 21.

In poule A zaten Patrick van Vooren & Rin Visser, Bas Hardenberg & Colin Baldé, Johan Deumer & Harm Hogendoorn en Hanno van Sintmaartensdijk & Dennis den Boer.
We speelden met handicap, maar aangezien het tot de 21 ging was het soms nog lastig voor sommige teams om meer grip op hun tegenstander te krijgen.
Uit deze poule gingen uiteindelijk Hanno & Dennis B (ze waren eerste geworden in de poule) en Johan en Harm (2e in de poule) naar de winnaarspoules. Hierdoor gingen Patrick & Rin, Bas H. & Colin B. naar de verliezerspoule.

Lees meer...

Jeugd kersttoernooi 2017
21 dec
2017

Met een moment van stilte en een kaarsje in het raam ter nagadachtenis aan Jan van Dalen werd dit toernooi aangevangen.

Dan, zoals het gaat in het leven, werd er overgegaan tot de orde van de dag. Voor het toernooi hadden zich 14 deelnemers ingeschreven, Spelend van promotieklasse tot beginner. Zoals gebruikelijk is, wordt dit toernooi gespeeld met handicap. Dat betekende een verschil van maar liesft 7 punten bij aanvang van elke set tussen de hoogst en laagst spelende deelnemer.

Gespeeld werd er in 2 poules van 7 deelnemers. In de eerste ronden waren en geen verrassingen. In poule 1 waren het de hoofdklasse spelers, Colin Lodder en Dirk Imanse, die zich probleemloos wisten te plaatsen voor de kruisfinales. Hoewel de laatste wedstrijd in de poule tussen Dirk en Colin verrassend werd gewonnen door Dirk in 3 games, 12-10, 8-11 en 7-11.

Lees meer...

Jan van Dalen overleden
20 dec
2017

Gisteren is Jan van Dalen overleden, hij moest de strijd tegen een nare ziekte opgeven.

Jan was de laatste 30 jaar lid van onze tafeltennisvereniging en in de periode 2004-2015 was hij voorzitter. Tijdens het overdragen van zijn functie aan Rob van den Bos is aan Jan de titel van ere-lid van de TTV Papendrecht verleend. Ook voor de NTTB heeft Jan zich ingezet.

Zaterdag 23 december om 12:30 uur gedenken we hem in de Bethelkerk in Zwijndrecht. Vooraf is er gelegenheid tot condoleren.

De rouwkaart van Jan van Dalen kunt u lezen op deze site in de rubriek "En dan dit" of klik hier

Lieron Viveen clubkampioen
17 dec
2017

Door Bas Hardenberg

Zo dat waren ze dan weer, de clubkampioenschappen van 2017. Laatste toernooi, eerste stukje van mij. Voor de clubkampioenschappen van de hoogste klassen (tweede klasse en hoger) hadden we dit jaar een deelnemersveld van 15 gemotiveerde spelers. Helaas schitterde de regerende clubkampioen Richard Steenhuisen door afwezigheid en zouden we dus, hoe dan ook, een nieuwe clubkampioen krijgen aan het einde van de avond.

In eerste instantie heb ik dus drie 5-mans poules voorbereid met een systeem waarbij de twee beste derde spelers door zouden gaan naar de volgende ronde. Echter na enig beraad, vreesden we dat de 5-mans poules, met zo’n tien wedstrijden per poule, teveel tijd in beslag zou nemen. Hierop inspelend hebben we gauw vier 4-mans poules in elkaar gezet waarbij Annika Mars een wildcard verdiende en mocht meedoen aan het toernooitje.

Poule A werd gevormd door Colin Baldé, Kevin Nugteren, Guido Houwing en Annika Mars. Deze poule-indeling heeft echter voor weinig verassingen gezorgd, misschien enkel dat Kevin van Guido heeft gewonnen. Zo zijn dus de eerste twee doorgegaan naar de volgende ronde: Colin en Kevin.
Lees meer...

Drama en euforie binnen een uur: Adino Bosch kampioen 3e klassers
10 dec
2017

Omdat Bas Hardenberg bij zijn werkgever van een welverdiend (?) kerstdiner zat te genieten werd voor de organisatie van het clubkampioenschap 3e/4e klasse good-old Piet den Dikken uit de mottenballen gehaald. De schema’s op posterformaat kwamen weer tevoorschijn en het was weer glashelder van wie je mocht verliezen en wanneer je móest winnen. Een klein minpuntje nog vóór de start: men kan wél op tijd zijn voor een competitewedstrijd, maar blijkbaar is dat voor een intern toernooi voor een aantal mensen té veel moeite. Tenzij er met straffe hand achterheen wordt gezeten.

Een aantal van 13 deelnemers is lastig in te delen. Twee poules van 4 (waarbij de bovenste 2 doorgaan) en 1 poule van 5 (doortocht voor de bovenste 3) is dan de oplossing. De laatste kwartfinalist moest komen uit een onderling duel tussen de nummers 3 van poules A en B.
In poule A was het vooral Michelle van der Spek die van zich deed spreken. Lekker vrijuit spelend timmerde zij zonder pardon eerst organisator Piet en later ook Rin Visser van tafel. Alleen aan Kees van Blitterswijk moest ze een game afstaan. Laatstgenoemde legde het ook af tegen Rin en Piet en werd dus 4e in de poule. Piet speelde prima tegen zijn aloude rivaal Rin, won de 1e game dik, maar kon het ondanks een forse voorsprong niet afmaken. Rin schraapte onverstoorbaar zijn puntjes bij elkaar en werd 2e, Piet dus 3e in de poule.

Poule B was voor de rekenaars iets méér smullen geblazen. Dennis Dingemans deed zijn uiterste best, maar kwam tekort tegen Drago Bikarevic. Annika Mars verkeek zich op het solide spel van medetrainer Ben Jacobis en verloor met 11-9 in vijven. Drago was ook voor Ben te sterk en Annika revancheerde zich tegen Dennis. Die verloor óók van Ben en werd laatste. Later op de avond echter….. Toen Annika haar laatste poulewedstrijd (tegen Drago) wist te winnen, stonden er 3 deelnemers met 2x winst op het scorebord en werd het games tellen om de volgorde te bepalen. Dat werd : Annika – Drago – Ben.
Ben en Piet mochten het dus uitvechten en eerstgenoemde deed dat met overtuiging.


Lees meer...

Jeugdteam 3 kampioen in de 4e klasse D
09 dec
2017

Met slechts 2 gelijke spelen en verder alleen maar overwinningen is het jeugdteam Papendrecht 3 vanmiddag in Naaldwijk bij de directe concurrent SVN 1 voor het 2e opeenvolgende seizoen kampioen geworden.

Het team van Thomas Akerboom, Luuk Krijgsman en Thomas van Poelgeest begon de slotwedstrijd van de najaarscompetitie met 4 punten voorsprong, de thuiswedstrijd was eerder in een onbesliste 5-5 geëindigd, maar al snel werden de laatste paar benodigde punten binnengehaald en met een 3-7 uitslag vergrootte het team zelfs de voorsprong naar 8 punten verschil.

Tijdens het kersttoernooi zal dit kampioensteam nog eens in het zonnetje gezet worden !