Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Eef Schouten verrassend clubkampioen 5e/6e klassers
28 nov
2017

Na maandenlang gekampt te hebben met zijn vervelende knieblessure en dealing met de continue ellende rondom zijn keukenverbouwing, leeft Eef Schouten thans in euforie.

Vorige week, tijdens de laatste competitiewedstrijd tegen MTTV 2, lukte het Eef tot verbazing van zijn teamleden Kees van Blitterswijk, Moos Markesteijn en Jan Tillemans, om sinds maanden (jaren?) zowaar een hattrick te spelen.

Terug naar het begin van de avond, organisator Bas Hardenberg in zak en as, want waar was iedereen? Team 10 was compleet op Moos Markesteijn na (“die zal wel weer in het wijkgebouwtje hiernaast aan het klaverjassen zijn”), maar van team 11 ontbraken Herman Erkelens (ondanks bellen niets meer van gehoord) en Ina Wiekart (was zij ondanks haar blessure nu wel of niet opgegeven ?). Zij nog vermeld dat de beste speler van team 11, Kees Jongkind wél ruim op tijd was. Verder bleef Dick van Hoek (zijn 06-nummer was verouderd, nog van zijn voormalige baas) weg, maar kwam gelukkig nog wel (“het was toch op 6 december ?”) En passant kwam Moos om half 9 binnenwandelen ("Oh, is dat vanavond?")

Organisator Bas (groot geworden door klein te blijven) switchte van 2 poules van 5 en 4 naar een 5-kamp, toen weer een 6-kamp en uiteindelijk een 7-kamp, maar dan wel in maximaal 3 games. Jammer dat hij de formulieren voor een 7-kamp niet bij zich had, dus alles moest nog even met pen en papier beschreven worden.

Lees meer...

Verslag 21 UP 1 - Papendrecht 1 (DUO)
27 nov
2017

Afgelopen zaterdag stond de uit- en tevens laatste wedstrijd van het seizoen op het programma.

Hoe Ed, Winny en Harm denken over het spelen op zaterdag is inmiddels wel bekend. Vraag was dus wie er wel zouden spelen en wie de beste smoes had om uit te vallen? Ed bleek het meest bedreven in het verzinnen van een goede smoes, dus trok het basisduo Winny & Harm op richting Rotjeknor.

Zoals bij (het reguliere) team 2 bekend was dat ze 9-1 moesten winnen om kampioen te worden, was het bij duo 1 bekend dat ze 5-0 moesten winnen om de 2e plaats te heroveren.
In beide gevallen kwam deze score op het formulier, alleen was team 2 daar geen kampioen mee…..
Dat 21 UP ook niet graag op zaterdag speelt bleek wel uit de eerdere uitslagen; er werd thuis geen punt gepakt! De 0-5 zou dus geen probleem moeten zijn maar, zoals alom bekend: ‘in het verleden behaalde resultaten, bieden geen garantie’.
Na een kleine 2 uur ballen en een paar kapotte ballen rijker (of armer?) stond deze score, zonder al te veel noemenswaardigheden, ook daadwerkelijk op het formulier.
Winwel stond 1 gamepje af tegen de jonge Tyron, Harm gunde beide tegenstanders een game. Het solide dubbel werd met 3-0 gewonnen.
Een mooie 2e plaats voor het duo team waarbij iedereen een prima winstpercentage scoorde.

Lees verder op de teampagina van seniorentem 1 of klik hier.

Oegstgeest thuis altijd lastig (Uit trouwens ook).
14 nov
2017

Vandaag moest het gebeuren voor onze tafeltennisvrienden van Pecos 1. Het kampioenschap in de Hoofdklasse Duo kon vandaag gevierd worden als er twee punten tegen Papendrecht gehaald zouden worden.

door: Winny van Rooij

Technisch gezien een formaliteit, want met Ronald Rijsdorp (rating >2000) aan boord, was er voor het gezelschap uit Oegstgeest geen vuiltje aan de lucht.
 
De koffie werd bij binnenkomst beleefd afgeslagen door Pecos, waarna er iets gebeurde dat voor een wedstijd in de seniorencompetitie  zover als mijn herinneringen terug gaan nog niet eerder gadegeslagen is. Ronald begon door de zaal te huppelen op een manier die bekend schijnt te staan als “warming up”. Iets wat door de senioren van Papendrecht 1 toch echt bekend staat als voor de wedstijd even dicht tegen de radiator aan gaan zitten in de kantine.
 
Nadat beide teams op geheel eigen wijze opgewarmd waren, werd er door Winnie en Ronald afgetrapt. Binnen een mum van tijd werd de eerste game kansloos ingeleverd bij Ronald, waarna via de woorden “kans” en “loos” aan Harm duidelijk werd gemaakt dat er geen behoefte aan enige coaching bestond bij Winnie.  Echter door een meer defensieve tactiek voltrok zich een klein wonder en ging de tweede game geheel onverwacht naar Papendrecht. Ondanks overtuigende openingen van Winnie bleek het verdedigende pantser van Ronald zo ondoordringbaar als een Russische  T34 tank en was de 0-1 een feit.
 
Daarna was het de beurt aan Harm tegen Charlie Callebaut.

Lees verder op de pagina van het senioren duo team of klik hier

Salamanders 1 – Papendrecht 1
10 nov
2017

Na een klein uurtje toeren en geparkeerd te hebben op het woonwagenkamp, kwamen we in de prachtige accommodatie van De Salamanders.

Door Harm Hogendoorn
Bij binnenkomst viel ons oog meteen op een foto waarop voormalig Nederlands kampioen Casper Ter Luun zijn shirt kapot scheurt. Was onze Nick(ert) nu origineel of was het een gestolen actie?
Ditmaal waren Hilair(isch) en Jacek (collega scheidsrechter van Ina) de tegenstanders. Hilair speelt doorgaans een respectabel percentage in de 3e divisie en leek een maatje te groot, in tegenstelling tot Jacek die deze competitie louter de tegenstanders heeft moeten feliciteren. Maar Jacek had een troef ingezet, niemand minder dan Elena Timina was zijn personal coach. Zoals insiders wel kunnen raden, Winny had geen idee wie dat is.
Voor de goed orde, Hanno: een personal coach is iets anders dan een P.A. maar ze kunnen vast een aantal dezelfde handelingen verrichten!

Harm trapte af tegen Jacek en gunde hem slechts vijftien punten in drie games.
Winny had de eerste game geen kans tegen Hilair maar wist dat in de tweede game prima om te draaien. De derde game werd het kantelpunt; Winny kwam na een grote achterstand terug tot 9-9, kreeg een paar gamepoints maar moest de game helaas toch aan Hilair laten. De vierde game werd daarmee een formaliteit.

Lees verder op de competitiepagina van senioren 1 of klik hier

Senioren 2 denderen voort
03 nov
2017

De zevende wedstrijd staat voor de deur: uit tegen VVV.
Ook wel bekend als de wedstrijd waarbij het gaat om de randverschijnselen en de tegenstander in plaats van het pingpong. Ook deze keer is het weer een uitdaging om een team op de been te krijgen.


Dirk had donderdag nog een onderzoek en het zou niet verstandig zijn om een dag daarna te spelen. Bas is nog herstellende van zijn rugblessure, Winnie had andere verplichtingen en Harm speelde liever niet. Gelukkig hebben we Ries nog die zijn verantwoordelijkheid oppakte en bij Hanno in de auto stapte en nadat Gui was opgehaald ging de reis richting Leidschendam.

Na aankomst konden we onder het genot van een bakkie genieten van de fanatieke Frank die natuurlijk al stond in te spelen, maar wat schetste onze verbazing, hij stond alleen achter de tafel droog in te spelen zonder tegenstander en zonder bal.

Lees verder op de competitiepagina van senioren 2 of klik hier

Overtuigende overwinning Piet van Sintmaartensdijk
01 nov
2017

Liefst alle 3 partijen lukte het Piet om in de 14e klaverjasmatch van dit jaar meer dan 1.900 punten te scoren.

Met een totaal van 5.867 kwam Piet echter nog niet in de buurt van het hoogterecord van Peter Kloos, maar hij wist in het tussenklassement wel te stijgen naar de 12e plaats.

Koploper in 2017 blijft Kees van Blitterswijk die zijn voorsprong op runner up Kees Kroon zag vergroot, dit omdat laatstgenoemde Kees deze klaverjasavond als 28e en laatste eindigde.

Lees voor het tussenklassement verder in de rubriek "En dan dit" of klik hier