Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Een avondje hakken en zagen in de Kooy
31 okt
2017

Na de strijd afgelopen vrijdag om de derde en vierde plaatste tegen het Zoetermeerse Taverzo moest er vandaag om de tweede en derde plaats aangetreden worden.

Beide teams stonden op gelijke voet dus het zou spannend worden. De middag voor de wedstrijd informeerde Harm zijn teamgenoten dat hij de spanning niet de baas kon en zodoende meldde een gretige Lieron zich aan om de honeurs voor Harm waar te nemen. Tijdens de voorbeschouwingen met een bakkie pleur in de kantine werd al een voorschotje genomen op het verloop. Het zou een avondje hakken en zagen worden tegen de twee Goudse verdedigers. Al snel werd geopperd om de inmiddels tot klassieker bestempelde partij tussen Jan Martin Huisman en Winnie maar meteen met 9-9 in de vijfde te starten. Alle voorgaande games zouden gezien het verloop van deze wedstrijd in voorgaande ontmoetingen slechts beschouwd moeten worden als een kostbaar verlies van zuivere zuiptijd na de wedstrijd. Maar hierover later meer….

Lieron zou de wedstrijd beginnen, maar na ampel beraad werd dat last minute gewijzigd, omdat de koffie hem toch nog wat zwaar op de maag lag. We hebben ze wel eens slechter gehoord….. Gelukkig geen slechte keuze bleek achteraf.

Lees dit wedstrijdverslag verder op de teampagina van Senioren 1 of klik hier


Heren 2 – Combat 1: De scheids blijft het moeilijk hebben
27 okt
2017

Afgelopen vrijdag wachtte de thuiswedstrijd tegen het bekende team van Combat uit Bleiswijk. Ondanks het verlies in de uitwedstrijd tegen Vriendenschaar om de koppositie, waren de vooruitzichten goed.

Door Harm Hogendoorn


De tegenvallende uitslag van de Klassieker werd in stilte verwerkt, op dinsdag werd er keihard getraind door het volledige team incl. de non playing captain Patrick en de spelers die voor de thuiswedstrijd tegen Combat op de bank werden gepositioneerd door de aanvoerdert, deden de ene na de andere veelbelovende toezegging. Ook Leontien en Geertruida werden veelvuldig genoemd evenals de scheidsrechterlijke dwalingen van onze teamoudste maar dat terzijde.

Op vrijdagmorgen bleek echter dat Bassie niet in staat was te spelen, hij was eerder die week door zijn rug gegaan. Wat er in Bleiswijk speelde die week blijft vooralsnog gissen maar feit is dat ook tegenstander Gerard van Dam niet in staat bleek te spelen vanwege fysiek ongemak. Alle beloftes van de bankzitters ten spijt, niemand bleek van plan af te reizen naar de Kooy. Enkel Patrick maakte zijn belofte ‘mijn inbreng zal nihil zijn’ meer dan waar….!
Team oudste Dirk was de uitzondering op de regel, hij wilde graag komen tellen maar offerde zich vrijwillig op om te komen spelen. Zodoende hoefde aanvoerdert Guido niet op te treden en was de opstelling een feit; Richard en Harm vergezelden Dirk.

Lees dit wedstrijdverslag verder op de teampagina van Senioren 2 of klik hier

Scholierentoernooi 2017
24 okt
2017

Al jaren is de woensdag in de herfstvakantie gereserveerd voor het scholierentoernooi van TTV Papendrecht.

Jongens en meisjes van de groepen 6, 7 en 8 konden zich hiervoor opgeven. Dit jaar waren er 16 deelnemers, 4 meisjes en 12 jongens. Ze werden verdeeld in 4 poules van 4.
De meisjes speelden een aparte competitie, de jongens speelden in 3 poules. De winnaars gingen door naar de kruisfinale en de beste nummer 2 van de 3 poules ging ook door naar de kruisfinale. Elke partij werd gespeeld om 3 gewonnen games. Voor de dames waren 2 bekers beschikbaar en voor de jongens 4.
Ruim op tijd waren de deelnemers aanwezig zodat om precies 10 uur gestart kon worden met de wedstrijden. Ook aan publiek was geen gebrek. Achter de afscheiding hadden opa’s, oma’s, vaders, moeders, broertjes en zusjes plaatsgenomen om de deelnemers aan te moedigen.

De meisjes begonnen fanatiek. Hoewel een enkeling zei geen ervaring te hebben met tafeltennis, buiten het “camping” tafeltennis om, wist een ieder zich kranig te verweren. Onder de leiding van Michelle van der Spek, die zich beschikbaar had gesteld om te komen tellen, werden de wedstrijden zonder problemen gespeeld. De dames waren aan elkaar gewaagd. De meeste partijen werden in 4 games gespeeld.


Lees meer...

Maar dan hebben we gelukkig altijd nog Bas
20 okt
2017

Verslag vriendenschaar 5 tegen Papendrecht 2 op vrijdag 20 oktober, op papier de topper uit de eerste klas poel E. De nummers een en twee, de strijd der giganten.

Door Hanno van Sintmaartensdijk

Hiervoor had Pap 2 dan ook zijn toppers gestuurd. Bas, Richard en ik, mochten de Papendrechtse eer hoog houden. Gelukkig voor mij en Rich hoefden we deze keer Bas niet op te halen in Bleiswijk, (hij kwam op eigen gelegenheid naar Gouda) niet geheel onbelangrijk, want ik beschikte alleen over mijn Peugeotje 107 en die was klein genoeg voor ons en onze giga tassen…….
Dus omkleden en ff knallen dan….., maar achteraf gezien voelden we bij het inspelen dat het wel eens niet onze avond zou kunnen gaan worden. Toch wel lastige tegenstanders, die tenslotte toch uit de hoofdklasse komen, en een erg trage zaal en ballen.

Ik mocht beginnen aangezien mijn teamgenoten te boek staan als slow starters…!! Maar al snel bleek de druk van 100 % mij te veel en kon ik het mijn tegenstander niet echt heel moeilijk maken…..1-0
Na mij mocht Richard het gaan rechtzetten, maar helaas, ook hij voelde zich niet helemaal in zijn element op deze avond en verloor zijn potje…..2-0

(lees verder bij de teamverslagen op de competitiepagina van team 2 of klik hier)

Kantine bevrijd van tralies
12 okt
2017

Afgelopen weekend zijn, onder de deskundige begeleiding van onze klusjesman Drago Bikarevic, de tralies verwijderd die het uitzicht van het zaalraam van onze kantine belemmerden.

Drago wist met het nodige geduld én met de nodige aanwijzingen Kevin en Arie Nugteren alsmede Bas Hardenberg zo te motiveren dat allen het uiterste van hun technisch kunnen wisten te demonstreren.
Heel vakkundig werd het klimrek, dat jarenlang onze kantine achter de tralies hield, door de heren verwijderd en gedemonteerd.

Wel een opmerkelijk feit was dat afgelopen dinsdag zo goed als niemand de gigantische verandering had opgemerkt.....

Een paar foto's van de hardwerkende vrijwilligers staan op onze fotorubriek, klik hier


Scheidsrechter onheus bejegend na vermeende netservice
06 okt
2017

Aanvoerder Guido kon helaas niet meedoen, want hij had tennisverplichtingen in Oudewater.

Ondanks zijn afwezigheid bij aanvang van de wedstrijd, had hij vooraf toch weer een fantastische opstelling op de kaart gezet. De onverwoestbare Steen (wist u dat hij in 2016 alles gewonnen heeft wat er te winnen viel; iets dat eerder alleen living legend  Jan Boon is gelukt), Bas die zijn eerste uitwedstrijd speelde en Dirk die na een klein jaar van afwezigheid (zijn laatste wedstrijd speelde hij op 2 december 2016) werd ingezet. Dan hebben we het nog niet gehad over wat er allemaal nog op de bank zit in dit team: Guido, de aanvoerder zelf, het alom in de regio gevreesde duo Harm en Winnie en niet te vergeten one hundred procent Hanno. Niet vreemd dus dat tegenstander Doing met knikkende knieën de Kooy binnentrad.

Lees verder op de teampagina van senioren 2 of klik hier