Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

UPDATE: 3 JEUGDTEAMS KAMPIOEN !!!
28 apr
2017

Vandaag waren de laatste wedstrijden van het seizoen voor de jeugd.

Team 1:
Vandaag moest dit team een dikke uitslag neerzetten om nog kans te maken op het kampioenschap. Er werden hele spannende wedstrijden gespeeld en Dirk Imanse wist er zelfs een 3-0 winst uit te halen tegen de beste speler. (Hij verloor uit met 0-3 van die speler) Uiteindelijk werd het 9-1, maar was het nog de vraag wat de andere teams hadden gedaan. Scylla wilde eerder deze dag de stand nog niet doorgeven, maar toen wij klaar waren gaven ze uiteindelijk de eindstand door. (5-5 tegen de Treffers (R)) Hierdoor kon het team het kampioenschap vieren. Gefeliciteerd team 1, jullie hebben het verdiend! 😊

Team 2:
Vandaag stond de wedstrijd tegen Tavernie 1 op het programma.


Lees meer...

zwaar paastoernooi
18 apr
2017

Na de ontknoping van de competitie was het wel weer tijd voor een toernooi. Zo vond afgelopen vrijdag dus het Paastoernooi plaats. Bij dit toernooi wilde ik de deelnemers vooral veel laten spelen. Met een deelnemersveld van 21 deelnemers heb ik ervoor gekozen om twee 10-mans poules te maken (met daarbij 1 roulerend duo). Op deze manier had iedereen negen tegenstanders. Gezien het feit dat er in een poule met tien deelnemers 45 wedstrijdjes gespeeld moeten worden heb ik er voor gekozen om best of three te spelen in plaats van de gebruikelijke best of five. Het toernooi werd gespeeld met handicap, gebaseerd op persoonlijke rating, om het zo toch voor iedereen uitdagend of toegankelijk te houden.

De twee poules waren als volgt ingedeeld:

poule A Poule B
Laurens Langeveld      
Dinh Duc Dao
Kevin Nugteren Dirk van Vugt / Richard Steenhuisen
Dennis den Boer Hanno van Sintmaartensdijk
Patrick van Vooren Bas Hardenberg
Drago Bikarevic Annika Mars
Piet den Dikken Rian van den Tempel
Kees van Blitterswijk Michelle Langeveld
Raymond van der Linden Richard Koekkoek
Colin Lodder Dennis Dingemans
Jan Tillemans Moos Markesteijn

In poule A is Raymond helaas met nul winstpartijen tiende geworden. Jan is met een winst op Raymond negende geworden. De achtste plaats was voor Kees, die zowel van Raymond als van Jan wist te winnen. Tegen alle verwachtingen in werd ons talent Kevin zevende; kennelijk was het niet zijn dag. Piet had met vier punten de zesde plaats bemachtigd. Vervolgens werd het lastig, want zowel Colin, Drago als Patrick hadden allen zes potjes gewonnen. Na het tellen van de gewonnen sets bleek dat Drago vijfde werd, Patrick vierde en jeugdlid Colin derde. Dennis maakte het me gelukkig iets gemakkelijker door zeven potjes te winnen; hij werd dus tweede in de poule. Ten slotte is Laurens, ondanks het verlies tegen Drago, eerste geworden in de poule.  

In de poule B is Dennis met één winstpartij (tegen Moos) tiende geworden. Moos kreeg het echter voor mekaar om twee wedstrijden te winnen en eindigde dan ook als negende. De achtste plaats was voor Annika, al moet ik daarbij wel vermelden dat ze na de 6e ronde gestopt is vanwege haar kampioenswedstrijd de volgende dag. Vervolgens is Richard K. met drie gewonnen wedstrijden zevende geworden. De zesde plaats was voor Hanno, die kennelijk niet opgewassen was tegen de handicap die de deelnemers kregen toegewezen. De vijfde plaats was voor het duo Dirk en Richard S. die elkaar om de wedstrijd afwisselden. Michelle heeft met vijf gewonnen potjes de vierde plaats weten te bereiken. Na het tellen van de sets bleek dat Rian, die hetzelfde aantal punten als Michelle had, derde is geworden. De tweede plaats in deze poule was voor ondergetekende. Ik kan natuurlijk, als toernooileiding zijnde, geen eerste worden natuurlijk… De eerste plaats was voor Dao, die heel de avond ongeslagen is gebleven.

Na de poulefases is door Laurens en Dao nog een poging gedaan tot een kruisfinale om te bepalen wie de uiteindelijke winnaar van de avond moest worden. Helaas was de zaal maar tot half twaalf gehuurd en moest die wedstrijd gestaakt worden. Uiteindelijk maakten de uitslagen niets uit aangezien de prijzen werden geloot onder de deelnemers. Al met al was het naar mijn idee weer een gezellige avond waarin er veel leuke wedstrijden gespeeld zijn.

Jeugdteam 3 kampioen !!!
15 apr
2017

Met een dikke 9-1 overwinning heeft de jeugd van Papendrecht 3 het kampioenschap in de 5e klasse C veroverd.

Zaterdagmiddag, thuis in De Kooy, werd Drivers 2 uit Hardinxveld-Giessendam voor de 2e maal dit voorjaarsseizoen geconfronteerd met een gedecideerde nederlaag. De dadendrang van Thomas van Poelgeest, van Roberto den Hertog en van Daan en Luuk Krijgsman betekent dat zij met nog een wedstrijd te spelen onbereikbaar werden voor de concurrentie.
De hoge persoonlijke resultaten van de Papendrechters benadrukken de overmacht in deze 5e klasse. Even genieten nog, want volgend seizoen wordt uiteraard zwaarder.
(Jeugdkampioenen worden gehuldigd tijdens het clubkampioenschap op 11 mei a.s.)

Komende zaterdag speelt de jeugd de laatste wedstrijd wederom thuis in De Kooy, aftrap om 13:00 uur.
Het ligt in de verwachting dat dan ook jeugdteam 4 het kampioenschap gaat behalen, er dienen nog slechts 3 punten gescoord te worden tegen het lager geklasseerde Pijnacker 2.

Hart voor Sport dagen wederom succesvol
12 apr
2017

Ook dit jaar heeft de TTV Papendrecht weer meegedaan aan de actie Kies voor Hart voor Sport, een initiatief om leerlingen van de basisscholen kennis te laten maken met de diverse takken van sport.
Uiteraard nemen wij dan het onderdeel tafeltennis voor onze rekening.


Vijf achtereenvolgende woensdagmiddagen werd er door vijf vrijwilligers steeds aan 2 groepen leerlingen op uitgebreide wijze uitgelegd hoe onze sport in elkaar zit. En er werden de meest uiteenlopende oefeningen gedaan.

Een van de vrijwilligers schreef er het volgende over:

Kies voor Hart voor Sport

Op de laatste dag worden er altijd wedstrijdjes gespeeld om alles wat je geleerd hebt, toe te kunnen passen in wedstrijdvorm.
Het waren spannende wedstrijdjes om te zien en de kinderen hadden het erg naar hun zin.

Winnaars groep 1 (13:00-14:00)
Bij deze groep splitsten we de jongens en meisjes in 2 poules.

Meiden
1e Donna
2e Robina
3e Joelle

Jongens
1e Herman
2e Floris
3e Artak

Winnaars groep 2
(14:00-15:00)
Bij deze groep werden er 2 poules gemaakt waarna er nog kruisfinales plaatsvonden.

1e Lara
2e Hidde
3e Dylan

Uiteindelijk kreeg iedereen zijn diploma/certificaat uitgereikt door Maarten Stehouwer en ging iedereen op de foto. Een uitgebreide fotorapportage ziet u elders op onze site in de rubriek Foto's.

Tot slot waren het 5 gezellige middagen!
Dank aan: Moos Markestijn, Maarten Stehouwer, Roberto den Hertog & Annika Mars
Ps. Dennis Dingemans , ook bedankt voor je hulp 5 april!

Houdini act team 1 dankzij oudgediende Van Rooij onder het motto ‘als je van hout houdt’
08 apr
2017

Senioren 1 had het dit seizoen niet getroffen qua poule indeling, ter illustratie; zelfs Snoep & Co hadden dit seizoen niet het idee dat zij het zwaarder hadden getroffen.

Daartegenover waren de randzaken wel positief; iedere week volgde er via Eef een radioverslag, de herstellende Dirk was vaste supporter op de app tot exact 00:00 uur, Bassie kwam over van team 1 (of de rest sloot bij Bas aan in team 1) en Steen was in ‘the winning mood’ na zijn triomfen tijdens de dubbel- en de clubkampioenschappen.

Tot de 6e wedstrijd was er geen vuiltje aan de lucht, het bleef bij lichte bewolking. Toen achtereenvolgens van directe concurrenten VVV en Zoeterwoude met 7-3 werd verloren, werden dit dreigende donderkoppen. Door een keurige 5-5 tegen kampioen Avanti barste de bui vooralsnog niet los maar bleef de situatie penibel. De laatste wedstrijd uit bij De Treffers, waar thuis met 6-4 van werd verloren, zou bepalen of Papendrecht of De Treffers zou degraderen. Voor Papendrecht was de doelstelling helder, er moesten minimaal 6 punten gehaald worden en dan moest het gamesaldo minimaal plus 4 zijn. Na uitvoerig overleg tussen de captain (Guido), de non playing captain (Patrick) en de teamoudste (Dirk), werden er harde maatregelen genomen; iedereen diende in tenue aan de aftrap te verschijnen en na het inspelen zou de opstelling worden bepaald.

Helaas bleken de maatregelen niet helemaal goed te zijn door gecommuniceerd; Hanno en Bas waren hun spullen vergeten, Harm kwam iets te laat en Guido zelf kwam véél te laat. Daarom waren Winwel en Steen genoodzaakt te spelen en werd Harm als 3e genoteerd op het wedstrijdformulier.

Winwel trapte af tegen kopman van Beek en liet er geen twijfel over bestaan wie de beste is, met een keiharde 3-0 als gevolg. Vervolgens leek Steen hier gevolg aan te geven, want hij kwam met 2-0 voor tegen Bakker. Of het de hoeveelheid Papendrecht supporters waren, welgeteld 6 man/vrouw, die een te hoge druk op Steen z’n schouders legde weten we niet, desondanks werd de wedstrijd met 3-2 verloren. Harm kreeg vervolgens geen vat op het vaste spel van vd Zwet, wat resulteerde in een 3-1 nederlaag. Winwel en Harm kwamen in de dubbel onnodig met 2-0 achter maar de wijze woorden van opa van Rooij ‘dinsdag stonden we ook 2-0 achter en wonnen we ook (van de Sprint)’ leken uitwerking te hebben, want in no time stond het 2-2. Echter in de 5e game liepen de heren van De Treffers met wat geluk uit naar 9-5 en zag het er niet best uit voor onze groenhemden. Sterker nog, Steen vergat z’n bier, Guido kleurde bleek om de neus, Bas werd erg stil, Annika ging op zoek naar haar kersttenue, Dirk begon maar snel over de tussenstand van NEC – 020 en de T-shirtjes bleven maar net heel. Een ‘Jan van Dalen’ momentje zorgde voor wat ergernis bij onze groenhemden, wat de vechtlust ten goede kwam. De achterstand werd weggepoets en omgezet in een 10-9 voorsprong. De Treffers krabbelde nog even terug maar op 11-10 was het Winwel die overtuigend de service van de tegenstander af spinde. Derhalve een tussenstand van 2-2 en geen 3-1 achterstand, waar het lang naar uitzag.

Vervolgens ging de turbo er op bij de groenhemden zoals we die kennen van het ‘groene monster (MvG)’. Winwel versloeg Bakker met 3-1, Harm versloeg van Beek met 3-0 en Steen deed datzelfde met vd Zwet. Een 5-2 voorsprong en een gamesaldo van plus 9, nog een punt te gaan. Het lukte Harm niet om dit te realiseren tegen Bakker, na 4 spannende games moest hij zijn tegenstander feliciteren. Winwel verstapte zich met inspelen en leek te moeten opgeven. De tegenstander rekende zich al rijk en Steen begon alvast met de warming-up door een nieuw biertje te openen. Een handoplegging van Patricia en een liefdevolle glimlach van Erica deden echter wonderen en Winwel verscheen in volle glorie achter de tafel. Door een 3-1 overwinning werd Winwel the man of the match met een hattrick en winst in het dubbelspel. Steen gaf de overwinning extra kleur, door Bakker in de laatste wedstrijd te verslaan. Door deze 7-3 overwinning is handhaving een feit en waren de druiven voor De Treffers zuur, al was de barman/penningmeester wel content met onze groenhemden.

(artikel van Harm Hogendoorn)

Papendrecht 8 kampioen 5e klasse H
06 apr
2017

In een zinderend spannende wedstrijd lukte het team 8 om met exact de juiste uitslag het kampioenschap te veroveren. De afwezige 4e teamspeler Johan Deumer, zal er in Spanje een glas Rioja op drinken !

Van te voren was er weinig hoop op dat de noodzakelijke 7 punten in de thuiswedstrijd tegen TTVA 3 behaald zouden worden, enerzijds omdat in de uitwedstrijd eerder het seizoen met 8-2 werd verloren en anderzijds omdat best man van de Ablasserdammers, Jeroen Veth, opnieuw van de partij was.

Voor Papendrecht startte Maarten Stehouwer met een 4 games overwinning op Ronald Muskiet, waarna Richard Koekkoek eveneens in 4 games Gerrit Verhaar versloeg, die 2-0 tussenstand gaf hoop. Henk Vermeij was de eerste Papendrechter die tegen Jeroen uitkwam en Henk maakte het Jeroen geenszins makkelijk, maar in de 5e game moest Henk toch zijn meerdere erkennen.

Het dubbel van Maarten en Richard liep goed: met 12-10, 11-8 en 11-9 werden ze gefeliciteerd door Ronald en Gerrit (tussenstand 3-1).
Richard had het daarna zoals verwacht moeilijk tegen Ronald, knokte zich naar een 5e game, maar moest deze met 7-11 aan Ronald laten (3-2). Vervolgens trad Maarten aan tegen Jeroen, won de 1e twee games met 11-7 en 11-9, verloor de 3e met 8-11, maar won de 4e met 11-6, Jeroen enigszins vertwijfeld achterlatend (4-2).
Henk moest daarna wederom alles geven, opnieuw kwam er een 5e game aan te pas en helaas beet hij opnieuw in het stof, Gerrit bracht de stand terug naar 4-3, wat betekende dat de 3 laatste partijen allemaal gewonnen moesten worden, dus inclusief de 7e partij van Richard tegen Jeroen.

Na 7-11 won Richard de 2e game met 11-8 en legde daarna een keiharde 11-3 op tafel. Richard toonde opmerkelijk koel, maar van binnen zinderde het door zijn lichaam. Maar met dezelfde schijnbare zelfbeheersing won hij ook de 4e game, ergo: 5-3...
De laatste partij van Henk tegen Ronald begon met 2 verloren games (11-13 en 7-11), Henk was té aanvallend bezig. Gelukkig realiseerde hij dat zelf ook, want iets rustiger spel resulteerde in een 11-5 en een zinderende 12-10. Onder grote druk wist Henk de beslissende game uiteindelijk met 11-8 te winnen, tussenstand 6-3 met beste Papendrechter Maarten in de slotpartij tegen Gerrit.

Op papier moest dit een winstpartij worden, maar ook Maarten moest zijn zenuwen in bedwang houden en die Alblasserdammers wilden niets cadeau geven. Maar Maarten speelde "gewoon" zijn 3e hattrick van het seizoen waardoor de bloemen, vanouds van Bloemtique Bamboe, uitgereikt konden worden.