Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Alblasserdam vindt in Papendrecht zijn Waterloo
07 mrt
2010

Vrijdagavond bezocht de seniorenselectie van Alblasserdam gymzaal De Kooy voor een treffen tegen Papendrecht 3 in de hoop zich steviger te nestelen in de koppositie in de 2e klasse. Weliswaar was een eerder treffen in Alblasserdam geëindigd in een onbesliste 5-5, de hoop van de bezoekers was vooral gevestigd op Jan-Kees van Asperen, die tot vrijdagavond nog slechts één nederlaag op zijn conto had staan, juist op zijn tegenstander in de openingspartij van vrijdagavond, Hanno van Sintmaartensdijk. De Papendrechter kreeg het opnieuw niet cadeau, maar met 12-10, 7-11, 11-3 (!) en 13-11 toonde Hanno zich opnieuw de beste achter de tafeltennistafel. De partijen daarna tussen Patrick van Vooren en Dick Ansink, alsmede Willem-Jan Lindhout tegen Ron Kappen gingen met nipte verschillen naar de koplopers. Ook het dubbel viel nog uit in het voordeel van de Alblasserdammers, in vier games brachten Jan-Kees en Ron de tussenstand op 1-3, maar daarna trok Papendrecht 3 de partij volledig naar zich toe. Patrick schonk Kees-Jan zijn derde seizoensnederlaag en Hanno overwon Ron in 5 games. In de slotpartijen bekroonde Hanno zijn verdienstelijk spel met een hattrick en benadrukte Willem-Jan in drie games (12-10, 11-5 en 11-9) dat Jan-Kees toch echt een off-day had. Gedesillusioneerd staarde Alblasserdam 1 na afloop naar het wedstrijdformulier waarop voor hen een onverwachte 7-3 nederlaag vermeld stond. Met name Jan-Kees van Asperen zal met nul zeges nog lang over deze revanchepartij nadenken.
Lees meer...

Eerste winst jeugdselectie
28 feb
2010

De eerste 3 wedstrijden van het naar de Landelijke C-klasse gepromoveerde jeugdselectie waren nog niet succesvol, maar na 3 nederlagen scheen zaterdagmiddag tegen de Treffers 1 eindelijk de voorjaarszon. Quinten de Jong won de openingspartij op Joris Klink in vier games waarna Matthijs Rietveld eveneens in vieren zijn eerste seizoensoverwinning behaalde ten koste van Roy Klein. Maarten Lagendijk, tot dat moment ook nog op 0 %, kwam op een 2-1 achterstand op Bas Dorsman, maar wist de stand in de 4e game met een ruime 11-4 gelijk te trekken. In de beslissende 5e game wist Maarten bij 8-10 nog twee matchpoints weg te werken maar beet hij met 10-12 uiteindelijk wederom in het stof. De 4e teamspeler Matthijs van Hoek wist samen met Quinten het de bezoekers uit Roelofsarendsveen in de dubbelpartij aardig lastig te maken.
Lees meer...

Weer overwinningen voor Jan Boon, zij het achter de klaverjastafel
24 feb
2010

Vandaag had Gijs Ton weer 28 klaverjassers verzameld om voor de 1e maal dit jaar de kaarten weer eens te schudden. Als extra verrassing had Gijs zijn dochter Carolien bereid gevonden om de honeurs achter de bar waar te nemen en ook de puntentelling te verzorgen.

1e ronde
Esther Schoon en Jan Boon troffen als eerste tegenstander het koppel Peter Kloos en Nico Zoutendijk. De partij ging redelijk gelijk op, maar het venijn zat in de staart. Eerst draaien Esther en Jan een tweede pit, meteen daarna spelen zij Peter en Nico nat, waarmee de eindstand 1903 - 1449 verklaard is. Een zeer matig potje speelden Chris Timman met Moos Markesteijn tegen Patrick van Vooren met Hetty Riet. Na 16 potjes hadden beide koppels slechts 100 roem genoteerd waardoor een magere 1360 - 1432 genoteerd werd.
Lees meer...

Spelers Papendrecht 1 denderen door
14 feb
2010

Afgelopen week ontving de seniorenselectie van de TTV Papendrecht thuis in de Kooy voor de 3e wedstrijd van de voorjaarscompetitie de selectie van Wibats uit Den Haag. Richard Steenhuisen en Eddy van Weelde gingen ook vrijdagavond wederom furieus van acquit en wisten dit tot het slotakkoord met succes vol te houden. Naast hun persoonlijke hattricks wonnen beiden ook het dubbel. Jeffrey de Bosscher deed weinig onder voor zijn teammaten, maar moest in Kees Aardweg zijn meerdere erkennen, al was dit na 5 games. Ook Achim Vogt trachtte Jeffrey de voet dwars te zetten, maar ditmaal kon de Papendrechter de 5e game met een overtuigende 11-2 naar zijn hand zetten. Met deze 9-1 overwinning boekte Papendrecht 1 de derde achtereenvolgende overwinning in de 1e klasse D en heeft het team inmiddels al een dikke 9 punten voorsprong opgebouwd op het achtervolgende Vriendenschaar 5.
Lees meer...

"Hattrick van Vooren"
31 jan
2010

Ook al was Papendrecht 1 eind vorig jaar gedegradeerd naar de 1e klasse, de selectiespelers blijken het hoofdklasse-niveau nog immer in de benen c.q. armen te hebben. Vrijdagavond startte Papendrecht 1 thuis in De Kooy de voorjaarscompetitie op een indrukwekkende wijze. In de wedstrijd tegen het Leidse Rijnsoever 2 was het na 8 partijen al 8-0 en al die partijen gingen ook nog eens in het minimale aantal van 3 games. Pas in de slotpartij van Jeffrey de Bosscher stuitte deze op een dwarsliggende Bart Giesbers die brutaal tweemaal een achterstand in games wist weg te werken. Pas in de definitieve 5e game moest hij zich met 11-5 gewonnen geven, waardoor de stand op 9-0 voor Papendrecht kwam. Hoewel Richard Steenhuisen gewaarschuwd was door de stuiptrekking in de voorgaande partij ging hij in de slotwedstrijd onverdroten van start met felle aanvalslagen die evenwel steeds weer effectief gepareerd werden door Willem Haasnoot. Toch wel enigszins gênant verloor Richard vervolgens in 3 games waardoor de bezoekers het met dat ene puntje voor de eer mochten doen. Het succesvolle dubbel deze avond was van Richard samen met Winnie van Rooy die en passant vrijdagavond ook nog een bezoeker vernederde met een in de tafeltennissport weinig voorkomende love-game.
Lees meer...

Eerste wedstrijden voor Papendrechtse tafeltennisjeugd
24 jan
2010

Behoudens de jeugdselectie speelden de jeugdteams van de TTV Papendrecht afgelopen zaterdag alweer de tweede wedstrijd van het voorjaarsseizoen. De jeugd van Papendrecht 1 promoveerde voor de 2e achtereenvolgende maal en is nu beland in de landelijke C klasse.

Het wedstrijdschema voor de landelijk spelende jeugd wijkt iets af van het schema dat binnen de NTTB regio West wordt gespeeld, daarom speelde de jeugdselectie eerst zaterdag de eerste competitiewedtrijd en ontving het thuis in de Kooy Docos 2 uit Leiden. Aan opnieuw een trapje hoger moest Matthijs Rietveld nog even wennen, in de openingspartij was hij kansloos tegen Ariana Sarmastzada die hem in 3 games overwon. Matthijs van Hoek trof daarna Edwin Westdorp, zette een game-achterstand om in een voorsprong, maar mocht uiteindelijk pas bij 12-10 in de 5e game de felicitaties in ontvangst nemen. Vervolgens delfde Maarten Lagendijk in een 4e game met 12-14 het onderspit in zijn partij tegen Edina Bibuljica waarna beide Matthijsen eveneens in 4 games het dubbel verloren van Ariana en Edwin, tussenstand 1-3. In de 5e partij diende Van Hoek opnieuw tot het uiterste te gaan om Sarmastzada in 5 games te bedwingen. Rietveld en Lagendijk speelden daarna eveneens noodgedwongen een beslissende game maar hier gingen de punten nipt naar de bezoekers. Aan Matthijs van Hoek vervolgens de uitdaging om in de landelijke competitie te debuteren met een hattrick hetgeen lukte doordat Bibuljica al na 3 games capituleerde. De andere Matthijs evenals teamgenoot Maarten bleven ook in hun slotpartijen met lege handen. Na de 3-7 nederlaag begint Papendrecht 1 vooralsnog als rode lantaarndrager.
Lees meer...