Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Een letterlijk nipte overwinning voor Papendrecht 2
24 okt
2010

De vrije competitieweek werd vrijdagavond benut door Papendrecht 2 en Xerxes 2, door nu de eerder uitgestelde wedstrijd te spelen. Willem-Jan Lindhout deed de aftrap tegen de eerste van de 3 Rotterdammers met een Chinese afkomst, Charlie Tang, en al in de openingspartij moest er een 5e game aan te pas komen. Het was tijdens deze game dat onze gewaardeerde voorzitter als gepassioneerd toeschouwer twee achtereenvolgende malen per abuis luid applaudisseerde voor een kant- en voor een netbal waarbij het punt in het voordeel van de bezoeker viel. En vervolgens werd deze partij ook nog eens met 10-12 verloren. Patrick van Vooren zette de stand weer gelijk door Alex Ho in 4 games te verslaan en Bas van Oers bracht de thuisploeg op voorsprong door een 3-pitter tegen Kiny Chow.
Lees meer...

Gezelligheid troef tijdens klaverjasavond
20 okt
2010

Vanavond werden de klaverjaskaarten weer eens geschud aan de 6 tafels die onze kantine rijk is. In de vakantieweek lukte het Gijs Ton dus om 24 kaartliefhebbers op te trommelen. En er was een primeur, met ingang van vanavond geen gezeur meer zoals "waar zitten de boeren" of "waar is de azentafel ?", want op elke speeltafel prijkte een standaard met daarop de bijbehorende kaart.

1e ronde
Gesteld kan worden dat Johan Deumer en Guido Houwing zéker geen soppers zijn, maar wellicht daardoor werd hun eerste potje een drama. In 12 spelletjes gingen ze liefst 6 maal nat en stond hun score op 559. De laatste 4 potjes konden ze nog even flink uithalen en bepaalden ze de eindstand op 885 punten, inclusief 40 roem. De grote profiteurs waren Nico van Meeteren en Dick Voorn die zo wel heel erg makkelijk aan de hoge score van 2237 kwamen.
Aan de tienen-tafel werden Piet den Dikken en Gerda Riet slachtoffer van de dadendrang van Simone Wolf en Moos Markesteijn, die hun tegenstanders driemaal nat speelden en zelf een pitje produceerden. De slotronde maakte voor Piet en Gerda veel goed, ze verhoogden de score van 573 punten naar uiteindelijk 1128, mede door een pitje in het laatste potje. Moos en Simone eindigden op 1944.
Lees meer...

1e jeugdteam toont weinig mededogen
17 okt
2010

De selectiespelers bij de jeugd reisden zaterdagmiddag naar Naaldwijk om te benadrukken dat SVN 2 niet voor niets de rode lantaarndrager in de promotieklasse B is. Lieron Viveen en Matthijs van Hoek begonnen beiden met een ruime overwinning, Laurens Langeveld struikelde met 11-9, 11-7, 4-11 en 11-9 over de enige Naaldwijker die uiteindelijk een persoonlijke zege mocht laten noteren. Het is dat het dubbel van Laurens en Matthijs in de 5e game met 11-9 naar de gastheren ging, anders was de uitslag nog hoger uitgevallen, want hierna vielen alle punten in het voordeel van Papendrecht 1, ergo hattricks voor Lieron en Matthijs (nog ongeslagen) en twee zeges voor Laurens.
Lees meer...

Winnie van Rooy neemt het stokje over
17 okt
2010

Het competitiespelen op zaterdag, laat staan ook nog eens ’s avond, heeft absoluut niet de voorkeur van de senioren van Papendrecht 1. Maar omdat tegenstanders daar een andere mening over hebben, zat er niets anders op om op dat tijdtip gewoon af te reizen naar Rotterdam, waar AA-Drink/FVT 3 af wil van de laatste plaats in de hoofdklasse B. En een kans kregen de gastheren, want de Papendrechtse steunpilaar is wat van slag. Na twee hattricks in de eerste twee wedstrijden hapert de machine bij Eddy van Weelde een beetje, gisterenavond kwam hij slechts eenmaal tot een zege. Het dubbel ging ook nog eens voor de vijfde maal dit seizoen naar de tegenstanders, Eddy speelde dit keer samen met Richard Steenhuisen, die op zijn beurt ook maar één persoonlijk duel op zijn conto mocht bijschrijven. Dat het uiteindelijk toch een 5-5 eindstand werd is geheel te danken aan Winnie van Rooy die alle Rotterdammers van de tafel veegde en daarmee zijn tweede hattrick speelde. De tussenstand in deze hoofdklasse is halverwege de najaarscompetitie enigszins bizar, zie de rubriek “Competitie”.
Lees meer...

Ruime zege jeugdselectie
10 okt
2010

Zaterdagmiddag behaalde de jeugdselectie de derde zege van de najaarscompetitie. Thuis in de Kooy ontving Papendrecht 1 het Zwijndrechtse Shot 3. Laurens Langeveld begon gedecideerd met een 4-games zege op Jeroen van den Dool, waarna Jeremy van der Graaff in 5 games het onderspit delfde tegen Kevin van Asch. Matthijs van Hoek zette daarna de Papendrechters weer op voorsprong door in 3 games Erik Nieuwenhuijs het zwijgen op te leggen. Ook het dubbel van Matthijs met 4e teamspeler Lieron Viveen werd winnend afgesloten. In de partijen daarna handhaafde Matthijs zijn nog ongeslagen status, maar zag met name Kevin eerst nog geducht tegenstribbelen. Jeremy wist zijn nederlaag meer dan goed te maken door zowel Jeroen als Erik te verslaan, maar in beide partijen was daar wel een 5e game met minimaal verschil voor nodig. In de slotpartij probeerde Laurens zijn eerste hattrick in de promotieklasse te spelen (zie foto), maar na 6-11, 11-9, 12-10 en 4-11 was de druk in de vijfde game te groot en diende hij na de laatste 6-11 Erik te feliciteren, deze Shot-speler redde tenslotte de Zwijndrechtse eer. Met de 8-2 overwinning nestelt team 1 zich halverwege de competitie op een stevige plaats in de middenmoot.
Lees meer...

Eerste zege senioren Papendrecht 1
10 okt
2010

Na twee gelijke spelen en een nederlaag -tegen koploper Taverzo 1-, heeft de seniorenselectie vrijdagavond het hoger geklasseerde Pecos 5 op een 6-4 nederlaag kunnen trakteren. Eddy van Weelde begon in deze thuiswedstrijd met een succesvolle zware 5-pitter tegen Ilja Koers waarna ook Winnie van Rooy het maximaal aantal games diende te spelen, dit omdat Maaike van de Pavoordt weliswaar heel lang tegenstribbelde, maar zich uiteindelijk na een nipte 11-9 moest overgeven. In de derde partij werd Richard Steenhuisen in 3 games weggezet door Jeroen van de Poll en ook zijn dubbel met Eddy ging in het minimale aantal games naar de bezoekers uit Zoetermeer, tussenstand 2-2.
Lees meer...