Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Nog een zware klus voor de seniorenselectie
21 nov
2010

In de strijd om behoud van een plek in de promotieklasse dienden de senioren van Papendrecht 1 vrijdagavond thuis in de Kooy het tweede team van VVV te bestrijden. Waar eerder het seizoen in Leidschendam nog een verdienstelijke 5-5 mocht worden genoteerd kwam de seniorenselectie nu niet verder dan een 3-7 nederlaag. Jeffrey de Bosscher mocht de spits afbijten tegen Richard de Bruijckere, maar werd gedecideerd in 3 games weer naar de bank terug verwezen. Daarna speelde Eddy van Weelde tegen Rob d’Ancona games van 15-13, 5-11, 15-13, 8-11 om tenslotte met 11-9 te zegevieren. De partij van Richard Steenhuisen tegen Ernst Jan de Vries werd een kansloze missie evenals het dubbel van Eddy en Richard dat eveneens in drie games naar de bezoekers ging. In de 5e partij lukte het Eddy om door een zege op Richard de B. de stand weer op 2-3 te brengen, maar zowel Jeffrey als Richard S. verloren daarna hun tweede optreden. Eddy trof als laatste Ernst Jan en gesteld kan worden dat zowel het spel als de punten extreem heen en weer gingen. Eddy begon sterk met 11-4 en verloor daarna nipt met 11-13. Toen volgden twee games met de absurde cijfers 11-3 en 1-11, waarna Eddy het derde Papendrechtse punt middels een 11-6 alsnog wist binnen te halen. De slotpartij van beide Richards werd eveneens in 5 games gespeeld, maar ditmaal was de laatste klap voor VVV 2. Ook Jeffrey verloor zijn laatste partij, deed dat in 3 games, maar noteerde nog wel 2 games van 11-13 en 9-11. Vergeefs dus. Papendrecht 1 heeft nu één puntje meer dan Pecos 5 dat samen met FVT 3 in de degradatiezone verkeert.  Alleen een gelijkspel a.s. zaterdag in de directe confrontatie met Pecos 5 impliceert een langer verblijf in de hoofdklasse.
Lees meer...

Dinh Dao redt de eer voor Papendrecht 3
14 nov
2010

De senioren van Papendrecht 1 boekten vrijdagavond thuis in de Kooy een belangrijke zege op de rode lantaarndrager in de Hoofdklasse B, AA Drink/FVT 3. In de openingspartij overwon Eddy van Weelde tamelijk eenvoudig Ton Meulmeester in 3 games, hetgeen Winnie van Rooy in zijn partij tegen Sebastian Echeverri Restrepo herhaalde. Wel had Winnie in de 2e game een 18-16 score nodig. In zijn eerste partij werd Richard Steenhuisen overklast door Anissa Schoonbrood die hem met 3-11, 6-11 en 5-11 niet in zijn spel liet komen. Het dubbel van Eddy en Winnie begon met 10-12 en 11-5, waarna er een verwonderlijke 1-11 volgde. De vierde game ging weer naar de Papendrechters, maar uiteindelijk werd het dubbelpunt met 10-12 in het voordeel van Ton en Sebastian beeindigd. Na deze 2-2 tussenstand wonnen Richard en Winnie hun twee volgende persoonlijke duels. Winnie had het wel even moeilijk met Anissa, maar de 5e game wist hij toch met 11-5 af te sluiten. De slotpartij ging tussen Eddy en Sebastian en na 11-7 en 11-5 (2-0 !) kwam de Rotterdammer terug met 11-13 en 10-12. In de 5e game moest Eddy uiteindelijk met 6-11 zijn meerdere erkennen. De 7-3 overwinning voor Papendrecht 1 is welkom in de strijd om behoud in de hoofdklasse. De afstand met FVT is weliswaar vergroot naar 6 punten, maar de andere concurrenten zitten dicht bij elkaar. in de komende 2 wedstrijden kan er nog veel gebeuren, komende vrijdag wacht een treffen tegen het hoger geklasseerde VVV 2 dat theoretisch nog voor de titel kan strijden.
Lees meer...

Scholierentoernooi 2010
08 nov
2010

Op woensdag 20 Oktober j.l. vond weer het jaarlijkse scholierentoernooi plaats. De jongens en meisjes van de groepen 6,7 en 8 van de basisscholen uit Papendrecht konden zich opgeven voor het toernooi. Maar liefst 63 kinderen van 12 basisscholen hadden zich opgegeven.
In de ochtend streden de jongens uit de groepen 6 en 7 om de prijzen. Op 6 tafels werd er gestreden door 31 jongens. De nummers 1 en 2 van elke poule en de 4 beste nummers 3 gingen door naar de laatste 16. Vanaf hier werd er gepeeld volgens het knock-out systeem. Na ca 2 ½ uur strijd waren er nog maar 4 jongens over. Door het spelen van kruisfinales werd er gestreden om de plaatsen 1 t/m 4.
Het spelniveau was hoog met als winnaar Mitchell Fritse van ’t Kofschip De Wieken.
Lees meer...

Gelijkspel is te weinig voor jeugdselectie
07 nov
2010

Zaterdagmiddag speelde Papendrecht 1 thuis in De Kooy de revanche tegen DHC 1 uit Delft. Hoewel de jeugdselectie zich middels een 5-5 revancheerde van een eerdere 6-4 nederlaag, lijkt het erop dat er zaterdag toch meer uit te halen was. Matthijs van Hoek valt in ieder geval niets te verwijten, voor de 6e maal liet hij een hattrick op het wedstrijdformulier noteren. Alleen tegen Anniek Meesters diende er een 4e game aan te pas komen. Ook Lieron Viveen speelde goed, na 2 winstpartijen delfde hij alleen tegen Marius van Eck het onderspit: na 9-11, 12-10 en 12-14 doofde het vlammetje bij Lieron en verscheen er een teleurstellende 5-11. Samen met Matthijs zag Lieron eerder al het dubbel met zeer nipte cijfers naar de Delftenaren gaan: 12-14, 9-11, 12-10 en 9-11. Dat de uitslag bij 5-5 bleef steken was derhalve tot zijn eigen verdriet te wijten aan Laurens Langeveld. Het verlies tegen Marius was acceptabel, dat kan Lieron beamen en de partij tegen Aniek Meesters liep gewoon uiterst ongelukkig. Na een spannende 15-17 volgde 11-7, 12-10 en 10-12. Ook de beslissende 5e game werd beëindigd in een minimaal verschil: 12-14, evenwel in het voordeel van de Delftse schone. En als je na twee verliespartijen ook nog het slotduel onder de priemende ogen van de gehele zaal dient te spelen dien je onverschrokken te zijn. Het was evenwel Yuran Naijl Hossaini die aan het eind van de 3e game het winnende punt wist te slaan en Laurens daarmee met lege handen liet.
Lees meer...

Senioren Papendrecht 1 vechten voor lijfsbehoud
07 nov
2010

Op de door Papendrecht 1 zo verfoeide zaterdagavond diende de seniorenselectie in Zoetermeer aan te treden voor de return tegen de selectie van Taverzo. Waar de eerdere ontmoeting thuis eindigde in een 3-7 nederlaag (hattrick Eddy van Weelde) werd nu –opnieuw zeer moeizaam- een extra puntje afgesnoept van de koploper en potentiële kampioen. Eddy kon zijn huzarenstukje van eerder in het seizoen niet herhalen, maar met twee zeges was hij ook tevreden. Het positieve verschil zat ‘m dit keer in Winnie van Rooy die vorige keer met lege handen bleef en nu twee zeges op zijn naam liet noteren. Zijn dubbel met Jeffrey de Bosscher ging naar de gastheren, Jeffrey scoorde opnieuw niet. Met nog 3 wedstrijden voor de boeg balanceert Papendrecht 1 op de rand van de degradatiezone, dit mede doordat de andere 2 partijen in deze poule deze week beide in 5-5 eindigden. Omdat o.a. de returns tegen de beide huidige degradatiekandidaten nog op de agenda staan, is er nog het vertrouwen dat het team het verblijf in de hoofdklasse kan prolongeren.
Lees meer...

Pluim voor organisatie ELAR-toernooi in Meerkerk
27 okt
2010

Hierbij een verslag over het ELARtoernooi in Meerkerk op 23 oktober 2010.  Van de TTV Papendrecht deden er 2 personen mee, 1 bij de senioren en 1 bij de jeugd, hoewel ik, Raymond v.d. Linden, daar pas bij de finale van Alex van Loon achter kwam.
Alex heeft een heel goed toeurnooi gespeeld. Alex was ingedeeld in de 3e klasse van de jeugd. Er waren bij de jeugd in totaal 4 klasse’s. Per voorronde werd bekeken tegen welke tegenstander je moest spelen, dit was dus niet van te voren bekend, maar gebeurde per loting. Hierbij werd bekeken hoe jij het deed. Als je veel won kreeg je sterkere tegenstanders. Verloor je een ronde dan kreeg je de volgende ronde een wat zwakkere tegenstander. Na elke ronde werd er dan een ranking gemaakt per klasse. Hier stond dan hoeveel punten je had en hoeveel weerstand-punten je kreeg. Alex heeft 8 voorrondes gespeeld, voordat hij zich plaatste voor de halve finale. Wat ik hoorde van zijn ouders, dat de halve finale heel spannend was die Alex nipt heeft gewonnen. De finale heb ik gezien en was heel spannend. Alex won de eerste set en verloor de twee volgende. De vierde set kwam hij van een grote achterstand terug en wist hij nipt te winnen. Ook de vijfde set was spannend waar Alex eerst ver voorkwam, maar de tegenstander gaf niet op en kwam terug tot 10-10. Met een goede service van Alex en een fout service van de tegenstander werd het uiteindelijk 12-10 voor Alex. Alex heeft dus gewonnen in zijn klasse. Alex Gefeliciteerd met je behaalde resultaat.
Lees meer...