Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Herstel senioren Papendrecht 1
20 mrt
2011

Na 3 wedstrijden te moeten spelen met invallers trad de seniorenselectie van de TTV Papendrecht vrijdagavond thuis in De Kooy eindelijk aan met een compleet team en dat had het gewenste effect. Het feit dat het bezoekende Scyedam 5 ditmaal met 2 invallers aantrad was exact een weerspiegeling van de heenwedstrijd toen Eddy van Weelde zijn team eveneens moest completeren met 2 invallers. De destijds in Schiedam geleden 7-3 nederlaag werd vrijdagavond met exact dezelfde cijfers rechtgezet, mede doordat Eddy, weer spelend met zijn oude frame en rubbers, nu zijn eerste seizoen hattrick kon spelen. Samen met Richard Steenhuisen kon ook het dubbelpunt na 5 games op naam van Papendrecht 1 worden gezet. Richard kwam persoonlijk slechts eenmaal tot winst waardoor Kevin Ouwens wel met lege handen naar huis ging. Winnie van Rooij won tweemaal en moest alleen zijn meerdere erkennen in reguliere teamspeler Rob Hoogendijk. Na deze overwinning heeft de seniorenselectie de rode lantaarn van deze hoofdklasse overgedragen aan de bezoekers.
Lees meer...

Jeugdselectie zaagt Overschie 3 af.
13 mrt
2011

Ook de Papendrechtse jeugd speelde afgelopen weekend het 5e duel.
Papendrecht 1 ontving zaterdagmiddag in De Kooy de rode lantaarndrager in de 1e klasse A, Overschie 3. De jeugdselectie had wat goed te maken na een schamele 8-2 nederlaag bij Rijnsoever 1 en was derhalve goed gemotiveerd. Lieron Viveen, Seth Dijkstra en Jeremy van de Graaff wonnen allen hun openingsduel, waarna Lieron en Jemery het dubbel op hun naam zetten. Daarna ging het eigenlijk van een leien dakje, op een enkele 4e game na werden alle volgende duels soepel op naam van de Papendrechtse gastheren gezet zodat er een duidelijke 10-0 in de statistieken werd opgenomen. Op Overschie 3 na staan alle teams in deze poule weer dicht bij elkaar, zodat er in de 2e seizoenshelft nog veel positiefs mogelijk is.
Lees meer...

Seniorenselectie zal hard moeten vechten
13 mrt
2011

Voor aanvang van de wedstrijd stond Papendrecht 1 nog hoger geklasseerd dan tegenstander Taverzo 2, maar mede gezien het feit dat de seniorenselectie voor de vijfde maal een beroep moest doen op een invaller passeerde de Zoetermeerse gastheer de Papendrechtse bezoekers op de ranglijst en verwees het de concurrent halverwege de voorjaarscompetitie naar de onderste plaats in de hoofdklasse D.

Slechts eenmaal dit seizoen trad Papendrecht 1 aan in de basisformatie en dat betekende dan meteen de enige winstpartij. Alle andere 4 duels dienden invallers achter de tafel te verschijnen. Zaterdagavond probeerde 1e klasser Hanno van Sintmaartensdijk wel een steentje bij te dragen, maar bleef na 12 games toch met lege handen. Reguliere teamspeler Richard Steenhuisen mocht 13 games aan de bak, maar ook zijn verrichtingen waren vergeefs. Ook zijn dubbel samen met Winnie van Rooij ging in 5 games naar Taverzo 2. Ondanks een paar gekneusde ribben (leve de wintersport !) lukte het alleen Winnie om punten voor Papendrecht 1 te scoren. Na het gewonnen openingsduel tegen Justin van den Bout (11-8, 10-12, 9-11 en 8-11) lukte het Winnie later ook om te zegevieren over Matthieu Wegh, maar hij kon de hattrick van Chris van der Deijl niet voorkomen. Dit uitduel eindigde daarom in 8-2.
Lees meer...

Matthijs van Hoek klassekampioen
05 mrt
2011

Tijdens het NK dit weekend in Eindhoven werden op zaterdag de klasse kampioenschappen voor de jeugd gespeeld. Op grond van zijn hoge percentage (96%) najaar 2010 bij de jeugd was Matthijs ook dit weekend uitgenodigd. Na twee keer buiten de prijzen gevallen te zijn, was dit voor hem de laatste mogelijkheid om bij de jeugd aan deze kampioenschappen deel te nemen.

In een poule met 7 spelers uit verschillende NTTB-afdelingen moest Matthijs dus 6 x een partij spelen. De 1e wedstrijd werd gewonnen van Andre de Boer (Victory '55 Volendam - afd. Holland-Noord) met 9-11, 11-8, 11-5 en 11-7. Daarna verloor hij van Diego van Lingen (Almeerspin - afd. Midden) met 10-12, 11-7, 9-11, 11-9 en 9-11. Matthijs mag zijn coach Willem-Jan van Lindhout best erg dankbaar zijn, mede door Willem-Jan, die hem de gehele dag bij elk duel ondersteunde, won Matthijs zowel de 3e als de 4e partij, slachtoffers werden Colin Peper (Litac - afd. Gelre) met 3-2 en Rob Simons (Wijzenbeek/Westa uit Wessem - afd. Limburg) met 3-0.
Lees meer...

Rode lantaarns voor de 1e klassers
05 mrt
2011

Terwijl zowel de jeugd als de seniorenteams genoten van een competitievrije week, moesten de senioren van Papendrecht 2 en Papendrecht 3 een inhaalwedstrijd afwerken.

De reserves ontvingen thuis in De Kooy De Treffers 4 uit Roelofarendsveen, voor aanvang van dit duel nog rode lantaarndrager in de 1e klasse A. De gehele avond was er sprake van een gelijkopgaand duel, althans, de spelers waren aan elkaar gewaagd.
Dinh Dao (1 zege) verloor in 3 games van Ruud Vonk, Erik van Holten (2 x winst) trok de stand weer gelijk door Erik v.d. Zwet eveneens in 3 games te overwinnen.
De openingspartij tussen Guido Houwing (1 zege) en Maaike Dekkers verliep met de uiteenlopende cijfers van 11-8, 3-11, 6-11 11-9 en 4-11, het eerste 5-games duel van de avond. In het dubbel gingen Dao en Erik met 9-11, 9-11 en 2-11 tenonder.
Na deze 1-3 tussenstand werd het een bizar duel. In alle 6 de resterende partijen diende een 5e game gespeeld te worden, waarbij de punten eerlijk verdeeld werden en de stand in 4-6 eindigde. Door dit nipte verlies neemt Papendrecht 2 de rode lantaarn over van de bezoekers.
Lees meer...

Patrick van Vooren had de beste handen
02 mrt
2011

Niet voor de eerste keer moest Voorzitter Jan van Dalen wakker gebeld worden om zich vervolgens naar de TTV Papendrecht te spoeden. Dit keer stonden er 23 klaverjassers én organisator Gijs Ton op hem te wachten, ja, Jan zou immers meespelen..... Enfin, na enig wachten kon de 1e ronde gespeeld worden.

1e ronde
Simone Wolf en Patrick van Vooren hadden er zin in en samen scoorden ze 580 punten roem, waaronder 2 x 100 voor een pitje. Ada van Meeteren en Kees van Blitterswijk haalden liefst 400 punten roem minder en scoorden regulier maar net boven de 1000 punten grens. Beide koppels gingen tweemaal nat, de pitjes gaven de doorslag (2115 - 1237).
Eveneens hoog scoorden Gerrit Leeuwis met zijn zwager Johan Deumer, met 2 pitjes, géén natjes en 2 natjes cadeau behaalden zij 2006 punten ten koste van Moos Markesteijn en Joop Smit die een schamele 936 score behaalden.
Lees meer...