Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Winnie van Rooij clubkampioen
05 jun
2011

In de hogere licenties zijn niet zo heel vaak echte verrassingen te noteren voor wat betreft het podium en de plaatsing van de spelers daar onder. Zeker als er in een poule-systeem wordt gespeeld komen meestal de beste spelers wel boven. Toch waren de namen op het podium weinig verrassend, maar de volgorde wellicht wel.

Tien man trapten af, keurig verdeeld over 2 poules van 5. Vorig jaar was Ruud Schoon al gewaarschuwd dat het gebrek aan training hem zou gaan opbreken. Dat bleek, want in zijn eerste 3 partijen had hij niets in te brengen. Alleen zijn laatste pot, tegen Jeffrey de Bosscher, was een nagelbijter. Maar ook deze ging met 11-8, 9-11, 11-13, 11-7 en 9-11 verloren. Daarmee kwam Jeffrey aan zijn enige winstpartij en op plaats vier. Bas van Oers, toch een klasse lager spelend dan Harm Hoogendoorn en Eddy van Weelde, kwam slechts een teenlengte tekort om voor een heuse stunt te zorgen. Na een 2-1 voorsprong moest hij toch in vijven zeer nipt (5-11, 11-9, 11-8, 9-11, 9-11) het hoofd buigen tegen Eddy. Die op zijn beurt peentjes begon te zweten toen hij Bas tegen Harm zag spelen. Niets aan de hand in de eerste 2 games (11-5 en 11-2 voor Harm), maar toen Bas zich terugknokte met 11-6 en 13-11 begon Eddy te vrezen voor zijn plekje in de halve finale. Als Bas zou winnen moest hijzelf minstens 2 games pakken tegen Harm. Maar Harm wist alsnog met 11-7 de pot binnen te halen, daarmee Bas eliminerend. Dat Harm ook nog won van Eddy was slechts belangrijk voor de plaatsing in de halve finale.
Lees meer...

Papendrechtse winnaars bij OZK 2011
28 mei
2011

Vandaag was de open Zwijndrechtse kampioenschappen. Deze waren voor de TTV Papendrecht redelijk succesvol. 7 van onze senioren hebben er aan mee gedaan. Dit waren Dinh Dao, Erik van Holten, Laurens Langeveld, Kevin Nugteren, Michelle v/d Spek, Jamie de Waard en ondergetekende, Raymond van der Linden.

Dinh Dao en Erik van Holten werden in poules ingedeeld en kwamen uiteindelijk in de troostrondes uit. Daar zijn zij in de kwartfinales uitgeschakeld.
In de G-licentie kwamen Laurens Langeveld, Kevin Nugteren en Michelle van der Spek uit. Deze werden in 2 poules van 5 personen ingedeeld. Voor Michelle was het na die 5-kamp afgelopen, maar zowel Laurens als Kevin gingen door en kwamen in de kwartfinales terecht, die zij beiden ook wonnen. In de eerste halve finale kwam Laurens met 2 sets achter, echter daarna rechtte hij zijn rug en won gedecideerd de volgende 3 sets, waardoor hij verdiend in de finale kwam. Kevin had iets minder geluk en verloor nipt, wel had hij nog 8 matchpunten. De strijd om de 3e en 4e plaats verloor hij ook. Hij won nog wel de 1e set. Hij werd uiteindelijk 4e. Laurens speelde een goede finale en won vrij gemakkelijk, hij werd dus eerste.
Gefeliciteerd Laurens met jouw kampioenschap in de licentie G.
Lees meer...

Niek van Westen blijft aanstormende jeugd voor
24 mei
2011

Hoe hoger de licentie, hoe minder spelers er vaak beschikbaar zijn voor het clubkampioenschap. Dit jaar probeert organisator Piet den Dikken dat tegen te gaan. En waar hij de deelnemers allemaal vandaan haalde weet niemand, maar het waren er 10, verdeeld over 2 poules van 5.

Dirk van Vugt was vanwege zijn geweldige percentage in de competitie ingeschat als poule-hoofd. Organisator Piet (als kampioen bij de F-jes) mocht daarom als laagstgeplaatste tegen hem van start. En een kwartiertje later was de eerste verrassing een feit, want een duidelijke 3-0 voor Piet. Toen Dirk daarna ook in zijn tweede partij de tegenstander (Matthijs Rietveld) moest feliciteren, waren zijn kansen op eremetaal meteen verkeken. Toch bleef Dirk niet met lege handen, want een zeer eervolle winst tegen Niek van Westen volgde, de enige verliespot van Niek. Tegen André Voskuijl ging Dirk weer ten onder en resteerde slechts de laatste plaats in de poule. André op zijn beurt boekte tegen Dirk zijn enige winst en werd daardoor vierde. De ambities van Piet liepen een stevige deuk op door in een spannende partij (met 11-8 in de vijfde) van Niek te verliezen. Een deja-vu, want 2 jaar geleden overkwam hem dit ook al en net als toen kostte hem dat een prima kans om te strijden voor de prijzen. Niek en Matthijs beslisten in een onderling duel, gewonnen door Niek, over de eerste twee plaatsen in de poule.
Lees meer...

Twee winnaars bij 4e klaverjasavond
18 mei
2011

Terwijl de maand mei toch al bol staat van de vele aktiviteiten besliste klaverjasfanaat Gijs Ton dat er tussendoor best wel weer een klaverjasdrive gespeeld kon worden. En hij had gelijk, liefst 24 enthousiastelingen hadden zich bij hem aangemeld.
Maar opgeven is ook opkomen, dat geldt ook voor Eddie van Weelde en voor Eef Schouten die beiden toch nog even gebeld moesten worden, dit terwijl zelfs de voorzitter tijdig aanwezig was.

1e ronde
De eerste speelronde kende geen hoogvliegers, de hoogste score kwam van de hand van Gerrit Leeuwis en Jan Tillemans die 1791 punten noteerden en die daarmee hun tegenstanders, Gijs Ton en Rob van den Bos, meteen de laagste score (1131) bezorgden. Dat was niet de klasse van de eerste 2, maar dat kwam door de 4 natjes van de laatste 2... Geen hoogvliegers deze ronde, dus verder ook geen vermeldingswaardige items.
Lees meer...

Piet den Dikken wint in zinderende finale van teammaat Rin Visser
17 mei
2011

Een compleet elftal spelers had organisator Piet den Dikken weten te verzamelen voor het clubkampioenschap bij de F-licenties. Omdat hij zelf moest spelen, lag de leiding van de avond in de bekwame handen van Jan Tillemans. Geen wisselspelers en daarom was het voor Jan’s gemoedsrust maar goed dat iedereen op tijd kwam opdagen. Nou ja, iedereen…? Voorzitter Jan van Dalen stond nog in zijn burgerkloffie koffie te bestellen toen hij eigenlijk al moest spelen.

Het lag, in poule A, wellicht daaraan dat Jan ondanks heftig tegenspartelen verloor van Henk van den Bosch. Toen had Jan zijn draai gevonden, liet hij Kees van Blitterswijk kansloos en was hij tegen Piet den Dikken op weg naar een stunt. Met 13-11 in de vijfde ontsnapte Piet niet voor het eerst en ook niet voor de laatste keer deze avond. Ook in zijn eerste partij tegen Ron Keereweer ging het met veel moeite en nog meer mazzel (5 sorry-ballen in de laatste 4 punten).

Kees had zijn avond niet. Alleen tegen Henk wist hij een game te winnen, de andere 3 potten gingen kansloos in 3 games verloren en de laatste plaats in de poule was terecht. Ook Jan kwam ondanks zijn stevige verweer niet verder dan 1x winst, tegen Ron kreeg hij geen kans. Ron Keereweer verloor alleen de openingspartij, maar won zeer gedecideerd van Henk. Hij was dus al geplaatst voor de kruisfinales en kon in alle rust kijken wie hem zou vergezellen. Henk moest ruim winnen van Piet, maar zover kwam het bij lange na niet. Na een stroeve start ging het aanvalsspel van Piet steeds beter lopen en Henk had geen schijn van kans en werd derde.
Lees meer...

Laurens Langeveld Clubkampioen jeugd 2011
14 mei
2011

Vandaag werden de clubkampioenschappen 2011 voor de jeugd gespeeld. Met een deelname van 19 jeugdleden was de opkomst overweldigend. Er werd gespeeld in 4 poules.

Afhankelijk van de sterke was er een handicap voor de betere spelers. Er werd volop genoten en veel strijd geleverd. Voor de prijzen werd er gestreden tussen 3 spelers uit de 1e klasse en 1 speler uit de 2e klasse. Helaas voor Kevin Nugteren moest hij het in de strijd om de 3e prijs afleggen tegen Jeremy van der Graaff, die natuurlijk blij was met zijn winst van een partij die toch moeizaam in 5 games gewonnen werd.

De finale won Laurens Langeveld met 3-0 vrij simpel van Lieron Viveen. De wisselbeker voor de kampioen is dus voor 1 jaar in het bezit van Laurens Langeveld.

Organisator Simon van Sintmaartensdijk bedankt alle jongens en de dame voor de getoonde inzet en enthousiasme.

Verder wil de TTV Papendrecht onze hoofdsponsor PROCOTEC bedanken. Directeur Peter Ruts trok spontaan zijn portemonnee om de traditionele patat mét na afloop van de kampioenschappen te bekostigen.

Bekijk de foto's: http://www.ttvpapendrecht.nl/Fotos/Default.aspx?rId=19