Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Alweer 6e klaverjasavond druk bezocht
31 aug
2011

Aan het eind van de vakantieperiode en zo’n 2 weken voor aanvang van de najaarscompetitie organiseerde Gijs Ton alweer voor de 6e maal een klaverjasavond voor 24 liefhebbers.

1e ronde
Gijs speelde zelf ook mee en trof clubsponsor Bert Schaeffer als maat, maar het moet gezegd: beiden konden het niet goed met elkaar vinden en daar maakten Adrie Kraaijeveld en Chris Timman gretig gebruik van.  Met een hoge score van 390 roem en mede door geen enkel natje en een pitje in het laatste potje scoorden beiden 2269 punten. Bert en Gijs noteerden mede door een zeer magere roem van slechts 40 punten een eindscore van 753.
Op de azentafel hadden Niek van Westen en Patrick van Vooren het goed voor elkaar. Na een gunstige start, zelf een pitje plus een natje van de tegenstanders, ging het verder gelijk op, tot de laatste 4 potjes waar Hanno van Sintmaartensdijk en Nico van Meeteren nog nauwelijks scoorden en met moeite een eindtotaal van 1314 konden noteren. Niek en Patrick waren blij met 1968 punten.
Lees meer...

Eindelijk bloemen voor seniorenteam 8
15 jul
2011

Tijdens een van de extra ingehuurde vrijdagavonden waren de spelers van Papendrecht 8 eindelijk alle vijf tegelijk aanwezig, dus onmiddellijk de gelegenheid aangegrepen om het team alsnog te huldigen voor het kampioenschap in de 5e klasse D.

Vlak na het behalen van het kampioenschap vertrok Johan Deumer naar Spanje voor een vroege zomervakantie. Afgelopen week keerde hij terug. Nog voor de anderen met de noorderzon zouden vertrekken werden afspraken gemaakt om het team de dik verdiende bloemen te kunnen overhandigen en die gelegenheid voor het nageslacht vast te leggen.

Op de foto van links naar rechts: Rob van den Bos, Henk Vermeij, Arie Nugteren, Jan van Dalen en Johan Deumer.

Hoge score bij 5e klaverjasavond
29 jun
2011

Zo vlak voor de zomervakantie ritselde organisator Gijs Ton toch weer 20 klaverjassers bij elkaar om weer eens gezellig de kaarten te schudden.

1e ronde
Iedereen verzucht wel eens dat ze “nooit een kaart krijgen”, maar uit de mond van Gerrit Leeuwis en Hetty Riet mogen we dat nooit meer horen. Wat zij deze eerste ronde aan speelkaarten kregen is ongekend. Liefst 12 maal namen beiden het aan en daarvan speelde het goed op elkaar ingespeelde koppel liefst 4 pitjes. Dit alles ten koste van Ada van Meeteren en Moos Markesteijn die van die 4 potjes dat zij speelden, zij ook nog eens tweemaal nat gingen en daarom bleven steken op 792 punten, eigenlijk nog veel, want voor de vorm gingen Gerrit en Hetty ook nog maar eens een keertje nat. Dankzij een reguliere score van 1870 punten waarbij maar liefst 750 roempunten aan toegevoegd mochten worden, verscheen er een uitzonderlijk hoge score van 2620 op het formuliertje. Moos en Ada konden de mooie prijzen al snel uit het hoofd zetten.
Lees meer...

Baldé en Langeveld winnen mix
16 jun
2011

Donderdagavond hebben Laurens Langeveld en Colin Baldé het jaarlijkse Vriendschapstoernooi gewonnen, van alle koppels senioren/jeugd wisten zij de finale winnend af te sluiten.

Organisator Simon van Sintmaartensdijk meldt over deze avond:
"
Een jeugdlid werd gekoppeld aan een seniorlid. Met 10 koppels werd er gespeeld in 2 poules van 5. Voor het eerst werd er gespeeld zonder handicap. Na een spannende voorronde werd er gestreden om de prijzen. De nummers 1 en 2 van de poule werden aan elkaar gekoppeld in de kruisfinales. Hier na werd er gestreden door de nummers 3 t/m 5 voor de resterende plaatsen.
Lees meer...

Milieuvriendelijk naar de Open Dordtse
11 jun
2011

Bestuurslid jeugdzaken Rob van den Bos stond deze zaterdagmorgen speciaal vroeg op voor een wel heel speciaal gebeuren. Hij meldt:
Helemaal op eigen initiatief heeft de delegatie jeugdspelers die vandaag mee ging spelen bij de Open Dordtse besloten deze keer geen gebruik te maken van de luxe om door ouders weggebracht te worden !
Samen hebben de spelers die vroeg moesten beginnen besloten om deze morgen om 08.15 uur te verzamelen bij onze eigen speelzaal en van daaruit met de fiets te vertrekken naar Dordrecht. Of de speelresultaten hierdoor ook werden beïnvloed is niet bekend, maar lees maar verder. Als bewijs voor het sportieve idee in ieder geval bijgaand een foto.”

Aldus Rob.

Lieron Viveen meldde:
“Afgelopen zaterdag was de open Dordtse een leuk toernooi, een speciaal feit was dat mijn broertje (Andy Viveen) voor het eerst aan een toernooi meedeed. Hij was nerveus wat ik goed kon merken.
Toch begon hij goed, zijn openingswedstrijd tegen David Groeneveld van Shot ’65 verloor hij in een 5e set met 9-11, de nervositeit straalde er vanaf bij Andy, de 2e partij verloor hij met 0-3 van Ramy Martens (Overschie) en de 3e met een 1-3 eindstand tegen Michelle van der Spek van onze vereniging.
Ook al heeft hij niks gewonnen, vond hij het heel speciaal en leuk om mee te maken, als was hij op de terugweg wel teleurgesteld dat hij niks had gewonnen. Maar hij zal ergens moeten beginnen, hé ?
Ik heb wat foto's toegevoegd van Andy (zie fotoboek, webmaster), ik hoop dat dit een leuk oppeppertje voor hem zal zijn om met meerdere toernooien mee te doen!

Lees meer...

Klaverjassers vernederen TTVA
09 jun
2011

Vanavond werd weer eens een klaverjasontmoeting tussen TTVA en onze tafeltennisvereniging georganiseerd. Bij de Ablasserdamse locatie bleek dat de 9 koppels van de TTV Papendrecht op het laatste moment uit 17 spelers bleek te bestaan, TTVA kon maar 10 klaverjassers ophoesten, na wat telefoontjes werd dat aantal uiteindelijk nog 11.
Met de toezegging dat 3 Papendrechters naar eer en geweten de Alblasserdamse kleuren zouden verdedigen kon de 1e ronde gespeeld worden.

1e ronde
De fake Alblasserdammer Moos Markesteijn ging met de op het laatste moment opgetrommelde Michel v.d. Heijden flink van start. Beiden scoorden 1872 punten voor de gastheren. De laagste score deze ronde kwam van (schoon)vader Gijs Ton en (schoon)zoon Nico Zoutendijk die maximaal exact 1000 puntjes bij elkaar wisten te sprokkelen. Nadat ze even alles goed hadden uitgepraat ging het later op de avond gelukkig wel beter met dit koppel.
Lees meer...