Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Senioren Papendrecht 6 in de bloemen
24 nov
2011

Donderdagavond speelde Papendrecht 6 de slotwedstrijd van de najaarscompetitie tegen het reeds gedegradeerde Gorkum 3 en het team had die avond nog 4 punten nodig om het kampioenschap te kunnen vieren. De geroutineerde Niek van Westen en Adino Bosch moesten wel een beroep doen op een invaller, omdat zowel Matthijs Rietveld als André Voskuijl andere verplichtingen hadden. Rin Visser, ook derdeklasser uit het 7e, wilde team 6 wel als invaller fungeren.

Maar Rin bemerkte dat de 3e klasse B wel even een iets hoger niveau bleek te zijn, Rin bleef helaas deze belangrijke avond met lege handen. Niek demonstreerde dat hij ook deze avond lekker op dreef was en deponeerde onverschrokken zijn 5e seizoenshattrick. Adino verloor slechts een partij (in 4 games van Edwin Rijkse) en veroverde samen met Niek het dubbel.

De 6-4 uitslag was ruim voldoende om de promotie naar de 2e klasse met bloemen te onderstrepen. De volgende avond zijn ook André en Matthijs in de hulde om het kampioenschap van Papendrecht 6 in de 3e klasse B betrokken.

Jeugdselectie kampioen
19 nov
2011

Ze hebben er het gehele seizoen hard voor geknokt en tijdens de thuiswedstrijd tegen TOV 2 uit Noordwijk zouden ze het kunnen waarmaken, als de jeugdspelers van Papendrecht 1 zes punten zouden scoren dan kon het kampioenschap in de promotieklasse B gevierd worden.

Even waren ze wat benauwd omdat Jeremy van der Graaff juist in deze wedstrijd wegens een blessure op de bank moest blijven, maar in Kevin Nugteren, speler van het 2e, vonden ze een goede invaller. Hoewel nu twee klassen hoger uitkomend als in zijn eigen competitie, lukte het Kevin om één partij in winst om te zetten.

Papendrecht 1 kwam spannend genoeg met 0-2 achter door eerst een verliespartij van Davey den Boer en daarna kwam Kevin niet tot winst. Lieron bracht de stand terug naar 1-2 en samen met Davey werd de dubbel veroverd.

Daarna ging alles voorspoedig, zoals gezegd verloor alleen Kevin nog een partijtje, maar gingen de overige punten naar Papendrecht. Met volgende week nog de slotwedstrijd thuis tegen Taverzo 4 voor de boeg bekroont Papendrecht 1 met de 7-3 winst van vandaag het kampioenschap in de promotieklasse B.

Op de foto van links naar rechts: Davey den Boer, Lieron Viveen en Jeremy van der Graaff.

Jeugd Papendrecht 4 kampioen
07 nov
2011

Met nog 2 wedstrijden voor de boeg is het 4e jeugdteam van de TTV Papendrecht nu al kampioen in de 5e klasse poule E.

Deze prestatie dankt het team aan de inmiddels 8 ruime zeges dit seizoen, waarvan 4 uit- en 2 thuiswedstrijden met een dikke 0-10 c.q. 10-0 eindigden en zeker ook aan de inmiddels 8 gewonnen dubbelpartijen. De beide dames van Papendrecht 4 geven het voorbeeld: Michelle v.d. Spek kent na 21 partijen nog de ongeslagen status, Fleur Kornet heeft in haar gespeelde partijen slechts eenmaal haar tegenstander moeten feliciteren. Met een nipt verschil, maar eigenlijk doen ze niet onder voor de dames, kunnen ook Menno Nugteren en Gideon van Veen nu al dik tevreden terugkijken naar de prestaties van dit najaarsseizoen.
Op de foto v.l.n.r. Gideon van Veen, Menno Nugteren, Michelle van der Spek en Fleur Kornet.

De TTV Papendrecht verwacht nog meer kampioenen de komende periode. De hoop is gevestigd op met name de jeugdselectie die de volgende wedstrijd, op 19 november om 13:00 thuis tegen TOV 2, ongeslagen kampioen in de promotieklasse kan worden.
Bij de senioren zijn de ogen gericht op de teams 3, 6 en 13 en zou het ook nog mee kunnen zitten voor de teams 2, 7, 10 en 12.

Bekijk de competitiesites en kom die teams supporteren.

Erg gezellig Scholierentoernooi 2011 !
19 okt
2011

Vandaag vond weer het jaarlijkse scholierentoernooi plaats. De jongens en meisjes uit de groepen 6, 7 en 8 gingen weer om de prijzen strijden. In totaal waren er 53 scholieren. Er werd gestreden in 3 klassen: jongens groep 6-7, jongens groep 8 en meisjes.

De eerste ronde was de poule-fase. Er werd gestreden om 2 gewonnen games. De nummers 1 en 2 van elke poule gingen door naar de volgende ronde. Deze ronde werd gespeeld volgens het knock-out systeem. De verliezers konden gaan toekijken en de winnaars gingen door.

Vanaf de kruisfinales werd er gespeeld over 3 gewonnen sets. Bij elke wedstrijd werd er gevochten voor de winst. Iedereen was erg fanatiek. Ook de opkomst van ouders was behoorlijk te noemen. Het was gezellig en er viel geen onvertogen woord.

De telling werd verzorgd door jeugdleden van de TTV Papendrecht. Via deze weg wil ik ze nogmaals bedanken voor hun inzet. De bar werd bemand door Nel en Gijs. Ook zij natuurlijk bedankt voor hun inzet.

De prijzen werden als volgt verdeeld:

Jongens groep 6-7:
1e Dave Spek - pr Constantijn
2e Leon Tubbing - pr Beatrix
3e Jeremy vd Stel - de Viermaster

Meisjes:
1e Selma Rimmelzwaan - de Viermaster
2e Emma Plieger - pr Floris
3e Lizzy Kemp - pr Constantijn

Jongens groep 8:
1e Fabian Steenhuizen - de Wilgenhoeck
2e Timo Alderliesten - pr Floris
3e Colin Lodder - pr Floris

De foto's zijn te bekijken via: Scholierentoernooi 2011

Namens de jeugdcommissie wil ik iedereen bedanken voor zijn inzet en wellicht tot volgend jaar.
Simon van Sintmaartensdijk 

Twee winnaars bij 7e klaverjasdrive
19 okt
2011

Voor organisator Gijs Ton is niets te veel, eerst overdag achter de bar tijdens het jaarlijkse scholierentoernooi en dan ’s avonds de beslommeringen regelen rondom alweer een achtste klaverjastoernooi dit jaar. Mede door de herfstvakantie lukte het Gijs dit keer niet om een sluitend aantal spelers bij elkaar te krijgen, maar gelukkig wilden zowel Patrick van Vooren als Jan van Dalen gedeeltelijk de gaten opvullen, zodat in ieder geval aan 5 tafels de kaarten geschud konden worden.

1e ronde
Adrie Kraaijeveld kwam iets later en daarom nam de voorzitter even voor hem waar. Samen met Herman Erkelens ervaarde Jan hoe Patrick en Jan Tillemans gedecideerd met een pit van acquit gingen. Waarschijnlijk behoorlijk onder de indruk verzaakte Jan van Dalen vervolgens in het volgende potje, Herman in zijn val meeslepend. Hierna daalde de rust weer neer, gingen beiden nog tweemaal nat en compenseerden Patrick en Jan T. dit met één natje. Eindstand 1830 – 1392. Patrick had de toon gezet (hoogste score van de 1e ronde) en gaf vervolgens voor de rest van de avond het stokje over aan Gijs Ton. Jan van Dalen pauzeerde na deze partij, maar bij de 3e ronde nam hij het van Nazim Gündem over die weg moest.

De laagste score deze ronde kwam uit handen van Niek van Westen die Jan Bonneveld als partner had geloot. Tegen Jan Boon en Eef Schouten kwam het duo niet verder dan 1269 punten. Net als de tegenstander gingen zij tweemaal nat, maar het stel kreeg ook een pitje tegen.
Lees meer...

Steeds meer rotzooi in de zaal !
29 sep
2011

"Laat niet als dank voor het aangenaam verpozen de eigenaar van het bos de schillen en de dozen."
Dit was de spreuk die in het begin van de vorige eeuw prijkte aan het begin van een perceel bos om te vermijden dat de toeristen uit die tijd rommel achterlieten. Zo'n zelfde soort spreuk zou ook in onze gymzaal opgehangen kunnen worden, met name de jeugd laat steeds vaker rommel achter in de zaal. Maar ook de senioren, inclusief bezoekers en supporters, tonen weinig interesse om chipszakjes, wikkels van candybars, (kapotte) pingpongballetjes en lege drankflesjes op te ruimen.

Van de eigen leden zijn er twéé die wel heel consequent hun meegebrachte lege flesjes met energiedrank gewoon onder de tafeltennistafel deponeren, daaruit nog vaak een flink aantal druppels van de bijzonder klevende drank op de grond laten morsen en die dan na hun trainingsinspanningen de rotzooi de rotzooi laten en gewoon naar huis vertrekken. Zo ook vanavond, de schuldige leden zullen zich hopenlijk aangesproken voelen.

Hierbij een oproep aan allen: houd onze speelzaal s.v.p. schoon en voorkom heel erg strenge regels zoals een algeheel verbod op gebruik van consumpties in de gymzaal.
Spreek ook anderen aan die eerst rommel veroorzaken en dan laten liggen !