Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Jamie de Waardt verrast complete top G-licentie
13 mei
2011

Een waar slagveld was de strijd om het clubkampioenschap bij de G-licenties. Van de 10 inschrijvers stonden er aan het eind van de avond slechts 7 in de zaal. Op vrijdag de 13e spelen heeft zo zijn nadelen….

Vooral voor Kitty Devilee verliep de avond anders dan ze bij aanmelding had gedacht. Ze begon al met stevige luchtwegproblemen en dat werd er niet beter op. Na de eerste partij was alle lucht eigenlijk al op, 2 potjes later ging het echt niet verder en koos Kitty heel verstandig partij voor zichzelf. Grote klasse dat ze het toch wilde proberen, en het applaus aan het eind van de avond was meer dan verdiend.
Twee andere inschrijvers waren schijnbaar al op een andere manier te benauwd om aan de strijd te beginnen, zodat we met 6 man en 2 dames van start gingen.

Voor Simon van Sintmaartensdijk (winnaar bij de H’s) was het even andere koek. Tegen Rob van den Bos waren er nog winstkansen, maar de 3 potjes daarna gingen wel erg snel naar de tegenstander. Maar Simon bleef gelukkig niet met lege handen, want in partij 5 werd Eef Schouten verrast. Bij die ene winstpartij bleef het en Simon werd zevende. Ook Jan Tillemans liet er, na de openingswinst op Kitty, slechts 1x winst op volgen. Tegen Simon dus, en slechts op onderling resultaat mocht Jan de zesde plaats claimen. Het had nog de vertrouwde vierde stek kunnen worden, als Jan in zijn laatste wedstrijd van Eef had gewonnen, maar de 11-3, 11-7 en 11-6 waren heel duidelijk voor Eef. Eef Schouten vijfde dan ? Nee, want ook Rob van den Bos werd door hem vakkundig overrompeld. Beiden eindigden met hetzelfde aantal punten en ook hier besliste het onderling resultaat over plaats 4 en 5.
Lees meer...

Simon van Sintmaartensdijk kampioen lic. H
10 mei
2011

Onverstoorbare Simon temt druistige Kees en wordt kampioen H-licentie

Tradioneel gingen de clubkampioenschappen bij de senioren van start met de zesde-klassers en rekreanten. Twaalf man maar liefst hadden zich opgegeven, en dat werd mooi verdeeld over 2 poules van 6. Jammergenoeg moest Peter Ruts op het laatste moment afzeggen, maar bleek Laurens Langeveld bereid in te vallen en (weliswaar buiten mededinging) te spelen tegen Peters tegenstanders.

Er zijn spelers die op zo’n beladen kampioenschap tegenvallen, er zijn er ook die boven zichzelf uitstijgen. Joop Smit vormde in poule A zo’n tegenvaller. In 5 potjes slechts 1 game winnen, is iets wat niet direct werd verwacht en een laatste plaats in deze poule was zijn deel. Die ene game pakte hij tegen Erik Koele, die na 4 wedstrijden alle mogelijkheden van het aantal gewonnen games had uitgeput. Na 2, 1, 3 (tegen Joop) en 0 volgde nog een 0, waarmee Erik plaats 5 binnen had. Dick van Hoek kon nét niet stunten. Tegen Simon in verlies in vieren (12-14 in de laatste game), maar Kees Jongkind en Laurens hadden de volle 5 games nodig om Dick te verschalken. Daarna nog tweemaal winst en plaats 4 in de poule. Lang zag het ernaar uit dat Laurens bij de beste twee zou horen. En daarmee organisator Piet den Dikken met het probleem opzadelen of iemand die buiten mededinging meedoet wél naar de kruisfinale zou moeten promoveren. Het probleem bleef theoretisch, want nadat eerst Simon in een heel spannende pot te sterk bleek, trok Laurens ook tegen Kees Jongkind aan het korste eind en resteerde de derde plaats. Nog kansrijk voor eremetaal waren na de poulewedstrijden dus Simon van Sintmaartensdijk (alles gewonnen) en Kees Jongkind die alleen van Simon verloor.
Lees meer...

Hoofdprijzen bij OZK jeugd
07 mei
2011

Verslag over de Open Zwijndrechtse Kampioenschappen jeugd 2011 van de hand van Kevin Nugteren:

"Om 08:15 uur werd ik al opgehaald door Michelle van der Spek d'r moeder, die er verder de gehele dag bij aanwezig was. We kwamen om 08:45 uur aan maar we begonnen pas om half 10.
Ik had een poule met 4 spelers, van elke poule gingen de 1e twee naar de volgende ronde, de no's 3 en 4 naar de verliezersronde. Ik won 2 van de 3 partijen, van Yeung Cheung, verloor van Wouter Konings van FVT en won weer van Robbert van de Velde. Michelle won ook 2 van de 3 en Laurens Langeveld kwam in de verliezersronde terecht. Lieron Viveen ging ongeslagen naar de volgende ronde.

Lieron speelde 1e klasse, de 1/8e finale won hij van Rick Boogaard met o.a. een 11-0 score in de 3e set... De 1/4 finale tegen Mike Kradolfer werd 3-0 ondanks diens noppen en de halve finale won hij van Erwin Scherpenzeel (3-0). De belangrijkste partij, de finale, werd gewonnen van Joey Maessen. Signant detail is dat Lieron en Joey vooraf hadden afgesproken om samen in te spelen voordat het toernooi begon. Treffen ze elkaar ook nog eens in de finale... Lieron won met 3-2, maar in de 5e set stond het 2-2 en 10-9 toen Joey de bal via het net NET naast de tafel speelde !
Lees meer...

Jeugd spekt clubkas
21 apr
2011

Vanavond heeft een grote vertegenwoordiging van de Papendrechtse tafeltennisjeugd deelgenomen aan de Rabobank ClubKasRun 2011. Op en rond het sportpark van de atletiekvereniging Passaat diende een parcours van 2,5 kilometer afgelegd te worden, liefst hardlopend, maar wandelen mocht ook. Voor elk rondje dat werd afgelegd doneert de Rabobank € 1,50 aan de clubkas van de deelnemer, met een maximum van 6 euro.
Van de TTV Papendrecht heeft uw verslaggever twaalf jeugdleden kunnen traceren.

Al om half 7 startte Robin de Korver als enige in zijn leeftijdscategorie en Robin presteerde het in zijn eentje om de maximale 4 rondjes te voltooien.
Daarna startten de andere tafeltennissers om half 8. Laurens Langeveld en Matthijs Rietveld gingen wel heel voortvarend van start, menige andere loper heeft hen na een tijdje ingehaald.
Lees meer...

Ook voor de jeugd einde voorjaarscompetitie
17 apr
2011

De Papendrechtse jeugdselectie heeft met een keurige 1-9 zege bij en tegen Overschie 1 de slotwedstrijd van de voorjaarscompetitie afgewerkt. Lieron Viveen en Jeremy van der Graaff (beiden hattricks) kwamen nauwelijks in de problemen al diende Jeremy tegen K. van Duinhoven nog wel een vijfde game af te werken. Het bekende puntje voor de eer liet Seth Dijkstra aan Alain van Iperen, maar die kreeg hij niet zomaar cadeau: pas na 11-9, 11-6, 9-11, 11-13 en een nipte 11-7. De jeugdselectie eindigde in de 1e klasse A op een tweede plaats met 57 punten.

Het aantal van 57 punten had het tweede jeugdteam al voor de aftrap thuis tegen koploper Shot ’65 4 en tot schrik van Laurens Langeveld en Bas Hardenberg bleef het ook bij die 57 punten en de 2e plaats in de 2e klasse B, exact gelijk dus aan de jeugdselectie. Laurens en Bas mochten beiden nog tweemaal vergeefs een vijfde game spelen, maar de overmacht van de kampioen werd nog eens pijnlijk op de neus gedrukt. Voor invaller Michelle v.d. Spek, zelf opererend bij team 5 in de 5e klasse, was dit niveau duidelijk veel te hoog gegrepen.
Lees meer...

Senioren team 8 klaren de klus
17 apr
2011

Het is de senioren van Papendrecht 8 gelukt om donderdagavond thuis in De Kooy de resterende punten voor het kampioenschap in de 5e klasse D te vergaren. Voor aanvang van de wedstrijd tegen het Dordtse DFC 3 was bekend dat er 8 winstpunten nodig waren, er mochten dus maximaal slechts 2 misstapjes gemaakt worden.

De kick off werd verzorgd door Arie Nugteren die al meteen voor een 5 games-duel aan de bak moest. Tweemaal wist Arie een nipt gameverlies gedecideerd te beantwoorden. Na 15-17, 11-5, 10-12 en 11-6 gaf Martin Hoogmoed zich eindelijk met 12-10 gewonnen. Jan van Dalen had daarna middels 3 games geen enkele moeite met Ed Noorlander en Henk Vermeij wist zijn openingspartij in winst om te zetten ten koste van Ulrich Wijbers. Het dubbel van Jan en Arie ging met 11-1 (!), 13-11 en 11-8 naar de Papendrechters, ergo 4-0.

Daarna trof Jan Ed Noorlander en ook Jan stuitte op een hevig verzet. Na 12-10 en 11-6, een 2-0 voorsprong dus, volgden games van 9-11, 6-11 en 8-11 en was de eerste tegenslag een feit. Alle drie  thuisspelers wonnen daarna hun volgende partij (7-1) waarna Henk de zware taak wachtte om over Noorlander te zegevieren.  Deze partij kende een merkwaardig verloop, na 11-9, 8-11, 11-9 en 5-11 diende wederom een beslissende game uitsluitsel te geven, maar Henk liet zijn teammaten niet langer in spanning, met een gedecideerde 11-2 bepaalde hij de tussenstand op 8-1 waarna de feestvreugde om het kampioenschap losbarstte. Het op de bank meelevend teamlid Rob van den Bos en de in Spanje vakantie vierende Johan Deumer werden ook in de euforie betrokken. Deze spelers kunnen zich opmaken voor een najaarscompetitie in de 4e klasse.
Lees meer...