Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Jan Tillemans 1e prijs Sportvrijwilliger 2010
02 feb
2011

Tijdens het jaarlijkse Sportgala van de Gemeente Papendrecht is Jan Tillemans verkozen tot Sportvrijwilliger van het jaar 2010. Samen met een vijftal anderen, viel hem deze eer te beurt.

Aanleiding voor deze benoeming was de voordracht door het bestuur van de TTV Papendrecht, vanwege zijn grote verdiensten voor de tafeltennisvereniging.

Jan Tillemans heeft als vrijwilliger een zeer lange staat van dienst bij zijn tafeltennisvereniging. Nu vice voorzitter, webmaster, competitieleider, clubfotograaf en auteur van verslagen.
En eerder in zijn ‘loopbaan’ heeft Tillemans vele andere taken verricht als vrijwilliger. Alles bij elkaar opgeteld bleek er bij de jury van het Papendrechtse Sportgala geen enkel voorbehoud te zijn voor zijn benoeming.
Lees meer...

(Nog) geen sensatie bij topteams TTV Papendrecht
30 jan
2011

Bij de senioren zijn na de succesvolle najaarscompetitie het tweede en het derde team doorgestroomd naar de 1e klasse en zitten ze beide de seniorenselectie(hoofdklasse) op de hielen.

Maandagavond trad Papendrecht 3 aan in Nieuwerkerk a/d IJssel tegen de selectie van NTTC, waar het team al snel op een 3-0 achterstand kwam. Eerst in het dubbel van Hanno van Sintmaartensdijk en Bas van Oers viel het balletje in het voordeel van de bezoekers. Met 13-15, 4-11 en 8-11 passeerde Hanno daarna Willem Vuerhard waarna Papendrechter Patrick van Vooren vergeefs probeerde Hans Stapels onder druk te zetten.  In de volgende partij had Bas meer succes tegen Danny van het Groenewoud (4-3), maar de resterende slotpartijen eindigden allemaal in het voordeel van de thuisploeg.
Lees meer...

Zenuwen bij debuut jeugdteam 7
30 jan
2011

Dan ben je 10 jaar oud, heb je een paar keer aan het rubber van je tafeltennisbatje mogen ruiken en zo sta je op een zaterdagmiddag in gymzaal De Kooy je allereerste competitiewedstrijd te spelen. Dat overkwam Jeremy van der Stel (foto) gisteren bij zijn debuut in de Pupillenklasse C. Maar ook bij zijn teammaten van Papendrecht 7, Jari Verhaert en Colin Lodder, gierden de zenuwen door het lijf, ook zij speelden immers de allereerste competitiewedstrijd en wisten nog niet goed wat de spelregels zeggen, wat goed is en wat je niet moet doen.

Met een grote ervaring rijker besefte team 7 achteraf dat de bezoekers uit Hardinxveld-Giessendam, Drivers 6, gewoon wat sterker waren, zij namen de 2-8 zege mee naar huis. Jeremy en Jari wonnen nog geen partijtje, Colin wist twee keer te winnen. Het dubbel van Colin met Jeremy ging in 4 games naar de bezoekers.
Lees meer...

1e klaverjasavond in nieuwe kantine
19 jan
2011

De grote verbouwing van de kantine was nog niet helemaal klaar, maar voor de eerste klaverjasavond van 2011 hadden de Biereco's even het gereedschap neergelegd en zodoende konden Ilona van Sintmaartensdijk en Gerda Deumer 's middags even een flinke bezem door de kantine halen.
De 24 kaarters konden plaatsnemen aan schone tafels waarbij regelmatig verzucht werd dat e.e.a. er toch wel heel mooi begon uit te zien !

Niet voor Jan van Dalen die maar weer eens ongegeneerd zat te verzaken. Op het scoreformuliertje is echter geen 100 punten boete te bespeuren, terwijl die later op de avond wel werden toegerekend (nietwaar Herman Erkelens ?). Voor de volgende keer toch maar eens goed afspreken wat we bij verzaken noteren.

1e ronde
Piet van Sintmaartensdijk en Gerda Deumer werden helemaal weggespeeld door Ada van Meeteren met Simone Wolf. Halverwege was het eerstgenoemde koppel al driemaal natgegaan en waren er pas 313 punten gescoord. In de 2e helft bleven ze droog, in 16 potjes namen ze het één keer succesvol aan, maar kwamen geen enkele keer boven de 100 punten. Hun eindscore van 853 (!) sneeuwde onder bij het totaal van Simone en Ada (1899).
Nog hoger scoorden Henk Wolf met Nico Zoutendijk. Hun 2098 werd bereikt door 3 pitjes (!). Van hun tegenstanders kregen ze geen punten cadeau in de vorm van natspelen, in tegendeel, Henk en Nico gingen zelf eenmaal nat. Maarten Stehouwer en Chris Timman mochten niet klagen met hun 1374 punten.
Lees meer...

Erik van Holten en Colin Baldé dubbelkampioenen 2011
18 jan
2011

Voor het traditionele dubbeltoernooi hadden zich 20 koppels aangemeld bij toernooileider Piet den Dikken, die dit keer zelf ook deelnam met Erwin Verhaert. In de periode van de heersende griep was Eddy van Weelde gelukkig de enige die zich wegens ziekte moest afmelden. Verheugd kon de op het laatste moment wel beschikbare Erik van Holten in zijn plaats naast Colin Baldé aantreden achter een van de 4 tafels. Er werd dus gespeeld in 4 poules van 5 teams met zoveel mogelijk de speelsterkte gelijk verdeeld binnen die teams. Uiteraard werd gespeeeld met de enerzijds bejubelde en de anderzijds verfoeide handicappunten. De no's 1 en 2 van elke poule mochten om de prijzen strijden.

Poule A
De nog verse leden Edwin & John Stehouwer kwamen er deze avond nog niet aan te pas, er werden 4 nederlagen genoteerd. De zeer ervaren Jan Schoon probeerde het dit jaar met de kersverse senior Matthijs Rietveld en beiden noteerden één zege. Jan van Dalen en Maarten Stehouwer wonnen en verloren 2 partijen. Erwin Verhaert en Piet den Dikken verloren alleen maar van het ongeslagen koppel Colin Baldé en Erik van Holten.
Lees meer...

Lieron en Jeremy dubbelkampioenen jeugd 2011
13 jan
2011

Op donderdag 13 januari is het jeugd-dubbeltoernooi gespeeld. De oliebollen en de verdere lekkernijen zijn nog maar net van tafel of de calorieën kunnen al weer verbrand worden. Tevens is het voor de competitiespelers warmdraaien voor de start van de voorjaarcompetitie welke op 29 januari begint.

5 koppels hadden zich opgegeven. Alle schema’s en lijsten waren ingevuld en iedereen stond klaar om te starten. Plotseling kwam Robin de Korver aan, deze had zich niet opgegeven en wilde wel graag mee doen. Wat restte  was snel enkele leden bellen of ze mee wilden doen. Damien Ruts was bereid om te komen. Zo konden die beiden ook alvast oefenen op de dubbels, ze worden immers teamgenoten. Door dit extra koppel moesten alle lijsten aangepast worden en waren de koppels in de gelegenheid wat langer warm te spelen.

Er werd gespeeld in 1 poule van 6 koppels. Tevens kreeg elk koppel een handicap. Dit omdat de speelsterkte van de deelnemers varieerde van de 1e t/m de 5e klasse. Door deze handicap moesten de sterkere spelers geconcentreerd spelen om niet te verliezen. Omdat er op 3 tafels gespeeld werd hoefde niemand lang te wachten voordat ze konden spelen.
Vanaf het begin was iedereen fanatiek en geconcentreerd. Soms werd er gemopperd om dat de samenwerking nog niet liep of omdat de koppels elkaar verkeerd begrepen.
Lees meer...